T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) ÇAY'DA HESAP VERME ZAMANI ..

 
                                                      imageİHBARDIR ..
 
              

ÇAY’DA  HESAP VERME ZAMANI ..

----------------------------------------------------------------------İŞÇİ VE MEMURUN İKİ YILI AŞKIN PROMOSYON BEDELİNİ FAİZİYLE BİRLİKTE, GEREĞİNİ YAPMADIĞIN İÇİN SEN ÖDEYECEKSİN ..

 

HALEN BÜTÜN DEVLET KURUMLARI PROMOSYON ALIRKEN HİÇ PROMOSYON ALAMAYAN ÇAY-KUR ÇALIŞANLARI, HUKUKEN SORUMLU VE KUSURLU GÖRDÜKLERİ ÇAY-KUR GENEL MÜDÜRÜ “EKREM YÜCE” YE DAVA AÇARAK PARALARINI KENDİSİNDEN İSTEYECEKLER ..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Çaykurda promosyon sorunu: Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, promosyon uygulamasını da içerecek şekilde yeni sözleşmelerin hazırlanması için... 08/07/2007( VADEDİLEN ..)

http://www.haber 53.com/ ..

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, promosyon uygulamasını da içerecek şekilde yeni sözleşmelerin hazırlanması için bankalarla diyaloğa geçilmesi ve sağlanacak promosyon desteğinin çalışanlara dağıtılması konusunda kurumlarınca komisyon oluşturularak çalışmalara başladığını söyledi.
Yüce, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulunun, Çaykur'un 1999 yılı faaliyetlerini incelemesi sonucunda düzenledikleri raporda, kurumlarınca satın alınan yaş çay bedelleriyle personelin maaş ve ücretlerinin bankalar aracılığıyla ödenmesi konusunda temennide bulunduğunu belirtti. Bunun üzerine 2000 yılında Rize il merkezinde şubesi bulunan tüm kamu ve özel sektör bankalarına müracaat ederek bu ödemelerin ATM'den yapılıp yapılmayacağını sorduklarını ifade eden Yüce, bu bankalardan yalnızca İş Bankası, Akbank ve Vakıflar Bankası'nın kendilerine olumlu cevap verdiğini ve bu bankalarla protokol imzalanması için çalışma yapıldığını kaydetti.
İlgili bankalarla protokol imzalandığı dönemde promosyon konusunun gündemde olmadığını, sadece bankaların vereceği hizmet karşılığı olarak ödemelerin bu bankalar aracılığıyla yapılmasının kararlaştırıldığını dile getiren Yüce, şunları söyledi: ''Protokol yapılırken ilgili bankalar, kuruluşumuzun belirttiği çay fabrikalarında kurulacak ATM cihazlarının kurulum ve işletim maliyetinin yüksekliği belirtilerek protokolün 10 yıllık yapılması talep etti. Bu doğrultuda çay fabrikalarımız bulundukları yerdeki ilgili bankaların şubeleri ile gerekli protokolü imzaladılar. Ancak o günkü şartlarda mevzuatımız uygun olmadığından promosyon konusuna yer verilmemiştir. Bu uygulama halen devam etmektedir.''

Yüce, promosyon uygulamasının 12 Mayıs 2007 tarihinde Resmi Gazete' de Bakanlar Kurulu kararına istinaden yayınlanarak mevzuattaki yerini aldığını ifade ederek, ''Bu nedenle Çaykur Genel Müdürlüğü olarak bankaların sağlaması gereken ayni ve nakdi promosyon uygulama- larından kurumumuz ve çalışanlarının faydalanması gerektiği kanaati ve beklentisi hakim oldu. Bu beklentilerin gerçekleştirilmesinin kurum ve çalışanlarımızı daha mutlu edeceği açıktır'' diye konuştu.

 

Promosyon uygulamasını da içerecek şekilde yeni sözleşmelerin hazırlanması için bankalarla diyaloğa geçilmesi ve sağlanacak promos- yon desteğinin çalışanlara dağıtılması konusunda kurumlarınca komisyon oluşturularak çalışmalara başladığını kaydeden Yüce, bu komisyonda hem Çaykur hem de sendika ve diğer ilgili birimlerin temsilcilerinin bulunduğunu söyledi.

