Direnen Filistin'de Çifte Bayram!


Bu yıl Kurban bayramı Hamas'ın direniş bayrağını açışının yıldönümüne denk geldi..
Filistin'de Siyonist işgale karşı İslâmî mücadele tabii ki Siyonist devletin kuruluşuyla birlikte başlamıştır. Bugünkü Hamas'ın zeminini oluşturan teşkilatlanmanın tohumları da İmam Hasan el-Benna'nın Siyonist işgale karşı özgürlük mücadelesine destek için Filistin'e gönderdiği mücahitler tarafından atılmıştır.

Bu tohumların ürün vermesiyle oluşturulan teşkilatlanmaya dayalı olarak kurulan yapının işgale karşı direniş bayrağını açması ve Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) adında bir örgütün kuruluşunun kamuoyuna açıklanması aynı zamanda birinci intifadanın başlangıç tarihi olan 8 Aralık 1987'dir.

8 Aralık 1987'de Filistin'in özgürlüğü ve yeniden İslâmî kimliğine kavuşması için direniş bayrağını açan Hamas bu yılın mübarek Kurban bayramının idrakiyle birlikte mücadelede 21 yılını doldurmuş oldu. Hamas bu süre içinde sürekli ileri gitti ve çalışmalarını bütün alanlara yaydı. Yaptığı örnek çalışmalarıyla Filistin halkının geniş desteğini elde etti ve bunu 2006 seçimlerine katılarak halkın yüzde altmışa yakının oylarını kazanmak suretiyle de ispat etti.
Filistin İslâmî Direniş Hareketi, geçen 21 yıllık süre içinde Filistin'in bir bütün olarak algılanması gerektiği ve işgalin hiçbir şekilde meşru kabul edilemeyeceği, Filistin'in bir İslâm beldesi olduğu ve onun İslâmî kimliğinden taviz verilemeyeceği ilkesinden hiçbir şekilde taviz vermedi. Siyonist işgali meşru saymadığı için muhatap kabul etmeme, dolayısıyla onunla masaya oturmama prensibini de değiştirmedi. İşgalin sona erdirilmesi için direnişte kararlılığı zorunlu bildi ve bütün zorluklara, baskılara, ambargoya, kuşatmaya rağmen bu kararlılığını terk etmedi.

21 yıllık süre içinde Hamas, kurucu lideri Şeyh Ahmed Yasin ve bayrağı ondan devralan Prof. Abdülaziz Rantisi başta olmak üzere birçok önemli liderini ve şahsiyetini şehit verdi. Ama gücünden, direnişteki kararlılığından bir şey kaybetmedi. Sürekli saflarına yeni direnişçileri, mücahitleri katarak yoluna devam etti.
Siyonist rejim arkasına ABD başta olmak üzere bütün emperyalist güçleri alarak verdiği savaşta karşısında sürekli güçlenen ve direnişteki kararlılığından vazgeçmeyen bir Hamas görmenin şaşkınlığı içinde. Yerli işbirlikçilerle yaptığı anlaşmalar vasıtasıyla bu hareketin arkadan vurulması çabaları da onu rahatlatmadı.
Filistin İslâmî Direniş Hareketi, Siyonist işgale teslim olmayacağını 21. kuruluş yıldönümünde bir kez daha dünyaya ilan ediyor


Filistin Enformasyon Merkezi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.