Hindistan-Pakistan savaşın eşiğinde


Hindistan'ın gerekirse güç kullanacağını açıklamasına sessiz kalmayan Pakistan, bunun üzerine ordudaki izinleri iptal etti ve birliklerini sınıra kaydırdığı ileri sürüldü.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen Pakistanlı istihbarat yetkilileri, askerlerin Hindistan sınırına sevkıyatına başlandığını söyledi.

Bölgedeki Associated Press muhabiri de 40 araç dolusu askerin Güney Veziristan'dan ayrıldığını bildirdi.

Hindistan'ın Mumbai kentindeki saldırıların ardından Pakistan ile Hindistan arasında gerilim artmıştı. Pakistan ordusundan üst düzey bir yetkili, bugün yaptığı açıklamada, orduda izinlerin kaldırıldığını belirtmişti.

Hindistan, geçen ay 171 kişinin öldüğü Mumbai'deki saldırılardan, Pakistan'da üslenen Leşker-i Tayyibe örgütünü sorumlu tutuyor ve Pakistan'ı sorumluluklarını yerine getirmemekle suçluyor.

Saldırılardan sonra nükleer güce sahip her iki ülke de çatışma çıkmasını istemediklerini beyan etmekle beraber, Yeni Delhi güç kullanmayı gözardı etmediğini bildirmişti. Bunun üzerine Pakistan da Hindistan'dan gelebilecek saldırılara yanıt vereceğini duyurmuş, ordusunu alarma geçirmişti.

Pakistan ordusunda izinler iptal


Pakistan ordusunda, Mumbai saldırılarından sonra ortaya çıkan gerilimden dolayı izinlerin iptal edildiği bildirildi.

Pakistan ordusundan üst düzey bir yetkili, geçen ay Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen terörist saldırılardan Yeni Delhi'nin İslamabad'ı suçlamasından sonra ortaya çıkan gerilim nedeniyle askerlere izin verilmeyeceğini söyledi.

Hindistan, 171 kişinin öldüğü Mumbai saldırılarından Pakistan'da üslenen Leşkeri Tayyibe örgütünü suçlamıştı. Pakistan ise iddialarıyla ilgili olarak Hindistan'dan kanıt sunmasını istemişti.

Saldırılardan sonra her iki ülke de çatışma çıkmasını istemediklerini beyan etmekle beraber, Yeni Delhi güç kullanmayı göz ardı etmediğini bildirmişti.

Bunun üzerine Pakistan da Hindistan'dan gelebilecek saldırılara yanıt vereceğini kaydetmiş, ordusunu alarma geçirmişti.

Hindistan'dan vatandaşlarına Pakistan uyarısı

Yeni Delhi yönetimi, Pakistan'a gitmeyi planlayan ve bu ülkede bulunan Hindistan vatandaşlarına, güvenlikleri konusunda uyarıda bulundu.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Hindistan vatandaşlarına, Pakistan'da bulunmanın güvenli olmayabileceği uyarısında bulunulduğunu açıkladı.

171 kişinin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.