YORUMLAR –

ali can

08-07-2007, 20:19:04

butün kurumlar milli eğitim bakanlığına bağlı memur ve öğretmenler promosyon hakedişlerini aldığı halde neden çaykurda çalışanların promosyon hakedişleri verilmiyor.neden çay işletmeleri 2011 yılına kadar çalışanlarının aleyhine sözleşme ımzaladılar.çaykur 2004 yılı dahil olmak üzere çalışanlara promosyon hakedişlerilerini ödemek zorunda kalacaktır.bankalardan alınan araçlar nasıl geri verildiyse

 http://www.haber53.com/

 

 

 

 

Şenol

09-07-2007, 16:02:03

Sayın Genel Müdür Rize Çay iht. Güm Kadiköye nasıl Kaptırdın bu konuda bir fikrin yokmu. Yoka sen Kendini Erbakan Hoçanın söylediği gibi Köy Kahvesinde Televizyon seyreden KASKETLİ ADAMMI sanıyorsun.

 

 

 

 

 

Osman DELİHASAN Muradiye Tarm.Kalk.Koop.Baş.

09-07-2007, 20:58:22

Sayın Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yücenin basındaki açıklamalarını okudum. açıklamalarında 12 mayis 2007 tarihinde resmi gazetede Bakanlar kurulu kararına istinaden yayınlanarak mevzuattaki yerini aldığını ifade ederek kurum çalışanlarınn faydalanması gerektiği kanati ve beklentisi hasil oldu Sayın Genel Müdür Ekrem Yüceden 204 Bin çay üretiçisininde bu çalışmaların içeriğine dahil edirmesi .

 

 

 

 

 

estvinei

29-11-2008, 18:19:00

poromosyonları almadık diyosunuz ama aldığınız araçları bankalara geri iade ettiniz çünkü ruhsatlarında banka ismi olduğu için iade ettiniz.promosyon almadınız ise bankalar ile yeniden anlaşmaya niye oturmuyorsunuz, 2011 e kadar ne zorumluluğunuz var, kurumun bundan ne karı var ,birde banka ile yapılan anlaşmada gece 24 ten sonra açılması gereken disket sabah 09 dan sonra açılıyor anlaşmaları gayet iyi yaptınız galiba ki promosyon almaya gerek görmediniz değilmi... http://www.haber53.com/

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PROMOSYON KONUSUNA YER VERİMEMİŞMİŞ .. O ZAMAN YENİ YASAL DÜZENLEMELER GEREĞİ YER VER .. NİYE VERMEDİN ??..

------------------------------------------------------------------------------------------------

BANKAMATİK ANLAŞMALARI YAPILIRKEN, HAZIRLANAN SÖZLEŞME ÜZERİNDEN, FABRİKALAR, MÜDÜRLÜKLER, HER BİRİM KENDİSİ  BANKALARLA SÖZLEŞME YAPMIŞTI ..

EKREM YÜCE ŞİMDİ, MEMURUN, İŞÇİNİN HAKKI, PARASI OLDUĞUNDA NİÇİN AYNİ YÖNTEME İZİN VERMİYORSUN ..

-         - - - SEN  KİMDEN  YANASIN  ! ! ? ?

 

“ Çaykur'un Kayıp Trilyonları! ”

ARAŞTIRMA –Röportaj /Ahmet Şefik on Şubat 01,2008-http://www.gazetevice.net/

Tartışma ve iddialar yabancı değil. Bankalar, kamu ya da özel kesim çalışanlarının maaşlarını kendi bankaları üzerinden ödenmesi için bu kurum ya da şirketlere belirli bir promosyon (hediye- kimine göre rüşvet) verilmesini öngörüyor. Bankaları yarıştıran bu promosyon sitemi ilk başlarda kurum ya da işletme bazında kullanıldı. Kurum ya da işletmeler, bazı eksiklerini bu promosyonlar sayesinde görür hale geldi. Ama uygulama hemen yozlaştı. Çünkü kötü kullanıma, yozlaşmaya çok açıktı. Bazı kurum ve şirket yöneticileri, özel görüşme anlaşmalarla ya bu promosyonların bir kısmını kullandı ya da ek promosyonlar(!) aldı. Bu tartışmalı, belirsiz süreç üzerine, promosyonun ücret alanlara yapılması yolunda yeni bir uygulamaya gidildi. Şimdi birçok kurumda iş böyle yürüyor. Sözgelimi Rize’de, Milli Eğitim çalışanları 500 YTL, Defterdarlık çalışanları 400 YTL promosyon primi alıyor. Diğer kurumlarda da benzeri bir prim düzeyi geçerli. Yani ortada maaşların ödenmesi ile ilgili promosyonların oluşturduğu ciddi bir rant var.  

