(anadoluhaber) Re: Anne Babanın Hataları Çocuklara Tesir Eder (Hizir Aleyhisselam Hazretleri)

Sosyologlar ve değişik bilim insanlarınca tartışılan bir konuda fıtratınmı (yaratılıştan genelerinmi) yoksa eğitiminmi daha etkili olduğudur.
Aslında Fıtratda genetiği değiştirilen bitkilerde olduğu gibi bazı hallerde değişiklikler olduğu doğrudur.
Kadın ile erkek arasında sadece meşru bir ortamda evet sözü ile kıyılan nikah ile gayri meşru ilişki arasında görünüşte bir fark yok gibi görünür ama doğan çocuğun üzerinde önemli etkileri olur. Bir tür psikolojik şifreler bozulur.
Yasak olan şeyleri yiyip içmekte öyledir. Bilerek domuz eti yiyen bir müslüman daha yemeden bir bozulmaya uğrar. Mesela Kuranın açık emirlerini tersinden yorumlar. Başörtüsü gibi konulardaki tartışmalarımızın sebebi haram yiyenlerin bozulan düşünce ve duygu dünyalarının asla aykırı yorumlar çıkarmaya başlamasına sebep olur.
Aşağıdaki hikaye gerçektir yada bir misal olarak anlatılmışda olabilir. Ama anne babanın nikahından yediği lokmaya kadar çocuğuna etkileri vardır. Eğer çocuk Allaha sığınarak bu kötü etkilerden kurtulmayı veya Şükrederek iyi etkileri sürdürmeyi başaramazsa bunlardan iyi yada kötü etkilenebilir.
Kendisi doğru davranarak kötü etkilerden kurtulmak ve kötü davranarak iyi etkilerin tesirini kırmak gibi bazı değişikliklerede sebep olabilir diye düşünüyorum.
Bir atasözü dedenin yediği koruk torunun dişini kamaştırır der.
Selamlar
A.D.Şimşek

09 Aralık 2008 Salı 14:03 tarihinde Gorkem Ates <gorkemates@gmail.com> yazdı:
Bkz:

Fatır 18: Hiçbir günahkâr, bir başkasının günahını yüklenmez. Yükü ağır gelen, onu taşımaya çağırsa bile, kendisinden hiçbir şey yüklenilmez. Akraba bile olsa... Sen ancak Rablerinden için için korkanları ve namazı/duayı yerine getirenleri uyarırsın. Arınıp temizlenen, kendi benliği için arınıp temizlenir. Dönüş Allah`adır.

Saygılarımla,

Görkem Ateş

2008/12/9 Gorkem Ates <gorkemates@gmail.com>

Bence bu hikaye hurafe. Zira İslam'da her kul kendinden sorumludur. Tabi çocuklarının iyi yetiştirilmesinden de sorumludur ama çocuklar anne-babalarından sorumlu değildirler. Ayrıca Ramazan ayından Skytürk'teki programında (yanlış hatırlamıyorsam) Prof. Dr. Süleyman Ateş ve de Star'daki Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu abdestsiz çocuk emzirmenin caiz olduğunu söylediler.

Saygılarımla,

Görkem Ateş
http://www.gorkemates.com

2008/12/9 sükran erol <umudayolculuk20@hotmail.de>


Anne Babanın Hataları Çocuklara Tesir Eder
Ahmediye ve Envârûl Âşıkıyn isimli meşhur iki eserin yazarları, Ahmed Bîcan ve Mehmed Bîcan isimli iki kardeştir, ikisi de evliyalık derecesine erişmiş mübarek kişilerdir.
Bunlardan birisi bir gün camide vaaz ediyor ve Hızır Aleyhisselam'dan bahsediyormuş. Cami tıklım tıklım dolu, cemaat da dikkatle vaazı dinlemekteymiş. Bu sırada diğer kardeş camiye girmiş ve vaazı dinlemeye başlamış. Dinlerken bir ara gülmüş.
Buna bozulan kardeşi durumu annesine anlatmış. Annesi de oğluna:
- Evladım, kardeşinin vaazına niçin güldün? diye sormuş. O cevaben:
- Anneciğim, ben kardeşimin vaazına gülmedim. Gayet güzel konuşuyordu. Vaazı da çok tesirliydi. Ancak Hızır Aleyhisselam'dan bahsettiği halde onu dinleyenler içersinde Hızır Aleyhisselam'ın da bulunduğunu bilmiyordu. Ben ona güldüm, demiş. Annesi oğluna:
- Evladım, kardeşin senin vaazına değil, Hızır Aleyhisselam orada olduğu halde farkında olmamana gülmüş, deyince oğlu:
- Hızır Aleyhisselam demek ki benim vaazımı dinlemeye geliyor, diye sevineceği yerde üzülmüş ve annesine:
- Anneciğim, öbür kardeşim Hz. Hızır'ı görüyor da ben niye göremiyorum?
Sebebi nedir. Bir düşün, diye annesini zorlamaya başlamış.
Annesi düşündükten sonra şu cevabı vermiş:
- Evladım, ne size hamileyken ve ne de sizi emzirip büyütürken kötü bir şey yapmış değilim. Asla böyle bir şey yapmadım. Ancak seni sadece bir defaya mahsus olmak üzere abdestsiz emzirdim. Senin Hızır Aleyhisselam'ı görmemenin sebebi olsa olsa budur, demiş.



Schlafmütze oder Querdenker? Zeig bei Live Battle, was du auf dem Kasten hast!




--




--
http://www.gorkemates.com




--
http://www.gorkemates.com





--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.