Ergenekon-Gazze Arasındaki Ülke

HASAN AHMET EVLİYAOĞLU
Ergenekon Operasyonu, BOP'un bir parçasıdır.Ortadoğu şekillendirilirken,Türkiye bunun dışında tutulması söz konusu olamazdı. BOPla yoluna devam etmek isteyenlerin işine gelmeyen bu yapıya son vermeyi dış mihraklar,kendi besilerini kestiler. Yeni bir tür işleve başlamak için bu gerekli görüldü.
Siyonizm ürünü bir projeden diğerine geçiş için bu gerekliydi. Ergenekonu şekillendirenler siyonizmin emrindeydiler, karşısında duranlarda yine aynılar.Fark ikisi de bizim insanımız ama bu iktidar mücadelesinin ülkemize, insanımıza hiç hayır getirmediği ve getirmeyeceği gerçeğidir.
Önemli olan bu yapılardan kurtulurken başka bir yapının aynı mihraklar eliyle kuruluyor olmasıdır. Ergenekon bu millete faydasından çok zararları olduysa ki, oldu. Karşısına konulacak gücün de ondan daha az zararlı olacağını söylemek mümkün değildir. Özgürlüklerin köleliği koyulaştırmasından korkuyorum.Karanlıktan aydınlığa çıkarken karanlık güç sahiplerinin bizi aydınlığa yakın olduğumuzu sandığımız bir anda boğmalarından ve imha etmek için çok ümitvar olmamızı sağlamalarından da korkuyorum. Ümitleri taşıyanların, ümitlerini kaşımak ve onları heyecanlandırmakla hedefe başka bir yoldan varmak istekleri çok su götürür bir gerçek gibi duruyor gözlerimizde..
AJC ve ADL yahudi kuruluşlarının düşünce ve fikir üretmede, Amerika- İsrail arası ilişkilerde rolleri bilinmektedir. Bunlarla ilgili ergenekon birliktelikleri ve düşünce alışverişi basına yansımıştı. Basına yansımasını isteyenler de kendileri oldu.Böylece yapmak istedikleri işlerin alt zeminin oluşturmakta mahir olan Yahudi düşünce kuruluşlarının yapısını iyi incelemek bizim nereden alınıp nereye sürüklenmek istediğimizi gösterir. Avrupa Birliği sürecinde olan bir Türkiyeden alacakları tavizler daha fazla gibi duruyor.Ermenistan'ın ve Kürtlerin toprak talepleri ve Kürdistanın tanınması süreçleri bunların netice itibariyle bizi nereye sürüklemekte olduklarını gösteriyor.
Filistin'de El- Fetih ve Hamas ikilemini özelde Türkiye, genelde ümmet üzerine bina etmek istiyorlar. Yani işbirlikçi bir ılımlı İslami yönetim getirmenin, olası bir Hamas gibi radikal İslamcı grupların iktidarın önleyecektir. Böylece direnen İslam yerine teslim olması ve kandırılması müsait ılıman müslümanlar daha geleceğe ümitle bakmalarına neden olacaktır.
Bunun altyapısı da mevcut hale getirilmiş olan ülkemizde bunu denemek lazımdır.Cezayirde ki kıyımdan da ürmüşlerdir.Orada ki deneyimlerin kontrolü sağlamada daha çok sıkıntı çıkaracağı sezilmiştir. O halde İslamı Kur'andan alan bir İslami Sİyaset çizgisine sahip iktidarlar yerine, İslami kimliklerine Kur'an ve Sünneti oturtmamış olan Ilımlı tiplere iktidar yolunu açıyorlar.
İslam dünyasını güdüleme ve etkisizleştirmenin yolunun buradan geçtiği düşüncesi, riksine rağmen deneme ve değerlendirmeye değer görülmektedir. Müslümanlarda ki itaat kültürü güdülenmeye müsait olmalarını sağlamaktadır. Liderlerini avucuna alanlar, Bu işi daha rahat kotarabileceklerini bilmişler ve yıllardır yatırımlarını ona göre yapmışlardır. Elinden tutulan ve beyninden, zekasından faydalanılan nice insanları bulabilmekte zorlanmamışlardır.
İslam ümmetinin içinde bomba koyma girişimini destekleyenler, din adına işledikleri cinayeti farkettiklerinde iş işten geçmiş olmasın umarım. Uzaktan kumanda edilen bir ümmet oluşumuzu da bilenler bunu yapmaya devam etmektedirler. Bir gün El Fetih ve Hamas gibi ümmeti birbirine kırdırabilir hale getirecek yapılanmalar içerisindeler.
Şuan cemaat ve gruplar halinde diğerini müslüman görmemek eğilimi vardır. İşi - gücü kendi dışındaki müslümanları eleştirmek ve kendini İslam'a hizmet etmekte görenler, en büyük gafleti işlemektedirler. Bunun yanında dış ülkelerde CIA ve FBI'ya istihbarat sağlayabilecek kadar diğer müslümanlara karşı jurnal cürümü içerisinde oldukları duyulmaktadır.
Sistemin anaşartelini kurucu mühendis ve müteahhitleri değiştirmektedir. Bu şartel daha kullanışlı ve daha ucuza gelecek sağlayacak çağdaş bir versiyondur. İslama baskı yapan laik faşistleri besleyenlerin, Ilımlı islam faşizimine ülkemizi sürüklemelerine şahit olmaktayız. Hürriyetlerimizi verirken bizi daha bir zincirlere vuracak bir rejimi tesis etmek istemektedirler. Ülkemizde Ilımlı islamcılar kanalıyla AB hedefiyle olgunlaştırılacak sömürüye zemin tesis etmeyi düşünmektedirler. Yani avcı, avın zaaf tarafını bilerek o taraftan yemlemektedir.
Zaaflarımızı kotaranların bizi güdülemlerine sinirlenmekteyim.Dün ergenekonla, bugün ılımlı islam'la güdülemek istemiyorum.Biz istediğimiz, isteyebileceğimiz ve bizi dış mihrakların kotaramayacağı bir siyasi yapıyı kurmamız lazımdır. Tamamen bize ait olmayan ve çağdaşlık adına dayatılan yozlaşmanın, halklaşmanın önündeki engelleri kaldırabilecek güçte bir milletiz. Bu milet bu rejimi ve sistemi kendine dayatan güçleri sezinlemek ve kendi sistem ve rejimini kendi özdeğerleriyle barışık bir tarih bilinciyle yeniden kurgulamak ve kurmak zorunndadır.
Ülkemizde ki, Ukrayna ve diğer ülkelerdeki sessiz devrimin sahibi Sami Ofer'lerin marifetiyle gerçekleşmektedir. Susurlukta bilgiler aynen mevcutken olmayanların bugün olmasının bir anlamı var. Susurluk zamanında ülkede böyle bir tek başına iktidar mevcut değildi.Kaldırılan bir şeyn yeri doldurulmalıydı ve o gün dolduracak bir seçenek gözükmüyordu.Bugün Ak Parti var. Pekala Avrupa'yla da örtüşebileceğinin sinyallerin vermektedir. İsrail ve Amerika'yla da ilişkilerini iyi götürdü.
Tarihsel işlevinden uzak tutulmuş bir Türkiyenin birkaç sert bağırışını ümmet alkışlamışsa ümmetin halini siz düşünün artık. Amerika ve İsrail'i darıltmadan Gazze'nin yanıda durmak ve onlarında gönlünü almak büyük bir marifet olsa gerektir. Bence bu savaş, Türkiyede ki Ergenekonla da ilgili. Türkiyeye biçilen rolle de. İsrail seçimlerine yönelik olması en son şıkta duruyor.
Yazının Orjinali İçin TIKLAYINIZ