16 BİN ÇALIŞANA PROMOSYON

İşte Çay-Kur’daki promosyon olayı da böyle bir tartışmanın ürünü. Tartışma özellikle geçen yılın ortasında alevlendi. Çünkü Çay-Kur işçilerinin maaşlarının bazı bankalar aracılığı ile transfer edildiği, özellikle Tek Gıda İş Sendikası’nın da, bu maaşların transfer edildiği bankalarla Çay-Kur’un bir promosyon anlaşması yapmasını zorlamayarak işçileri kişi başına 4 bin- 4 bin 500 YTL zarara uğrattığı iddia edildi. Peki, diyelim ki sendika bu hak için bir girişimde bulunmadı, promosyon görüşmesini yapacak olan Çay-Kur ne yaptı? Hangi kurallara, koşullara göre bankalara yetki verildi? Üstelik sadece 16 bin Çay-Kur çalışanı değil, üreticilerin çay ödemeleri de bankalara kaydırıldı. Peki bu bankalarla bir promosyon anlaşmasına gidildi mi? Gidildiyse bu paralar nerede? Gidilmediyse, resmi ve özel kurumlar bankalarla cayır cayır anlaşma yaparken, neden Çay-Kur yöneticileri böylesine müthiş bir olanağı kullanmadı, böylesine büyük bir kaynağın çalışanına ve üreticisine aktarılmasına önayak olmadı? 

ÇAY-KUR TATMİN ETMEDİ

Bütün iddia ve açıklamalar üzerine Çay-Kur, 1 Temmuz 2007’de bir açıklama yaptı. Bu açıklamada 2000’den bu yana ödemelerin, Yüksek Denetleme Kurulu’nun görüşü doğrultusunda belirtilen bankalar arasından Vakıflar Bankası, Akbank ve İş Bankası ile anlaşmaya varıldığı bildirildi. Anlaşma yapıldığı tarihte bir promosyon ödemesinde bulunmadığı belirtilen açıklamada, bankaların eski sözleşmenin bitmesinden sonra ancak promosyon sistemine geçilebileceği belirtildi. Her fabrikanın kendi başına bir promosyon protokolü imzalayacağı açıklandı.

Çay Kur’un bu açıklaması tabi ki iddia sahiplerini tatmin etmedi.

Çay-Kur’un, 2000’den 2007’ye kadar birlikte çalıştığı bankalarla bir promosyon sözleşmesi yapıp yapmadığı hala belirsizliğini koruyor. İddialara göre böyle bir sözleşme yapıldı. Kimilerine göre sadece çalışanların 50 trilyonun üzerinde promosyon alacağı var. Bunun nereye gittiği belirsiz. Üretici alacakları için de bankalarla transfer yapılıyor. Buna bir de üretici alacakları kattığınızda ortada sözü edilen para kimilerine göre 100 trilyonu aşıyor.

 YANIT BEKLEYEN SORULAR

Nereden baksanız ortada büyük bir sorun var.

Eğer Çay-Kur, açıklamayı yaptığı güne kadar bir promosyon protokolü imzalamadıysa, çalışanların mahrum bırakıldığı büyük miktarların hesabını kim verecek?

Eğer böyle bir anlaşma varsa paralar ne oldu, nereye harcandı? Bunların bir kaydı, makbuzu var mı?

Bazı çevrelerin iddia ettiği gibi bu paraların bir kısmı Çay-Kur Rizespor’da mı kullanıldı? Eğer kullanılmışsa ne kadarı kullanıldı? Geri kalan kısmı ne oldu?

Daha birçok iddia tabi.  Diğer iddiaları sonraya bırakalım!

Bu soruların bir yanıtı, bu yanıtları isteyecek bir makam var mı?

         ............            ........              ............

İHBARDIR ..

 ………….  ……….     …………….     ………………..

