EMPERYALİZM AYAKKABIYLA KOVULUYOR--FOTO GALERİ


Irak'a sürpriz bir ziyaret yapan ABD Başkanı Bush, Maliki'nin elini sıkarken Iraklı bir gazetecinin ayakkabılı saldırısına uğradı. Gazeteci Bush'a "bu sana veda öpücüğü, köpek" diye bağırdı


Irak'ı ziyaret eden ABD Başkanı Bush'a ayakkabılarını fırlatan Iraklı gazeteci El Zeydi, kahraman ilan edildi. Direnişin sembolü haline gelen El Zeydi için gösteriler yapılıyor.

Irak'a sürpriz bir ziyarette bulunan ABD Başkanı Bush'un Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile basın toplantısı sırasında ayakkabılarını Bush'a fırlatan Iraklı gazetecei El Zeydi, Irak'ta kahraman ilan edildi.

Olayın ardından Bush'a ayakkabı fırlatan muhabir gözaltına alınırken, El Bağdadi televizyonu, muhabiri Muntasar El Zeydi'nin serbest bırakılması için dünyanın her yerindeki gazetecilere dayanışma çağrısında bulundu.

KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

Öte yandan ülkede kahraman ilan edilen El Zeydi için destek gösterisi başladı. Bağdat'ta bir ayakkabı bayrak misali direk tepesine yerleştirilerek direnişin sembölü yapılırken, gözaltına alınan muhabir ülkede kahraman ilan edildi.

Bağdat'ın Şiilerin yoğun olduğu sokaklara çıkan binlerce insan, El Zeydi'nin serbest bırakılması çağrısında bulundu.Bush'u protesto eden ve Amerikan bayrakları yakan göstericiler, "Bush Bush dinle bizi, kafanda iki pabuç izi" sloganı attılar.

El Bağdadi televizyonu, dün ABD Başkanı George Bush'a ayakkabılarını fırlatan muhabirleri Muntasar El Zeydi'nin (28) serbest bırakılması için dayanışma çağrısında bulundu. El Bağdadiye televizyonundan dün gece yapılan açıklamada, Irak hükümetinden El Zeydi'nin serbest bırakılması istendi. Açıklamada, dünyanın her yerindeki gazetecilere, El Zeydi'nin serbest bırakılması için dayanışmalarını göstermeleri çağrısı yapıldı.

Haberin ayrıntıları ve fotoğrafları aşağıdadır...

KİMSE MUHABİRE ULAŞAMIYOR

Öte yandan, El Bağdadiye kanalı yöneticisi Fityan Muhammed, Associated Press ajansına verdiği demeçte, El Zeydi'nin neden böyle bir harekette bulunduğunu bilmediğini, olaydan bu yana kendisine ulaşamadığını, telefonunun kapalı olduğunu söyledi.

Muntasar El Zeydi, dün Irak'a sürpriz bir ziyarette bulunan Başkan Bush'un Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile basın toplantısı sırasında ayakkabılarını Bush'a fırlatmış, ancak isabet ettirememişti. El Zeydi, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilerek salondan çıkarılmıştı.

AYAKKABILARA DELİL DİYE EL KONULDU

Diğer yandan, El Zeydi'nin ayakkabılarına da delil olarak el konuldu. Iraklı yetkililer, Başbakan Nuri El Maliki'nin makamında korumaları tarafından sorgulanan gazetecinin 20'li yaşlarda olduğunu, ayakkabılarının kanıt teşkil ettiğini söyledi.

El Bağdadi televizyonu da, ayakkabı fırlatma görüntülerinin yanı sıra El Zeydi'nin bırakılması çağrılarını defalarca yayımlıyor.



Maliki'nin şaşkın bakışları altında iki ayakkabısını da çıkarıp peş peşe Başkan'a fırlatan ve bir yandan da Bush'a ağır hakaretler yağdıran gazeteci, güvenlik güçleri tarafından hemen etkisiz hale getirilerek salondan çıkarıldı.