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

1 yorum:

  1. Aydınlar hapisanelerde olduğu süreci vicdanın, merhametin ve barışın dilini konuşmakta zorlanılır. Aydınlığa özgürlük sağlandığında, sağduyu ve barış kazanır.. Hiçbir amaç için karanlık yollara sapılmaması, fikirlerin ve zekanın aydınlığında yürüyerek, kendine güvenle mazlumların, emekçilerin, köylülerin, üretimin, değerin ve kültürle gelen güç ve alçakgönüllülüğün izinin sürülmesi gerekir.. amaçlar için hukuk devletini, birliği bütünlüğü zedelemek, pire için yorgan yakmaktır. kısa vadeli düşünceler ve hedeflerle uzun vadeli kazanımlar elde edilemez. diyalogla, düşünce platformlarıyla, düşünce devrimleri gelişebilir.. çünkü gerçekler dışarıdan göründüğü gibi değildir. Kendi gerçeğini bulup savunmak, yazarların, gazetecilerin, aydınların, sanatçıların, devlet ve kültür kurumlarının ortak çalışmalarıyla ve nihayetinde uluslararası organizasyonlarla, ortak çalışmalarla mümkündür.. bu çağda zorla kimseye bir şeyi kabul ettirmek, kaba güce veya oldu bittiye başvurmak sonuç getirmez. Ekonomik olarak üretken olmak da düşünsel üretimin ve paylaşımın bir sonucudur.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.