10 yıllık ATM sözleşmelerinde (Ek.5) her şey bankalar lehinedir. Ancak ekteki örnek sözleşmede görüldüğü gibi Kurum kolayca fesih hakkına sahiptir. 3 yıl memur, işçi, bütün Devlet kuruluşları promosyon paralarını alırken Çay-Kur’lular alamayacaktır. (Ancak her nedense 5 yıllık sözleşme yapan birkaç birim alabilecektir...) Üstelik ilgililerden de  fazla ses de çıkmaz, çıkamaz… Çete sözleşmeleri fesih edemez çünkü ederse  süreçte aldıklarını, hediyeleri, hibeleri, “gizli ödenek meçhul nakitlerinin” önemli kısmını Bankalara iade etmeleri gerekir. Başka Kurumlarda promosyon ihtilaflarında benzer olaylar olmuştur! Ne yaparlar o zaman… Dağ cipleri, lüks taksiler, meçhul nakitler… Yandı keten helva… Bu konuda daha evvel belge ve talebimizi Kayseri Savcılığı ve …….. ……………  teslim etmiştik. Kurtuluşlarını genel seçimlerden 2 gün evvel yayınlanan 20 Temmuz 2007 promosyon Genelgesine bağladı-ar. 6. Madde. . 3. maddenin iptali için dava açan sendikalara telefon ve faksla 6. *maddenin iptali içinde Danıştay’a dava açmalarını talep ettim.(Ek.  6  ) 6. Maddenin 10 yıllık Çay-kur sözleşmesi için, adeta ilaç gibi ve bu konunun Başbakan’ımıza da iletilmesini önerdim ancak bu haliyle de sözleşme süre ve maksat yönünden hukuksuzdur. Ancak malumların siyasi güçleri karşısında, sendika yöneticilerinin sıkı bir mücadelesi zordur. Dolayısıyla hortumlama ortaya çıkarılmazsa,  Çay-Kur memur ve işçisinin herkesler alırken 3 yıl para göreceği yoktur. Çete deşifre olmasını engellemek için Genelge’nin arkasına saklanmıştır. Ancak Tek-Gıda İş, Türk Enerji Sen., diğer işçi  memurlarında tepkisi üzerine idare mahkemesine dava açtılar(EK:      ). Talep edilen nedir, Genel Müdürün bu kadar açık hak, para kaybına rağmen  feshetmediği, bankamatik sözleşmeleridir.. (Zaten şekil yönünden de bankalar çıkarlarına açık içeriğiyle de hukuksuz ..) Feshedemezmiş, hizmetin devamlılığı, yedi yıldır bankalara o kadar sıcak para akışı yetmedi mi? Gerçek sebebi açıkla, açıklaya- mazsın.. Hiçbir şey alınmamış, mış.. Dağ cibi? En basiti… Büyümüş yaraya atılacak en ufak bir neşter kirliliği ortaya dökecektir. Bunun için, 3628 ve 4422 sayılı(Organize Çete ile ilgili ..) Yasa imkanlarının kullanılması kaçınılmazdır. Bankaların 10 yıl gibi? Uzun, 25 bin çalışanı, onbinlerce üreticinin maaş ve ürün bedellerinin kasasından geçtiği bir anlaşmada, bir takım hediyeler, promosyonlar vermemesi mümkün mü? Yokmuş.. Genel Müdür önce alındı, bundan sonra çalışanlar alacak diye basına açıklıyor, sonra reddediyor... Birimler, Fabrika Müdürleri bankalarla promosyon için ayni bankamatik sözleşme- sindeki gibi görüşüp, anlaşabilir diyor, sonra vazgeçiyor, yayınladığı birimlere yollattığı resmi yazı ortalardan kaybediliyor?  Soru işaretleri saymakla bitmiyor...    

 

Promosyon hakkım için sendikanın da birimlerde dava açılabileceği görüşü ile de kendim kişisel hakkım için dava açabileceğimi bilgilendirerek, Çay-Kur genel Müd. Bilgi edinme birimine hem postayla hem internet üzerinden başvurdum. İlgili belgelerin suretlerini istedim. Cevap gecikince bir daha talep ettim, vermeleri gereken belge suretlerini vermediler ancak …….. (Bilgi edinme Birimi cevabında)Çay fabrikası Müdüriyetinden, yani çalıştığım yerden 10 yıllık sözleşmeyi(suratini) alabileceğimi bildirdiler. Makamdan sözlü devamen yazılı dilekçeyle istedim, vermediler, Rize’ye bildirdim, bir çözüm bulmadılar. Suç işliyorlar ..

 

Suçlarını örtme telaşı ile Tarım Bakanlığı Müfettişleri eksik ve yanlış bilgilerle yönlendi- rilmiştir. ….  …. . Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na şikayet dilekçem; ( BU KONULARI İLGİLİ Savcılığa ve diğer Devlet Birimlerine aynen ihbar ettim ..)

