T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) ÜNLEM GAZETESİ SİYASETİN NABZINI TUTUYOR KİMLER SEÇİM RÜŞVETİ VERDİ

KOLTUK RÜŞVETİ
29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminin yaklaşması ile birlikte aday adayı enflasyonu yaşanan AK Parti'de aday adaylarının birbirine üstünlük kurma yarışıda hızlandı. Mevcut başkanlar koltuklarını korumak için kendilerine rakip gördükleri aday adaylarına çeşitli vaadlerde bulunarak vazgeçirmeye çalışıyorlar. Küçükler'in idda edilen bu girişimi bazı çevrelerce siyasi rüşvet olarak yorumlandı.
Küçükler'in pazar mesaisi
Erzurum Büyükşehir belediye başkanı Av. Ahmet Küçükler'in koltuğunu bırakmamak için rakip gördüğü aday adaylarına daire başkanlığı genel müdürlük gibi cazip tekliflerde bulunarak aday adaylığından vazgeçirdiğine yönelik iddialar yenilir yutulur değil. İddialara göre  Erzurum Büyükşehir belediye başkanı Av. Ahmet Küçükler'in bir süre önce kendine en güçlü rakip olarak gördüğü aday adaylarından Sıddık Arslan'ı 29 Kasım  pazar günü makımana makamına çağırtarak aday adaylığından çekilmesi karşılığında ESKİ Genel müdürlüğü makamını önerdiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. İddialara göre en güçlü rakibi Sıddık Arslan'ın haricinde yine aynı gün başka aday adaylarınıda yanına çağırtıp tekliflerle ikna ettiği belirtiliyor.
Sıddık Arslan kabul etmemiş
Başkan Küçükler'in Sıddık Arslan'a ESKİ Genel Müdürlüğü teklifine karşılık Arslan'ın bu teklifi elinin tersiyle iterek odadan çıktığı iddia ediliyor. Küçükler'in bu teklifine özel kalem müdürünün dahi şahit olduğu konuşuluyor.
Haber: M.Hanifi AKSAKAL
 
 
UYKUSUZU UYUTTULAR MI?
Erzurum Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mahmut Uykusuz'un her fırsatta "Ben aday adayı değilim mutlak surette adayım" sözlerine karşın MHP Genel merkezinin tam desteğini aldığı iddia edilen Prof. Dr. Kamil Aydın'ın büyükşehir belediyesi için aday adayı olması MHP Uykusuzu gözden çıkardı yorumlarına neden oluyor. Uykusuz'un bu durum karşısında aday adaylığından çekilip bağımsız aday olacağı iddia ediliyor.
Bağımsız aday olacak mı?
Sürpriz bir şekilde adı gündeme gelen ve MHP tabanını bir anda karıştıran Prof.Dr.Kamil Aydın'ın bilhassa Ankara'dan başvurusunu yapması bir taraftan MHP'yi ikiye bölerken diğer taraftan Mahmut Uykusuz'u derinden düşündürmeye başladı. Uykusuz'a yakın çevreler bu durum karşısında Uykusuz'un bağımsız aday olacağını ve özellikle Büyük Birlik Partililerin Uykusuz'u koşulsuz destekleyeceğide gelen iddialar arasında.
MHP karıştı
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne istifa dilekçesini veren İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kamil Aydın'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için MHP'den aday olması partiyi karıştırdı.
Prof. Dr. Aydın'ın, MHP eski İl Başkanı Erturk Çimen ve mevcut İl Başkanı Ekrem Öztürk'ün adayı olduğu, kamuoyuna MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adayıymış gibi yansılatılmaya çalışıldığı ileri sürüldü.
MHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Aydın'ın bu şekilde lanse edilmesine parti teşkilatı, aday adayları ile partililerden büyük tepki geldi.
Ünlem Gazetesi
 
 
 
DP KIRKPINAR'I KISKACA ALDI
Yıllardır Demokrat Parti'ye gönül veren ve  radikal bir partili olduğu herkes tarafından bilinen Mandıracılar Odası Başkanı Melih Kırkpınar, Domekrat Parti'nin kıskacında. İktidar partisinde aday enflasyonu yaşanırken Demokrat Parti kendisine yakın gördüğü isimlere adaylık teklifi götürüyor. DP Genel Merkezinin Kırkpınar'a Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık teklifi götürdüğü Kırkpınar'ın ise bu teklifi değerlendirmek için süre istediği gelen iddialar arasında.
DP'nin adı yok
İktidar Partisi AKP başta olmak üzeri birçok parti seçim için çalışmalarını sürdürürken Demokrat Parti İl binasına giden gazeteciler elleri boş dönüyorlar. Başkan Hikmet Uç'un adaylık düşünmesine rağmen özel işlerinden fırsat bulup partiye gelmemesi partide bulunan görevlilerinde erkenden evlerine gitmesine etken oluyor. İl başkanı Hikmet Uç'un bunlarla birlikte birçok partiliyi küstürmesi DP'nin Erzurumdaki imajını zedeliyor.
Partililer, "Kırkpınar,
seçime heyecan katacak"

