GAZZE KARANLIKTA BOĞAİÇİ AYAKTA--FOTO GALERİ


Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs'te Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Gazze'de süren 'abluka'ya dikkat çekmek için Filistindeki Apartheid duvarının bir örneğini inşa etti.

"Gazze Karanlıkta, Boğaziçi Ayakta" başlıklı bir kampanya başlatan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi grup, 3 Aralık Çarşamba günü saat 17.30'da da Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Meydanı'ndan Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu'na kadar yürüyerek, İsrail'i protesto edecek.

Filistin halkının sesi olmak istediklerini belirten öğrenciler, "İnsanlığın damarları Gazze'de kesiliyor. Dünya kamuyou çokuluslu şirketlerin krizinin derdine düşmüşken Filistin halkının çığlığı en fazla Gazze'yi çevreleyen duvarlarda yankılanıyor. Ama biz buradayız. O çığlığı işitiyoruz ve sessiz kalmıyoruz. Tıpkı daha önce bu topraklardan çalan savaş tamtamlarına karşı yükselen çığlıklara, 'kardeşlik istiyoruz' diyerek sessiz kalmadığımız gibi. Boğaziçili öğrenciler olarak Filistin halkının maruz kaldığı zulmü burada bu kampusün ortasına inşa ettiğimiz duvarla cümle aleme ilan ediyoruz. Derdimiz sadece acıya ortak olmak değil; Filistinlilerin kimlikleri ve inançları uğruna verdikleri mücadeleyi, intifadayı da sahiplenmek, ona omuz vermek. Bir kez daha haykırıyoruz. Zalimlerin zulmüne karşın hep beraber omuz omuza buradayız. Duvarların arkasına hapsedilmiş Filistin halkının yanında, siyonist kuşatmanın karşısındayız. Biliyor ve inanıyoruz ki eğer birleşirsek, eğer hep beraber sıkıca sarılırsak bu abluka kalkacak ve Filistin halkı özgürlüğüne kavuşacak" açıklamasını yaptılar.





















1 yorum:

  1. SEVGİLİ EVLATLARIM ! HEPİNİZDEN AYRI AYRI ALLAH.cc. RAZI OLSUN, MAZLUMUN YANINDA OLUŞUNUZ ONLARIN DERDİ İLE DERTLENMENİZ NE YÜKSEK BİR KİŞİLİK VE HAMİYYETTİR, allah cc. HEM DÜNYADA HEMDE AHİRETTE BU İMANINIZDAN VE DUYARLILIĞINIZDAN DOLAYI HEPİNİZİ VE SİZE UZAKLARDANDA GÖNLÜYLE DUALARIYLA DESTEK OLABİLENLERİ CENNETİNE KOYSUN İNŞ. PEGAMBER EFENDİMİZ s.a.v., BUYURDUKİ , ALLAH.cc. MAZLUMUN DUASINA , DERKİ. BİR MÜDDET SONRADA OLSA SANA MUTLAKA ERİŞECEYİM,, HATTA O DUA EDEN MAZLUM KİŞİ ,KAFİR DAHİ OLSA buyurdu, s.a.v. müslimanlar daima mazlumların yanında yer almakla emrolundukları halde, maalesef günümüz yetkilileri siyonist yahudilerin zulmüne seyirci kalmaları, kabul edilebilir hiç bir mazereti olamaz, sizler lütfen pırotostolarınızı , sy. yetkilelerede duyurunuz inş. sizlere uzaktanda olsa gönülden dualar ediyorum, ALLAH cc. yardımcınız olsun diyor hepinizi evlatlarım olarak biliyor ve tebrikler ediyorum inş. benide bir oğlum sizin okulunuzdan mezun oldu, makn. mhs. olarak 7 sene önce, hepinze başarılar dilerim, inş. s.a.v.r.v.b.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.