TAYAD’dan ‘sohbet’ için açlık grevi

Çeşitli illerden gelen Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyeleri Abdi İpekçi Parkı’nda bir araya geldi. Burada, halaylar çekerek sloganlar atan grup, Adalet Bakanlığının 22 Ocak 2007 yılında yayımladığı ve “Sohbet Genelgesi” adı verilen “mahkumlara sohbet hakkı tanınmasını” öngören genelgenin cezaevlerinde uygulanmasını isteyen pankartlar taşıdı. TAYAD’lılar adına konuşan Ahmet Kulaksız, Adalet Bakanlığının yayımladığı genelgeyi uygulamamasının hukuk devleti ilkesiyle çeliştiğini kaydetti.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in sorumluluğunu yerine getirerek bu genelgeyi uygulatmasını isteyen Kulaksız, “Cezaevinde bulunan çocuklarımız 7 yıldır sürdürdükleri ölüm orucuna bu genelge nedeniyle son verdi. Ancak genelgeyi çıkaranlar sözlerinde durmadı. Tehdit için söylemiyorum ama gerekirse yeniden ölüm orucuna başlanır ve bedeller ödenir” diye konuştu.

Kulaksız, çeşitli illerden 115 kişiyle Ankara’ya geldiklerini, 24 Kasım Pazartesi günü öğle saatlerine kadar açlık grevi yapacaklarını bildirdi.

Kulaksız, Pazartesi günü Adalet Bakanı Şahin’le görüşmek için girişimde bulunacaklarını da kaydetti.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgülü de ölüm oruçlarının kendi sendikaları, KESK, TMMOB ve Tabipler Odası gibi sivil toplum örgütlerinin giro ve Adalet Bakanlığı’nın yayımlandığı genelgeyle sonlandırıldığını belirterek, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.
Görgülü de bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte Bakan Şahin’den randevu istediklerini sözlerine ekledi.


Öte yandan Açlık grevi ve oturma eylemi ile ilgili Bir basın açıklaması yapacak...



BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI
Cumartesi (22.11.2008) günü başladığımız açlık grevi ve oturma eylemimiz sürüyor!

SOHBET HAKKI UYGULANSIN talebiyle Abdi İpekçi Parkı’nda gece ve gündüz aralıksız sürdürdüğümüz eylemimiz yarın 3. gününde olacak!

Adalet Bakanı ise randevu talebimize cevap vermeme tavrını sürdürüyor!

ADALET BAKANI:

NEDEN SOHBET HAKKININ UYGULANMADIĞINI;

VERDİĞİ SÖZLERİ NEDEN YERİNE GETİRMEDİĞİNİ;

NEDEN RANDEVU TALEPLERİNE CEVAP VERMEDİĞİNİ AÇIKLAMALIDIR!..

Konuyla ilgili yapacağımız basın açıklamasına tüm devrimci, demokrat, ilerici kurum ve kişileri

ve tüm basın emekçilerini çağırıyoruz.

HAPİSHANELERDE TECRİT VE İŞKENCEYE SON!

ADALET BAKANI SÖZÜNÜ TUTSUN!

SOHBET HAKKI UYGULANSIN!

Demek için…

Yer : Abdi İpekçi Parkı – SIHHIYE

Tarih : 24 Kasım 08 – Pazartesi

Saat : 10:00


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.