İSLAMCI MİLİSLER KEŞMİR İÇİN HİNDİSTANI YAKTI!


Hindistan'ın Mumbai kentide silahlı İslamcı militanların düzenlediği saldırılarda 2 lüks otel, restorant ve tren istasyonun da bulunduğu 9 ayrı yeri hedef alındı.

Hind polisiyle militanlar arasındaki çatışmalarının hala devam ettiği belirtiliyor. Saldırı ve çatışmalarda şimdiye kadar 80 kişi öldü, 250 kişi yaralandı. İlk saldırı Batılı turistlere Mumbai kentindeki lüks otellere düzenlenen saldırıda hedef Batılı turistler oldu.

Hedef alınan 2 lüks otelde saldırıların ardından yangın çıktı.

Saldırganların, hedef alınan otellerden biri olan Taj Mahal’de bazı yabancıları rehin tuttuğu ileri sürülüyor.

ABD ve İngiliz pasaportu olanlar hedefte Görgü tanıkları otellere makineli tüfeklerle saldırı düzenleyen kişilerin, pasaport kontrolü yaptıklarını, ABD ve İngiltere pasaportlu kişileri rehin almaya başladıklarını söylüyorlar.

Hindistan'daki gerilim Keşmir'in bğımsızlığı için yapılan gösterilerde had safya ulaşmış, İslamcı örgütler, Hind yönetimini gösterileri bastırırken kullandığını iddia ettikleri aşırı gücün hesabını sormakla tehdit etmişlerdi.

YAHUDİ MERKEZİNE DE SALDIRDILAR...
Hindistan’ın Mumbai kentinde silahlı kişilerin bastığı Yahudi yardım kuruluşunda biri İsrailli hamam, en az 3 rehinenin olduğu bildirildi.
Güvenlik yetkilileri, baskın sırasında saldırganlardan birinin öldürüldüğünü kaydederek, bir kadın ve bir çocuğun serbest bırakıldığını söyledi. Yetkili, binada en az 4 silahlı kişi bulunduğunu belirtti.
İsrail kurtarma servisi Zaka ise, Haham Gabriel Hertzberg’in eşi Rivka’nın iki yaşındaki çocuğu ile birlikte serbest bırakıldığını açıkladı.


Tac Mahal Oteli
Taj Mahal oteli Mumbai(Bombay)'ın en lüks oteli olarak biliniyor

Hindistan'ın Bombay Kentinde bir grup İslamcı militan tarafından başlatılan ve halen devam eden eylemler hakkındaki haberler netlik kazanmaya başladı.

- Gece 17:40 sularında ilk önce bir grup militan Taj Mahal Otelinin lobisini kalaşnikof silahlarla bastı. - Pasaport kontrolü yapılarak, ABD, İngiltere ve İsrail vatandaşları rehin alınmaya başlandı.



- Aynı saatlerde bir diğer grup militan, Nariman House'ta bulunan sayıları henüz bilinmeyen İsrailli bir grubu rehin aldı.

- Cama Hastanesine baskın düzenleyen diğer bir grup, yaralı olarak buraya getirilen Hindistan Terörle Mücadele Birim Şefi Karkare'yi öldürdü.

- Nancivan caddesindeki İsrailli bir kuruluş olan Chabad (Şabat) House bir başka grup tarafından basıldı. Çıkan çatışmada 3 İsrailli öldürüldü.

- Chhatrapati Shivaji metro istasyonunda militanlarla Hind polisi arasında çatışma çıktı. 30 kişi yaralandı.


- Bir grup militan daha çok Batılıların gittiği Cafe Leopold'a Otellerle eş zamanlı baskın gerçekleştirdi. - Oberoi Hilton Oteli, Taj Mahal Otelle aynı zamanda baskına uğradı. İngiliz ve ABD vatandaşlarının önemli bir kısmı burada rehin tutuluyor.
- Taj Mahal'in yayında bulunan Raj Otel bir başka grup tarafından kuşatıldı.

Burada da Batılılar rehin alındı.

- Televizyondan çağrıda bulunan İslamcı militanlar, "Biz tüm mücahidleri Keşmir'i kuratmak için bizimle birlikte direnmeye davet ediyoruz" dedi.

Ayrıca Hindistan yönetimini de uyaran militan, "Keşmirli Mücahidleri serbest bırakın, elinizi Keşmir'den çekin" dedi.
















0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.