 -----------------------------------------------------------------

Çaykur'un Özelleştirilmesinde Son Nokta -- Haber Merkezi  Aralık 02,2008 - http://www.gazetevice.net/

Sakarya’dan Adaylığa Soyunan Genel Müdür Yüce Hac, Çay-kur ise Özelleştirme Yolunda Kurumun Özelleştirme Çalışmalarını Saklama Çabaları Özelleştirme İdaresi Başkanı Kilci’nin Açıklamaları ile AçığaÇıktı
(Haber Merkezi)- Uzun zamandır ülke gündemi ile bölge gündemini ve özellikle de Rize’deki tartışmaların odağını oluşturan Çaykur’un özelleştirilmesi hesaplarına, son noktayı Özelleştirme İdaresi (Öİ) Başkanı Metin Kilci koydu. Kilci, iktidar yanlısı olarak bilinen Sabah Gazetesine yaptığı açıklamada‘çay ve Çaykur’un özelleştirileceğini’ söyledi.

Özelleştirme tartışmalarına başta Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, AKP Milletvekilleri ve AKP’li yöneticiler ‘Çaykur’un özelleş- tirilmesi gündemde yok’ şeklinde yanıt vermesine karşın; Öİ Başkanı Kilci, kurumun 2009 yılı içerisinde özelleştirme kapsamına alındığını bildirdi.

Öİ Başkanı Kilci, söz konusu gazeteye yaptığı açıklamada; kamuda özelleştirilecek sektörleri ve birimleri sürekli incelediklerini belirterek, “Hesaplarına, yapılarına ve mevzuatlarına bakıyoruz. Bunlardan biride BOTAŞ” dedi. Kilci, açıklamasında, madencilik sektöründe de özelleştirilecek kuruluşlar olduğunu vurgulayarak, “Bunların arasında TKİ, TTK, Eti Maden var. Makine Kimya var. Silah üretimi, posta hizmetleri, bankacılık sektörü ve çay da var. Bunlar önemli. Bunların zaman içerisinde özelleştirilmesi mutlaka gündeme gelecek” dedi. Kilci ayrıca, TEDAŞ’ın, 2007 yılında olduğu gibi bu yılda ciddi zarar edeceğini ileri sürdü.

Kilci’nin açıklamalarına tepki gösteren Tek Gıda-İş Sendikası Rize Bölge Başkanı Naci Bayraktutan, aylardır Çaykur’da sürdürülen sendikal mücadelenin altında özelleştirme hesapları yattığını vurguladıklarını kaydederek, “Çaykur’u özelleştirecekler, bunu yapabilmek için Çaykur’da 55 yıldır örgütlü bulunan Tek Gıda-İş sendikasını yok etmek istiyorlar. Biz bu gerçeği aylar önce işçilerimizle, bölge halkımızla paylaştık. Bunu başarabilmek için aylar önce bölgemize gönderilen bir taşeron sendika aylardan beri işçilerimizi ve bölge halkını kandırarak Tek Gıda-İş Sendikasının 55 yıllık örgütlülüğünü yok edip; Çaykur’un özelleştirilmesinin önünü açmak istediler. Bunu yaparken siyasal iktidarın gücünü ve yerel siyasetçileri yanlarına almayı da ihmal etmediler. Aylardan beri sürdürdüğümüz mücadele sonucu bütün baskı ve tehditlere rağmen işçilerimiz kendi sendikaları olan Tek Gıda-İş Sendikasını terk etmediler. Bu taşeronlara gereken dersi verdiler. Şimdi gelinen noktada, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, yaptığı açıklamayla çayın 2009 yılında özelleştirileceğini açıklıyor. Kilci yaptığı bu açıklamayla bizim gerçekleri söylediğimizi bir kez daha doğrulamış oluyor. Tek Gıda-İş Sendikası olarak dün olduğu gibi bugünde işçilerimizin haklarını korumaya ve Çaykur’un özelleştirilmesine karşı mücadeleye devam edeceğiz. Bölge halkının barış ve huzur ortamını bozmak isteyen, Çaykur’un bir an evvel özelleşmesi için bölgemize gönderilen bu taşeronların gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Artık bölge halkı bu taşeronlara inanmıyor” dedi.

