T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Ankara kedisi "Milli hayvanımız"

Ankara kedisi "Milli hayvanımız"
05 Aralık 2008 Cuma 12:24
Ankara Kedisi ''milli hayvan ırkı'' olarak tescil edildi. Artık Ankara Kedisi'nin sınai mülkiyet hakları Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na ait olacak ve bu hayvan yurt dışına ancak belli şartlarda ve iz
 Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Yerli Hayvan Irk ve Hatlarının Tescili Hakkında Tebliğ'de yaptığı değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tescil kararında, Ankara Kedisi'nin ırk özelliklerine ilişkin bütün biyolojik, genetik, morfolojik özellikleri de yer alıyor.

Irk Tescil Komitesi, şimdiye kadar, Ankara Kedisi dahil 36 yerli ırkı tescil etti. Komite, yerli ırklar dışında, Türkiye'de geliştirilen ırkların tescili için de çalışma yapıyor. Bakanlık ayrıca, yerli ırkların ve gen kaynaklarının korunması için projeler uyguluyor.

Irk Tescil Komitesi tarafından Milli Tescil Listesi'ne alınan 36 hayvan ırkı şöyle: ''Yerli Kara (sığır), Kilis (sığır), Yerli Güney Sarısı (sığır), Boz Irk (sığır), Doğu Anadolu Kırmızısı (sığır), Anadolu Mandası, Anadolu İvesisi (koyun), Sakız (koyun), Gökçeada (koyun), Karacabey Merinosu (koyun), Dağlıç (koyun), Morkaraman (koyun), Tuj (koyun), Norduz Koyunu, Ankara Keçisi, Kıl Keçi, Norduz Keçisi, Denizli (tavuk), Gerze (tavuk), Ankara Tavşanı, Bursa Beyazı (ipek böceği hattı), Bursa Beyazı Alaca (ipek böceği hattı), Hatay Sarısı (ipek böceği hattı), Kafkas Arısı,
Kıvırcık (koyun), Akkaramın (koyun), Karayaka (koyun), Kilis Keçisi (koyun), Kangal (köpek), Van Kedisi, Malya (koyun), Akbaş (köpek), Anadolu Merinosu (koyun), Orta Anadolu Merinosu (koyun), Çine Çaparı (koyun), Ankara Kedisi).
 
 


Morfolojik özellikleri ile tescil edilen bu hayvanları, artık başka ülkeler kendi ırkları olarak tescil edemeyecek.


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.