T a r a f s ı z D e ğ i l i z

ANKARA İNANÇ PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI

HERKES İÇİN ADALET! HERKES İÇİN ÖZGÜRLÜK


BASIN AÇIKLAMASI


06.12.2008 / CUMARTESİ

YER:Abdi ipekçi parkı saat:12:00

Sıhhıye/Ankara




BAŞÖRTÜSÜ KARŞITLIĞINDA KAYBETTİĞİNİZ! KENDİ İNSANLIĞINIZDIR!


Değerli basın mensupları, değerli katılımcılar:


Bugün Ankara İnanç Platformunun 150. hafta basın açıklamasını yapıyoruz. Medyanın yok saymasına, muhalefetin ve iktidar partisinin görmezden gelmesine rağmen Türkiye’nin pek çok ilinde, ilçesinde inanç platformları olarak direnişimizi sürdürüyoruz.


Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; gerçekler yok saymakla, yok olmuyorlar. Direnişimizi görmeyerek, basında yer vermeyerek yok saydığınız sadece biz değiliz. Aynı zamanda bir insanda var olması gereken en temel değerlerinizi körelterek sizler kendi insanlığınızı, kişiliğinizi, adalet duygunuzu yok sayıyorsunuz. Bizleri yok sayanlar bizden bir şeyler eksiltemezler. Bizleri yok sayanlar, ancak kendi insanlıklarını yok edebilirler.


Değerli dostlar;

Hepinizin yakından takip ettiği gibi bunca yıldır dini özgürlükler söz konusu olduğunda en çetin ve iflah olmaz bir karşı duruşu yapan ana muhalefet partisi CHP yeni bir açılım peşindedir.


Vicdanlarını ve adalet duygularını tek parti despotizminin gayri insani değerlerine terk etmiş birileri gibi bizlerde niyet okuyuculuğuna soyunacak değiliz. Kalplerde gizli olanı ancak Allah bilir.


Bizler için insanların sözleri muteberdir.


Yanlıştan dönmek bir erdem meselesidir ki; yanlışından döneni ve bunu itiraf edeni bizler alkışlarız.


Sayın Baykal; “CHP’ye üye olmak için gelen çarşaflı bayana çarşafını çıkarta öyle gel mi diyeydim?”. “Cumhuriyet döneminde, kılık kıyafeti uygun olmayanlar Atatürk Bulvarı’ndan bile geçirilmiyordu. Tek parti zihniyeti oydu. ‘Kıyafetini düzelt öyle gel’ diyorlardı. Biz siyasi partiyiz. Bir kıyafet tüzüğü, nizamnamesi mi ilan edeceğiz? İnsanları kılık kıyafetine göre yeniden tasnif mi edeceğiz: Bu tek parti zihniyetini, 2009’a girerken insancıl bir parti olarak biz mi uygulayacağız? İnsanların kılık kıyafetini ‘devlete meydan okumak’ diye anlamak bir saplantının sonucudur. Herkes kendini o saplantıdan çıkaracak.”


Sayın Baykal, insancıllığına yakıştıramadığı “saplantıdan” kurtulmak için çağrı yapıyor. Bu çağrının muhatabı bu ülkede kimlerdir? Baktığımızda kendisini sosyal demokrat ya da Kemalist olarak tanımlayanlar olduğunu görürüz. Bu iki kesim yıllardır her türlü özgürlük talebini, kendi varlıklarına tehdit olarak algılamışlar, ülkeyi tek tip düşünen, tek tip giyinen, tek tip yaşayan bir kampa mahkûm etmek istemişlerdir.


Gözünüzü güneşe dikip, ne kadar süre bakabilir ve ne kadar süre güneş yoktur diye naralar atabilirsiniz ki!


Özgürlüğün aydınlığı, güneşin aydınlığından çok daha yakıcıdır. Karanlığının, baskının ve dayatmanın bekçileri; aydınlıkla inatlaşmayı bırakın, kör olacaksınız! Gözlerinizi hayatı ve gerçekleri algılamak için kullanın. Hayata bakın, Türkiye’ye bakın, dünyaya bakın, bakın ki; rengârenk güzellikleri görün. İnsan denen o muhteşem yaratılmışın tüm farklılıklarıyla hayatın içinde yıldızlar gibi aktıklarındaki o muhteşem tabloyu seyretmenin keyfine varın.