Öte yandan bütün bu tartışma ve açıklamalar devam ederken; Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce’nin eşi ile birlikte Hacca gittiği bildirildi. Yüce’nin 20 günlük Hac görevi sırasında yerine Genel Müdür Yardımcılarından Yunus Kaldırım’ın vekalet edeceği kaydedilirken; Hac dönüşündeki izninin bir kısmını Sakarya’da, diğer kısmını da Rize’de geçireceği belirtildi.

Bütün bu tartışmaların arkasında ise Sakarya’da yayınlanan ‘Sakarya Anadolu Gazetesi’nde yayımlanan Ekrem Yüce’nin Sakarya Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı haberi en ilgi çekici olanıydı. Gazetenin 26 Kasım 2008 Çarşamba günlü sayısında yer alan habere göre, Çaykur Genel Müdürü Yüce’nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmak için görevinden istifa edeceği ancak Yüce’nin aday gösterilme şansının çok düşük olduğu kaydedildi.

 

Çay Sanayine Acilen Standart Getirilmeli - Haber Merkezi on Aralık 02,2008 - http://www.gazetevice.net/

--------------------------------------------------------------------------------

Çaysiad’dan Kriz Değerlendirmesi(Haber Merkezi)- Kısa adı Çaysiad olan Çay Sanayicisi İşadamları Derneği Genel Sekreteri Kenan Bilgin, dünyayı etkisi altına alan global krizin aslında ABD tarafından son yıllarda dünya üzerinde uyguladığı bir ekonomik ve finansal üs kurma politikasından başka bir şey olmadığını ileri sürerek, herkesi duyarlı olmaya çağırdı. 

Türkiye’de aslında bir krizin söz konusu olmadığını iddia eden Bilgin, 17 yıldır çay sektörü içinde olduklarını ve bu süre boyunca çay sektöründe hiçbir değişikliğin olmadığından yakınarak; çay sanayisinin acilen bir standardizasyona oturtulması ve bunun için de ‘Çay Kanunu’nun değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Söz konusu kanunun 1984 yılında alelacele bir gecede yazılmış olduğunu, üzerinde bu güne kadar hiçbir değişikliğe gidilmediğini de belirten Bilgin “Bu güne kadar çay sektöründe hiçbir ilerleme kaydedilemedi. Sadece Tarım Bakanlığı üretim izin belgesi zorunluluğundan dolayı çay işleyen tesislerde kısmi modernizasyon yapılmış ancak bu da yeterli değil. Çay Sanayisi'nin acilen bir standardizasyona oturtulması gerekir. Bununda olabilmesi için Çay Kanunu'nun yeniden gözden geçirilip günümüze ve Avrupa standartlarına göre düzenlenmesi gerekmektedir. Bölgenin ikinci ana ürünü olan çay bitkisinin ömrü bitmek üzeredir. Bu konuda yeni projeler yapılarak bahçelerin ve üretim alanlarının acilen yenilenmesinde fayda vardır. Aksi taktirde ürün kaybına sebebiyet verebileceği gibi zaten zor durumda olan yöre halkının da ekonomisine darbe vuracaktır” diye konuştu. 

Türkiye'nin kişi başına en çok çay tüketen ülkeler arasında birinci sırada yer aldığına da dikkat çeken Bilgin “Bu aşamadan sonra üretimdeki azalmadan doğacak eksiklik kaçak çayla giderilecektir. Kaçak çayla ilgili olarak da acil önlemler alınmalıdır. Hala ülkeye kaçak yollardan çay girmektedir. Bunun bir an önce engellenmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu. 

Çaysiad Genel Sekreteri Bilgin, bir süre önce bölgede yaşanan 4. sürgün çay alımları ile ilgili tartışmalara ve yasaklara da değinerek; “1., 2. ve 3. sürgünde verimin düşük olması nedeniyle 4. sürgünün yapılması müstahsil açısından iyi, sanayici için kötü olmuştur. Çaykur'un bu işten çekilip, 4. sürgünde çay almaması ve bazı art niyetli sanayicilerin bu işi fırsat bilerek düşük fiyatlarla yaş çay yaprağı alması hem müstahsili zarara uğratmış, hem de kuru çay pazarındaki fiyatların geri gelmesine sebep olmuştur. Bu durum hem müstahsile hem de bölgeye büyük zarar getirmiştir” dedi. http://www.gazetevice.net/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ÇAY’DA HESAP VERME ZAMANI  ..

 image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.