DP'liler, Daha önceki il başkanlığı seçiminde aday olan Kırkpınar'ın partiye hareketlilik kazandırdığını hatırlatarak, Kırkpınar'ın hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan partisi için çalışacağından oldukça eminler. Partililer, "İş adamı Melih Kırkpınar'ın sempatik oluşu ve vakur duruşu bu partinin kriterleri ile bağdaşıyor. Hiçbir zaman verilen görevden kaçmayan Kırkpınar'ı aday olarak görmek istiyoruz. Defalarca kendisine bu yönde telkinde bulunduk. Öyle görünüyorki genel merkezden gelecek bir teklife sıcak bakacaktır" dediler.
 
TURAN, MHP'NİN GÖZDESİ
Erzurum Baro başkanı Naci Turan'ın Milliyetçi Hareket partisinden Büyükşehir Belediyesi aday adayı olduğunu açıklaması partililer tarafından sevinçle karşılandı.
Yıllardır emek verdiği MHP'de yapılan teyamül yoklamalarında her zaman liste bir gösterilen Naci Turan, genel seçimlerdeki şansını bu yerel seçimlerde deneme kararı aldı. Tüm partililerin desteğini arkasına alan Turan'ın adaylığına yüzde yüz gözüyle bakılırken, partide 7'den 70'e herkesin gönlündeki başkan adayı olması dikkat çekiyor.
Üç üniversite mezunu
MHP'nin diğer adaylarına nazaran en çok lisans eğitimi alan Naci Turan'ın MHP macerası 1980'lerden başlıyor. Milliyetçi muhafazakar bir ailenin çocuğu olan Turan'ın, Erzurum'un gelişmesine yönelik birçok projesi bulunuyor.
AKP'yi zorlayacak
İktidar partisinin kalesi olarak gösterilen AKP'yi seçimde büyük ölçüde oy kaybına uğratacağı düşünülen Naci Turan'a diğer partilerdende destek var.
Naci Turan kimdir?
1955 Erzurum doğumlu olan Naci Turan, ilk orta ve lise tahsilinden sonra, Erzurukm Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler bölümünden 1979 yılında mezun oldu. 1979-1981 yılları arasında trabzonda Tarih öğretmeni olarak görev yaptı. 1979-1983 yılları arasında anakra Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesinde öğrenim gördü. Daha sonra Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Naci Turan, 1991 yılından itibaren Erzurum'da serbest avukatlık yapmaya başladı.
Çeşitli vakıf ve derneklerode yöneticilik yapan Naci Turan 1997 yılında yapılan MHP Erzurum il kongresinde il başkanlığına aday oldu. Halen Erzurum barosu Başkanı olan ve serbest avukatlık yapan Naci Turan evli ve dört çocuk babasıdır.
 
 
Muhalefetten geciken çıkış
Yıllardır konayan yara haline gelen ve TOKİ'nin başarılı çalışmalarını gölgeleyen müteahhitlerin mağdur ettiği vatandaşların sorunlarına nihayet muhalefetten tepki geldi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, TOKİ Müteahhitlerden alacağı olan TOKİ mağdurlarına sahip çıktı. Ertugay, bu konuda soru önergesi verdi.
MHP'li Ertugay, TOKİ mağdurlarını unutmadı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, TOKİ Müteahhitlerden alacağı olan TOKİ mağdurlarına sahip çıktı. Ertugay, bu konuda soru önergesi verdi.
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay TOKİ Müteahhitlerinden alacağı bulunan Erzurumlulara  sahip çıktı. Başbakanlığa soru önergesi veren MHP'li  Ertugay, esnafın mağduriyetinin giderilmesi için neler yapılacağını sordu. Ertugay'ın Başbakanlığa verdiği soru önergesi verdiği belirtildi. Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili Prof. Dr.  Zeki Ertugay, verdiği soru önergesinde şu görüşlere yer verdi:
"Seçim çevrem olan Erzurum İli merkez ve ilçelerine Toplu Konut İdaresi'nce yaptırılan konutlarla ile ilgili olarak; Erzurum merkezinde toplam 522 konutun dar gelirliye verilmek üzere TOKİ tarafından ihale edildiği, ihale alan firma veya firmaların bu konutları tamamlayamayıp 2005 yılında konut yapımını bıraktıkları, ihaleyi aldıkları süreden 2005 yılına kadar geçen zaman içerisinde bu firmaların Erzurum esnafına o günün şartlarındaki fiyatlara göre 2,5 milyon YTL, bugünkü fiyatlarla 4 milyon YTL civarında borç yapıp ödemedikleri ifade edilmektedir. Daha sonra tamamlanamayan bu konutlarla ilgili olarak TOKİ, yarım kalan bu konutların tamamlanması için davet usulüyle 2007 yılında yeniden ihale ettiği konutları, ihale bedellerini yüksek tutarak önceki firmalara ait geçmiş dönemden kalan, esnafın alacağını da ödemek üzere tekrar ihale ettiği ifade edilmektedir. İhaleyi alan firmalar da bu geçen zaman içersinde Erzurumlu esnafın borcunu hala ödememişlerdir.  1- Erzurum merkez ve ilçelerinde dar, orta ve üst gelirliler için sosyal konut olarak ne kadarlık konut yapımı ihale edilmiştir? Şuana ne kadar ne kadarı tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmiştir? Ödeme şartları nasıl belirlenmiştir?  Şuana kadar ödeme taahhüdünü yerine getiremeyip takibe alınan konut sahibi var mıdır?  2- Zaten zor durumda olan, son yılların ağır ekonomik şartları altında ezilen, üretim ve satış yapamayacak noktaya gelen üstüne üstlükte son ekonomik krizin daha da darboğaza soktuğu Erzurum esnafına alacağı olan bu paranın ödenmesi konusunda ne gibi girişimler yapılmaktadır? Bu mağduriyetin acilen ortadan kaldırılması için hangi tedbirler alınmıştır?"
 