Özgürlük, adalet, eşitlik, hakkaniyet gibi insanca yaşamın olmazsa olmazı olan insanlığın en değerli erdemlerine neden bu kadar düşman ve kaskatı kesiliyorsunuz? Birilerinin sizden farklı inançta olmasına, farklı düşüncede olmasına, farklı yaşam tarzında olmasına, farklı giyim kuşam içinde olmasına neden bu kadar tahammülsüzsünüz? Hoşgörüyü, sevgiyi, tahammülü nerde yitirdiniz? Nerde kaybettiniz insanlığınızı?


İnanınki, zorbalığınız bize hiçbir şey kaybettirmiyor. Zorbalığınız size kendi insanlığınızı kaybettiriyor, görün artık, göründe sözü işitip en güzeline uyan, güzel insanlardan olun!


Sayın Baykal, bu ülkede “saplantılar” çarşaflı ya da başörtülü bayanlara rozet takıp partine almakla bitmiyor! Bu ülkede daha aşılması gereken pek çok saplantı var.

Başörtülü kadınları meclise sokmama “saplantısı” var!

Başörtülü kadınları belediye meclislerine sokmama “saplantısı” var!

Başörtülü kadınları ne öğretim görevlisi ne de öğrenci olarak üniversitelere sokmama “saplantısı” var!

Başörtülü kadınları hasta olarak ya da refakatçi olarak hastanelere “sokmama” saplantısı” var!

Başörtülü kadınları kamusal alana sokmama “saplantısı” var!

Başörtülü kadını bırakın devlet başkanı yapmayı, devlet törenine sokmama “saplantısı” var!

Başörtülü kadını belediye başkanlığı ya da milletvekilliği için aday göstermeme “saplantısı” var!

Başörtülü kadını kışlalara sokmama “saplantısı” var!

Başörtülü kadına plaket vermeme “saplantısı” var!

Umarız Sayın Baykal, “üye yaparım aday yapmam” gibi yeni bir “saplantıda” sen icat etmezsin!

Bir çift sözümüzde Fransa’da yaşayan iki Müslüman kız öğrencinin başörtüsü konusundaki mağduriyetleriyle ilgili almış oldukları karar nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine var!


Uyarıyoruz! Başörtüsüne karşı olmak bir tür “saplantı hastalığıdır” ve bulaşıcıdır. Beyinlerini farklı olan her şeye kapatan, farklılıkları inkâr eden, Kemalist azınlığın ürettiği ve yalnızca onlarda görülen ama bulaşıcı olan bir hastalıktır. Başörtüsü düşmanlığınızın devamı sizi; içinde yaşadığınız özgür dünyanın (!) Kemalistleri yapacaktır. Anlaşılıyor ki Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi sizin için bir şey ifade etmeyen, siyasal tercihleriniz karşısında önemsiz bir vesika durumundadır. Yazdıkları değerlere kendisi inanmayanlar, başkalarına “hakim” olamazlar. Verdiğiniz karar; sıradan basit, ilkel bir tarafgirliğin dışa vurumundan başka bir şey değildir.


Verdiğiniz kararla sırtımızdaki sorumluluk ikiye katlandı.

Adalet nedir? Özgürlük nedir? İnsan Hakları nedir? Bu insani ve ahlaki değerleri size de öğreteceğiz. Sizi de kendi insan dışılaşmışlığınızın karanlığına terk etmeyeceğiz!

HERKES İÇİN ADALET! HERKES İÇİN ÖZGÜRLÜK!


Ankara İnanç Platformu adına

Osman Nuri BAYRAK

ÖZGÜR EĞİTİM-SEN

Genel Mali Sekreteri


Adres: Fevzi Paşa Mah. İbrahim Müteferrika Sok. No: 13/10 ULUS/ANKARA

Tel: 0 312 309 14 57 Belgegeçer: 0 312 309 14 58

Web: www.ozguregitimsen.org e-mail: info@ozguregitimsen.org


*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.