Mısır'da Gazze protestosu: Dokuz öğrenci yaralı


Gazze'de ablukanın kalkması için protesto gösterisi düzenleyen Mısırlı üniversite öğrencilerine polis sopalarla saldırdı.


Mısır'da Kahire Üniversitesi'nde eğitim gören yüzlerce öğrenci, Gazze Şeridi'ne İsrail ablukasının kaldırılması için protesto gösterisi düzenledi. Gösteriye polisin müdahalesi sonrası, dokuz öğrenci yaralandı. Polis, öğrencilere karşı sopa kullandı.

Mısır'daki en büyük muhalefet grubu olan Müslüman Kardeşler aylardan beri Gazze'deki ablukanın kaldırılması için kampanya sürdürüyordu.

Dünya Bülteni'nin dün de haberleştirdiği gibi, basının karşısına çıkan İhvan'ın mürşidi Akif Mehdi, Gazze ölürken, Arap Dünyası'nın ve Mısır'ın ilgisizliğinden yakınmış, Mısırlıları sokağa çağırmıştı.

Akif Mehdi'nin çağrısı, bugün üniversite öğrencilerinden karşılık buldu ve Kahire Üniversitesi öğrencileri, Gazze için meydanlara çıktı.

Mısır hükümeti, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukaya, Filistinlilerin Refah sınır kapısını kapatarak destek veriyor.



Müslüman Kardeşler ve diğer muhalefet grupları Gazze'ye Mısır'dan insani yardım götürebilmek için defalarca konvoylar hazırladılar fakat her seferinde Mısır polisinin engellemesiyle karşılaştı, konvoyları yolda durduruldu ve geri gönderildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.