 
DADAŞ FİLM FESTİVALİ, ANADOLU KADINI VE…
Anadolu kadınının konu edileceği söylenen  Dadaş Film Festivali, Cumartesi günü başladı. Adı"'dadaş Film Festivali" diye anılan, ancak 3. sü yapılmasına rağmen halktan uzak oldukça amatörce hazırlanmış  festival, festival miydi tartışılır.
Gürpınar Sineması sahibi merhum Cahit Gürpınar'ın kızı Nil Gürpınar tarafından 3. sü düzenlenen festival, bir dadaş kızının memleketinde bir şeyler yapabilme çabası ve çırpınışlarının göstergesi gibiydi. Aslında halk uzak tutuluyor denildi ama halk uzak değildi Erzurum'u temsilen oluşturulan hazırlık komitesi halka "festival nedir, nasıldır" diye anlatabilecek  güçlü bir komite değildi. Şehir dışından Erzurum'u tanımayan bir sürü insan (hepsinin mesleğine ve şahsiyetine saygımız var) ile Erzurum içinden iki gazeteci ile, üniversiteden Erzurum'u ne kadar tanıdıkları bilinmeyen beş on araştırma görevlisi ile Eski ile püskü ile bu işin uluslar arası olmayacağı gün gibi belliymiş aslında.
Halk Jürisine baktık ki sponsor olan bazı şahsiyetlerin ev hanımı eşleri, Sivil toplum örgütü başkanı olup ta adı var kendi yok olan şahıslar, çifter çifter sekreterler v.s. Bunları küçümsediğimizden değil, güçleri bu kadarına yettiği için yazıyoruz.
Ama  böyle olmamalı. Uluslar arası boyuta taşındığını kabara kabara anlatmak kolay ama uluslar arası olmak 15-20 yabancı ihtiyarı sahneye dikerek, saatlerce onları konuşturmak olmamalı. Ha sanatçı yok muydu elbette vardı ama bir Bulut Aras, Bir Fatma Girik'le ve internette dolaşan resimlerinden tüm hatlarının ezberlendiğini bile bile "ben de dadaş kızım" diyerek kendini empoze etmeye çalışan , iki kelimeyi bir araya getirmekten aciz bir kızcağızla bu iş olmamalıydı.
Turizm Balkanlığı maddi destek sağlamış. Başkaları gibi onu sorgulamıyoruz ama o destekle bari profesyonel bir organizasyon yaparak tarihe not düşülebilirdi. Zavallı Erzurum "bir festivalim var" diyebilseydi. Bir zamanlar Palandöken Dağında yapılan ve şahıslara mal edilen ve en sonunda ortadan kalkan festival gibi olmamalıydı. Nil Gürpınar İstanbul'da yaşayan ve filmler çektim diye ortalarda  sinemacı diye dolaşan bir hemşerimiz olarak Erzurum'un şanına yakışır bir organizasyona imza atmalıydı.
Bu arada "Anadolu kadını" na atfedilen panelde ki konuşmacılar kaç kadını getirebildiler panele  herkes merak ediyor. Bu şehirde profesyonel konuşmacılar var dı hem de gerçek Anadolu Kadını. Halk onları dinlemek isterdi ama zaten halktan kopuk bir festival olduğunu da baştan söylemiştik.
Anadolu Kadınından ve halktan oldukça uzak adına "dadaş Film Festivali" denilen bu fiyaskoyu bir daha yaşamamak ya da seneye gerçekten profesyonel ve inadına Erzurum'da yaşayan gerçek Erzurum sevdalıların ile yola çıkılması dileği ile…
Allah'tan Palan Otelin 10. yaş gününe denk gelmişti festivalin birinci gününün akşamı. Yoksa o yemeği verecek kimse de bulunamayabilirdi… YORUM: M.HANİFİ AKSAKAL


--
Muhammet Hanifi AKSAKAL
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.