T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) İran, radara yakalanmayan robot denizaltı üretti

İran, radara yakalanmayan robot denizaltı üretti
 
 
YDH- İran'ın yerli mühendislerce tasarlanan radara yakalanmayan, insansız denizaltıların üretimine başladığı bildirildi.

22/01/2009

YDH- İran'ın yerli mühendislerce tasarlanan radara yakalanmayan, insansız denizaltıların üretimine başladığı bildirildi.

 

İran'ın radara yakalanmayan insansız denizaltısının tasarımını yapan Hasan Şerifzade, Fars haber ajansına yaptığı açıklamada üretimine de başlanan denizaltıyı "insansız, akıllı ve tamamen robotik esaslara göre çalışıyor" ifadesiyle tanımladı.

 

Tasarladığı denizaltının suyun 8 metre altından gidebildiğini ve 8 kilo patlayıcıyı düşman mevzisine yerleştirme kabiliyetine sahip olduğunu belirten Hasan Şerifzade, "GSM modem sistemi hem denizaltıya hem de kontrol merkezindeki dizüstü bilgisayara monte ediliyor. Bu, denizaltının sim kart kullanılarak kontrol merkezindeki bilgisayara bağlanmasını sağlıyor ve böylece denizaltıyla online olarak film veya fotoğraf elde edebiliyor ve bunu kontrol merkezine iletebiliyoruz" dedi.

 

Denizaltının bir diğer özelliğinin de radara yakalanmaması olduğunu belirten Şerifzade, "robot, kendisine yaklaşmakta olan bir dalgıç cismi algıladığı zaman suya biyokimyasal bir hormon enjekte ediyor ve bu sayede erkek ve dişi balıkların etrafını sarmasını sağlıyor ve böylece denizaltının balıkların arasında dalgıç cisimden gizlenmesi temin edilmiş oluyor" dedi.



Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.