İnsan Hakları Günü aldatmaca

Bir yandan başta Ortadoğu olmak üzere birçok Müslüman ülkede terör estiren Siyonistlerve Batı, diğer yandan, İnsan Hakları Günü maskesi ile kendini şirin göstermeye çalışıyor.

Bugün Dünya İnsan Hakları Günü... Dünya, İnsan Hakları Günü'nü kutlarken, işgalciler Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkede terör estirmeye devam ediyor. Yine birçok ülke ise doğal felaketlerden dolayı açlık ile savaşırken, Birleşmiş Milletler bunları görmüyor. Emperyalist ülkelerin ayak oyunları yüzünden de birçok ülkede iç savaşlar devam ediyor.. Silah piyasasını elinde tutan emperyal devletler, terörü kendileri meydana getirerek rant elde ediyor. İnsan hakları ihlallerinin, baskıların, dayatmaların, işkencelerin ve ölümün reva görüldüğü halkların başında ise, Müslümanlar geliyor...

İŞKENCE ÜSLERİ HUKUK DİNLEMİYOR
Uluslararası hukuku hiçe sayan işkence üsleri Guantanamo, Ebu Gureyb ve Doğu Afrika topraklarında kurulmaya başlanan işkence üslerinde ise ABD yönetimi, 17 farklı milletten binlerce mazlumu yasadışı bir biçimde sorgulamaya devam ediyor. İnsan hakları savunucularının tüm başvurularına rağmen Amerikan üslerinde tutulan mahkumlarla görüşmeye izin verilmiyor. Yoğun işkence altında yaşamaya çalışan mazlumların ise birçoğunun sorgulama esnasında öldüğü biliniyor.

FİLİSTİN'DE İNSAN HAKLARININ ADI YOK
Kudüs'teki İslam'ın ilk kıblesi hala esaret altında iken, yıllardır süren Siyonist işgale mazlum Filistin halkı taşlarla karşılık veriyor. Bugüne kadar onbinlerce kişi hayatını kaybetti ve yüzbinlerce kişi de yaralandı. 2006 yılında şehit olan Filistinlilerin sayısı 650'nin üzerinde. 1967'den bu yana 700 bin Filistinli gözaltına alınırken, dörtte üçü de evlerini terk etmek zorunda kaldı. Kanla beslenen ideolojinin temsilcisi konumunda bulunan İsrail hapishanelerinde 11 bin Filistinli mahkûm bulunurken, ambargo sonucunda yüzbinlerce Filistinli açlık ile karşı karşıya... Evler basılıyor, okullar işgal ediliyor, küçük büyük demeden Siyonist askerler işkence yapıyor. Filistin Araştırma Kurulu, ambargo altındaki Gazze'deki vahim durumla ilgili bir rapor yayınladı. Raporda Gazze'de fakirlik sınırı altında yaşayanların oranının yüzde 80'e ulaştığı, işsizlik oranının ise yüzde 65'lere kadar yükseldiği belirtiliyor. Sağlık alanında ciddi problemler yaşanıyor. 160 sınıf ilaç tamamen tükenmiş, eczanelerde bulunmuyor. 120 tür ilacın da bitmek üzere olduğu belirtiliyor. Uzmanlar bu vahim duruma acil önlemler alınmaması durumunda, Gazze'de bir sosyal patlama veya açlığın başlayabileceğini öngörüyor.

IRAK'TA CONİ İŞGALİ- Amerikan işgali altındaki Irak'ta Müslüman halk bu Kurban Bayramı'nı da Conilerin silahları gölgesinde geçiriyor.

PAKİSTAN'A FÜZE YAĞIYOR
Afganistan'daki işgalini sürdüren ABD, komşu ülke Pakistan'a yönelik düzenlediği hava saldırıları ile üstü örtülü bir savaş yürütüyor. Sadece Ekim ayı içerisinde ABD tarafından gerçekleştirilen saldırılarda yüzlerce insanın hayatını kaybettiği bildirildi.

ÇİN ZULMü
Çin işgalindeki Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türkleri, 18 yaşına kadar dini eğitim alamıyor. Bölgede hiç medrese eğitimi almayan ve hayatında camiye gidemeyen milyonlarca genç var. Ağustos ayından beri Müslüman Uygurlara yönelik baskınlarında ve şiddet eylemlerinde en az 33 kişi öldü, 700 kişi de tutuklandı. Asker ve polisler Müslüman Uygurlara yönelik keyfi toplu tutuklamalar yapıyor ve dini faaliyetler sıkı takip ediliyor.