Salondaki diğer Iraklı gazetecilerin, televizyon muhabiri olan meslektaşları adına Bush'tan özür diledikleri kaydedildi.

Maliki'nin şaşkın bakışları altında iki ayakkabısını da çıkarıp peş peşe ABD Başkanı'na fırlatan ve bir yandan da Bush'a ağır hakaretler yağdıran gazeteci, güvenlik güçleri tarafından hemen etkisiz hale getirilerek salondan çıkarıldı.



Eğilerek, başının hemen üzerinden geçen ayakkabılardan isabet almadan kurtulan Bush, saldırının kendisini etkilemediği belirtti ve esprili bir şekilde "sadece ayakkabıların numarasının 10 olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.



Salondaki diğer Iraklı gazetecilerin, televizyon muhabiri olan meslektaşları adına Bush'tan özür diledikleri kaydedildi. ABD Başkanı Bush, salondaki durumun normale dönmesinden sonra sakin bir şekilde soruları yanıtladı.

Güvenlik anlaşması imzalandı

Bush'un Irak ziyaretinde ilk durağı Irak Cumhurbaşkanlık Sarayı oldu; Bush burada Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile bir araya geldi. Daha sonra Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile biraraya gelen Bush, güvenlik anlaşmasını imzaladı.

Bu, Bush'un başkanlığı döneminde Irak'a yaptığı dördüncü ziyaret oluyor. Bush'un bu son ziyareti yüksek güvenlik ve gizlilikle yapılıyor. Uzmanlar, şu anda kilit konunun ABD askerlerinin önümüzdeki üç yıl içinde Irak'tan nasıl çekileceği ve arkalarında nasıl bir ülke bırakacakları olduğunu belirtiyor

2 yorum:

  1. yaşasın elzeydi ve gibileri........inşaallah bu Amerikan emperyalizmine karşı yapılacak intifadanın ilk adımı olacak umut ve temmenisi ile, ırak halkı bu oaydan dersler çıkarır diye düşünüyorum.selam tüm haksızlıklara karşı baş kaldıran herkese ve her kesime.ş.ayhan

    YanıtlaSil
  2. Degerli Kardeslerim:
    Tarihin hicbir devrinde müslümanlar bu kadar rezil olmadilar. Adamlar pismis kelle gibi siritarak, seytanca isgal ettikleri Müslüman Ülkelerinin kukla Saddamlarini, Lavrenslerini ziyarete geliyorlar.
    Bir sütcü imam cikiyor, iki ayakkabi firlatiyor isgalcinin kellesine. Orada hazir bulunan bir sürü, gavurlarin salaklastirdiklari Müslümanlar, sükut edebilecekleri halde, kallesce özür diliyorlar Bush oglu Bush'dan!

    Muhterem Kardeslerim:
    Sevgili Peygamberimiz, islam düsmanlæarina karsi elinizle karsi koyunuz. Yapamazsaniz dilinizle mani olunuz. Onuda yapamazsaniz, islam düsmanlarina bugz ediniz, diyor. Ve bu ücüncüsünün imanin en zayifi oldugunu söylüyor!
    Islam düsmanlarina, deccallere bugz eden insan ve Müslüman, onlardan özür dilemez. Zavalli Afgan halki gibi susar.
    Bakalim, cok yakinda gavurlar, Türkiyemizi kan gölü haline getirdiklerinde, bizdeki milyonlarca gavur kucu kuculari ve gavur kayiricilari ne yapacaklar?
    Gavurun parali askeri olup zavalli Müslümanlari öldürecekler!
    23 milyon km2 koca Osmanli bunlarin yüzünden yok edilebildi.
    Allah, Sütcü imam, kahraman gazeteci Arab Kardesimiz Muntasar El Zeydi'den razi olsun.
    Muzaffer Alev Kopenhag Danimarka
    www.esir.webbyen.dk
    www.islamidavet.wordpress.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.