GERÇEKTEN LANET OLSUN İÇİMDEKİ İNSAN SEVGİSİNE!


“Muro” adlı karakterin kafalarda “sevimli terörist” olgusu yaratması ve toplumun ise bu karakterden son derece hoşnut olması düşündürücüdür.

GERÇEKTEN LANET OLSUN İÇİMDEKİ İNSAN SEVGİSİNE!

Anlayamadım gitti ve korkarım bir ömür boyu anlayamayacağım, ömrümün sonuna dek bu kapının arkasında kalacağım…

Türkiye’de binlerce Askerimiz PKK terörü yüzünden Şehit olmuş ve bir o kadar sayıda Gazilerimiz var. Bunların yanına sivilleri eklersek karşımıza inanılmaz bir tablo çıkar.

Bunlar işin bilinen kısmı fakat anlaşılmayan şey, Dünya’da olduğu gibi Ülkemde de ruh bilimsel savaş varken, nasıl olurda en basit oyunlarda bile gafil olunabilir ve sessiz, tepkisiz kalınabilir?

Geçtiğimiz günlerde DTP’li Emine Ayna’nın Bitlis’te halka yaptığı konuşma esnasında, bir vatandaşın Türk bayrağı açıp, “Kahrolsun PKK” diye bağırması nedeniyle linç ediliyordu.
Konuşmanın yapıldığı il, Türkiye sınırları içinde olan Bitlis ama azılı terör örgütüne lanet okumak, Türk bayrağı açmak, sözde fırka ve yandaşlarını rahatsız ediyor!
Akla gelen ilk soru, bundan on yıl öncesine kadar doğuda yaşayan vatandaşların yüzde 90’ı PKK’ya büyük kin duyarken, PKK teröründen bir hayli zulüm gördüğü için lanet okurken bugün ne oldu da bu sayının yarısından çoğu PKK’nın siyasi uzantısı olan bir fırka’nın yandaşlığına soyunabildi?

Olayın iç yüzü epeyce derin ama 97-98 yılındaki terör olaylarının epeyce azalmış olmasını göz önünde bulundurursak, ardından dönemin askeri ve siyasi politikasını gözden geçirirsek, sonunda da günümüzün şartları ile karşılaştırarak bu durumlara nasıl düştüğümüzü az çok anlayabiliriz.
Geçmişte PKK’nın siyasi uzantıları olan HADEP ve DEHAP adlı iki fırka çok fazla devinmeden, yandaş bulamadan devletin girişimleri sonucu adilce, haklıca kapatıldı. Bugün ise, yerine açılan DTP adlı siyasi fırka, kapanan fırkalarına taş çıkaracak cinsten olmasına karşın, suç unsurları ayan beyan milletin ve devletin gözünün önünde olmasına karşın yinede hiçbir hukuki girişimin bulunmaması şaşırtıcı.
DTP’nin en büyük amacı, doğuda yaşayan vatandaşlarımızın ilgisini çekip, PKK’yı meşrulaştırmaktır. Bunlara göz yuman ise AKP iktidarıdır.
AKP “demokrasi” söylemi ile bu fırkayı başının üstüne kadar çıkarmış ama şu günlerde arası bozuk olduğu göze çarpsa da, işin aslı öyle değildir, iki fırka birbirine minnettardır…

AKP’nın sağladığı imtiyazlar sayesinde, DTP gittikçe toplumu etkilemekte ve PKK’nın meşrulaşması için sağladığı gayrette gittikçe daha da ileri bir çizgiye ulaşmak üzere.

Olayın acı bir başka tarafı ise, toplum özünü yavaş yavaş yitirmekte olduğu gözleniyor; bazı Günceler (Gazete) ve Televizyonlar Türkiye’nin aleyhine ruh bilimsel savaş vererek Türkiye’nin geleceğine kastetmekte.
Bunu anlayabilmemiz güç değildir, en basitinden şöyle örnekleyelim;
Milyonları ekran başına toplayan bir dizide “Muro” adlı terörist karakteri yukarda saydığımız olumsuz durumlara, PKK’yı ve benzeri tüm terör örgütlerinin meşrulaşmasına hizmetten başka hiçbir faydası yoktur. “Muro” adlı karakterin kafalarda “sevimli terörist” olgusu yaratması ve toplumun ise bu karakterden son derece hoşnut olması düşündürücüdür.
“Murat” isminin bugüne kadar kısaltılması toplum arasında “Murti” diye söylenirken, günümüzde ise bahsi geçen karakter sayesinde “Muro” olarak değişmesi, sanal ortamlarda kullanıcı isimlerinin son günlerde yine “Muro” olması, çocukların okullarda, sokaklarda oynadıkları hırsız polis oyununda eskiden daima polis olmak tercih edilirken, bugün hırsız yerine ismi çıkmış bir terörist “Muro” olunmak istenmesi ve devletin Televizyon, Sinema ve Güncelerin bu durumlara vesile olmasına engel olmaması nedeniyle, yine devletin bu olumsuz duruma aracı olarak toplumun kafasında terör konusundaki hassasiyeti yıktığının-yıkıldığının göstergesidir…

Kısacası; Türkiye’de terör olgusu kafalarda hızla değişiyor ve meşrulaşıyor. Bu tür durumlara aldanan toplum ise, sessizliğini bozacağı yerde aksine hareket edip olumsuzluğun içine gömülmekte.

Bu durumlar üzerine içimde bireysel bir isyân ateşi belirmekte, gittikçe yükselip kor halini almakta;
Neden bu kadar rahat hareket edebiliyor bölücüler?
Nasıl olur da, bir teröristi sevimli kılmaya çalışıp, kırmızı çizgileri aşmamız için rahat rahat çaba sarfedebilirler?
Devlet, bu konuda neden kılını kıpırdatmıyor?
“Ne Mutlu Türk’üm!” diyenler nerde?
Nasıl oldu da, hoş görüldü binlerce Şehidimizin katilleri olan PKK’nın siyasi uzantıları ve yandaşları?

Türk’ÇE


http://turkcutoplumcu.org/index.php?option=com_content&task=view&id=905&Itemid=1

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.