İNGİLTERE KONGO'DA İÇ SAVAŞ PEŞİNDE
Orta Afrika ülkesi Kongo'da korkulan iç savaş günleri gelirken, halk büyük bir kaçış başlattı. Yeniden alevlenen isyanlar halkı yollara dökerken, hükümet ve isyancı güçler arasında çatışmalar devam ediyor. Bölge halkı isyancılarla hükümet güçleri arasında sıkışmış durumda. Yollara dökülenleri ise büyük sorunlar bekliyor. Şiddet olayları nedeniyle 1,6 milyon kişi yaşadığı bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Öte yandan altın, elmas vb. değerli maden yatakları açısından çok zengin olan Kongo'nun kaynaklarına göz diken devletler arasında özellikle AB üyesi İngiltere öne çıkıyor. İngiltere Kongo'nun doğusundaki Uganda hükümetine yüklü miktarda finansal destek sunarak Kongo'ya silah kaçakçılığını teşvik ediyor. İngiltere destekli Uganda hükümetinin, silahlı grupları bölgede karışık çıkarmaları için teşvik ettiği de biliniyor.

AFGANİSTAN'DA EMPERYAL TERÖR SÜRÜYOR
ABD ve yandaşları Afganistan'ı kan gölüne çevirmiş durumda. Hergün Afganistan'dan yeni bir katliam haberi gelirken, dünya yaşananlara adeta kör. Kartel medyası ise sürekli olarak direnişçileri terörist ilan ederken, Emperyalistlerin soykırımını görmezden geliyor. Binlerce direnişçi, emperyal güçlerin vahşi işkencelerden geçirilerek katledilirken, Taliban'ın terk ettiği kentlerin her biri ise birer ölüm tarlasına dönüştürüldü. Batı'nın insan haklarında çifte standardı, bugüne kadar Afganistan'da 5 bin kişinin öldüğü, 9 bin kişinin de yaralandığı olaylara seyirci kalmasında da açıkça görülüyor.

AFRİKA, AÇLIKLA SAVAŞIYOR

Afrika'da, açlığı ve yoksulluğu, sömürü ve ırkçılığı körükleyen emperyalist politikalar sonucunda Kongo, Mozambik ve Zimbabve'de kolera salgını başladı. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü Kongo'daki dört mülteci kampında bir haftada 69, Kitchanga'da 20 kolera vakasının saptandığı belirtildi. Mozambik ve Zimbabve'de çoğu çocuk 49 kişinin koleradan hayatını kaybettiği bildirildi. Somali'nin güneyinde şiddetli yağışların yol açtığı seller nedeniyle 12 bin kişi evsiz kaldı.

KEŞMİRLİLER DİRENİYOR
Keşmirli Müslümanların bağımsızlık mitingleri hız kesmiyor. Her Cuma namaz sonrası yapılan gösterilerde, yüzbinlerce Keşmirli ‘Bağımsızlık' diye haykırıyor. Keşmir'e yüzbinlerce asker konuşlandıran Hindistan, sık sık sokağa çıkma yasağı ilan ediyor. Son aylarda Keşmir'de son yirmi yılın en büyük protesto mitingleri düzenlendi. Hindistan askerlerinin protesto mitinglerine müdahalelerinde en az 48 Keşmirli Müslüman hayatını kaybetti.

RUS TERÖRÜ HIZ KESMİYOR
Çeçenistan'ın haksız işgali ve Çeçen halkına uygulanan katliam Rusya eliyle sürdürülüyor. Rusya'nın Çeçenistan'ı milletlerarası hukuka açıkça aykırı şekilde işgali ve sivil halka yönelttiği insafsız katliam bütün hızıyla sürerken, dünyanın olup bitene ses çıkartmaması zulmün geldiği noktayı gözler önüne sermeye yetiyor. Saldırgan Rusya bugüne kadar yüzbinlerce Çeçeni şehit ederken, mazlum halka her türlü işkenceyi ise arsızca sürdürüyor. Rus cezaevleri ise Çeçen direnişçilerle dolu...


ASLAN DEĞİRMENCİ / VAKİT

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.