T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) "İSRAİL'den Silah Satın Aldığımızı Biliyor muydunuz?"

 
 
 
İSRAİL'DEN SİLAH SATIN ALDIĞIMIZI

BİLİYOR MUYDUNUZ?

 

 

 

 

Gazeteci Mehmet ALTAN, Star Gazetesi'ndeki yazısında "TÜRKİYE İSRAİL'den ne kadar silah alıyor?" diye sormuş. Bu silah alımından, bu ülkenin vatandaşı olarak kendisinin haberinin olmadığını (gazeteci olmasına rağmen) vurgularken,  bizim (herhalde halkımızı ve diğer gazetecileri kast etmektedir) haberdar olup olmadığımız olmadığımızı da sormuş:

 

 

İSRAİL basını GAZZE katliamından bir gün önce TÜRKİYE İSRAİL'le, 167 milyon dolarlık silah alım anlaşması imzaladığını yazdı. (Herhalde o ödenen paralar bizim kardeşlerimiz olan FİLİSTİN'lilere bomba, kurşun olarak geri döncektir.) Konu, hükümet sözcüsü Cemil ÇİÇEK'e de sorulmuş…

 

TÜRKİYE'nin silah alım anlaşmasını tepki olarak iptal edip etmeyeceği sorusu üzerine Cemil ÇİÇEK, İSRAİL'in GAZZE'ye yönelik devam eden saldırıları ile bu konu arasında bir bağlantı kurulmaması gerektiği mealindeki bir yanıt vermekle yetinmiş!

 

TÜRKİYE envanterindeki 170 adet Amerikan M60 A1 tanklarının yenilenmesini (modernizasyonu) öngören yaklaşık 1 milyar dolarlık tank anlaşmasını da 2002 yılında İSRAİL'in FİLİSTİN'e yönelik şiddetli saldırılarının gerçekleştiği bir sırada, bu ülke ile imzalamıştı. Yani anlayacağınız bu ilk değil. Anlayan ne demek istediğimizi anlamıştır.

 

O dönemin hükümeti ve TSK.'ya karşı tank anlaşmasının yapılmasına yönelik basında yer alan tepkileri de anımsıyorum. Bunun bir nedeni, tank anlaşmasının, TÜRKİYE'nin çıkarları gözetilmeden imzalandığı iddialarıydı. Hatta bu sözde modernleştirme çalışmalarının yüzünden kaç milyon dolarımız yapılan teknolojik hatalar yüzünden kaç tane tankımız çalışamaz hale gelip bir kenara çekilmişti. TSK. Bu sayı ve durumu daha iyi bilir. Yine de bu ihaleleri bu katil siyonistlere veriliyor. Hükümetinde bu konuda sorumluluğu yok sayılmamalıdır. MSB. olarak mutlaka bir sorumluluğa sahiptir. Üstelik bu konuda da  gazetelerde yorum çıkmıştı. Acaba şimdi yine o uydurmasyon çalışmalarını bize yutturmaya mı kalkacaklar? Konumuza dönersek diğer neden ise anlaşmanın İSRAİL  FİLİSTİN'e yönelik, ama GAZZE saldırılarından daha sınırlı saldırıları sırasında imzalanmasından kaynaklanmaktaydı.

 

Geçen yıl itibarıyle TÜRKİYE ve İSRAİL arasındaki "ticaret hacmi" yaklaşık 2,6 milyar dolarmış. Az bir rakam değil. Bu kadar İSRAİL'in kuyruğundan ayrılmayışımızın nedeni ne olabilir acaba? Ben biliyorum. Ama burada yazamıyorum. Yoksa başım çok ağrıtırlar.

 

 

Peki, TÜRKİYE-İSRAİL Savunma Sanayi işbirliğinin boyutu ne?

 

 

Bu işin boyutu askeri ilişkinin parasal boyutunun 1.8 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyormuş. Üstelik en büyük sorun; TÜRKİYE silah alımları nedeniyle İSRAİL ile ticaretinde açık veriyormuş. Üstelik sattığı silahlarda öyle ahım şahım şeyler değil. Madem silah alıcaksın, ABD'den vazgeçtik, RUSYA'dan al. Hiç olmazsa silaha benziyorlar. Teknolojik olarak üstün ve etkin silahlar.  Üstelik Evangelist, Siyonist katillerin silahlarından daha mükemmel ve ucuz olur.

 

Çok yazık, bütün bu ödenen paralarda daha tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bütün bu alınanlar! Vermiş olduğumuz  vergilerle alınıyor/ödeniyor. Halk hiç bilgilendirilmiyor. Ancak haberlerde yarım yamalak geçiştiriliyor. Derinlemesine araştıran, halkı  bilinçlendirecek gazetecilerimiz o kadar az ki. Onlarda yazılarında patronlarının denetiminden geçtikten sonra yayımlanıyor. