T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) ABD 3 bin 500 Kürdü beraberinde götürecek -Özel-

ABD 3 bin 500 Kürdü beraberinde götürecek -Özel-
 
İSKENDER İSA -ANF
 
DUHOK / Irak'taki askerlerini 2011 yılına kadar çekmesi kesinleşen ABD'nin müdahalesinden bu yana 'işbirliği' yaptığı yaklaşık 3500 Kürdü beraberinde götürmek için çalışma başlattı.
 
ABD'nin Güney Kürdistan'da kendisine bağlı çalışan 3 bin 500 kişiyi ABD'ye götüreceğini açıklamasının ardından binlerce kişi kayıt işlemleri için başvuruda bulundu. ANF'nin eline geçen başvuru formlarında öne sürülen koşullar arasında ABD'ye çalışmış olmak şart. Öyle ki şartlardan biri de bunu kanıtlamak için ABD askerleri ile çekilmiş fotoğrafı bulundurmak. ..
 
ABD'ye bağlı sivil bürolar ile büyükelçiliğe başvuran binlerce Kürt, formları doldurarak işleme koydu. Başvuru yapan 3 bin 500 başvurudan 2 bin 500'ünün şimdiden kabul edildiği öğrenildi.
 
İŞTE FORMDAKİ ŞARTLAR
 
ABD ilk olarak, 2003 yılındaki işgalden bu yana "yakın işbirliği" yaptığı Kürtleri güvence altına almak için girişim başlattı. Götürüleceklerin öncelikli olarak istihbarat ve güvenlik konularında ABD'ye yardımcı olan kişilerden oluşacağı belirtildi.
 
Amerika'ya götürülmek için hazırlanan özel formlarda öne sürülen şartlar şöyle:
 
"Kürt olmas‎ı, Kürtçeyi iyi bilmesi, herhangi bir diplomaya sahip olması‎, ABD ordusunda görev yapmış‎‏ veya yardı‎mcı‎ olduğuna dair resmi evraklar, ABD'li askerlerle çekilmiş‏ fotolar ve ABD'ye bağlı‎ sivil kurum ve kurulu‏şlarda çalıştığına dair kimlik."
 
BAŞVURULAR İÇİN DUHOK'TA 3 MERKEZ AÇILDI
 
ABD'nin bu işlemleri yapmak için Duhok'ta 3 merkez açtı. Başvuru başına 10 bin ile 35 bin dinar alınıyor. Halepçe İnternet Kafe sahibi Mustafa Ahmet, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nden görevlilerin kendisine başvuru formu bıraktığını belirterek, "Ayrıca özel bir e-mail adresi bıraktılar. bagdadinfoCenter@ion. Bu adres üzerinden de başvuru yapılacağını söylediler" dedi.
 
AYNI AİLEDEN 27 KİŞİ BAŞVURDU
 
23 yaşındaki Sihad Abdulselam, ABD askerleriyle çalıştığına dair kanıt olarak 6 kimlikle başvuru yapmış. "Kürdistan'da kimin eli kimin cebinde belli değil. Buradan umudum bitti. Onun için bizi nereye götürürlerse götürsünler, gideceğim" diye konuştu.
 
Sab‎r Hesen, ailesinden 27 kiş‏inin başvuru yaptığını söylüyor. O da Sihad Abdulselam gibi umudunu yitirenlerden. "Hırsızlık diz boyu. Siyasetçiler para çalıyor, hükümet başarısız" diyen Sabr Hesen, tek arzusunun Kürdistan'dan ayrılmak olduğunu söylüyor.
 
"YAPTIĞIMIZ İNSANİ BİR HİZMET"
 
ANF'ye bilgi veren ABD'nin Kürdistan'da görev yapan yetkililerinden Junasan Spera ise , yaptıklarının insani bir yardım olarak algılanmasını belirtirken, başvuru süresinin 1 Ekim 2009 tarihine kadar devam edeceğini söyledi.
 
30 Ağustos 1996'da Saddam Hüseyin'e bağlı birliklerin Hewler'e girmesinden sonra CIA, yaklaşık 3 bin Kürdü bölgeden tahliye etmiş ve Guam Adası'na götürmüştü.
 
FIRAT HABER AJANSI (ANF) servis ettiği haber ve fotoğrafları aboneleri dışında, ajansın izni olmadan kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır
 
Copyright 2008
ANF NEWS AGENCY


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.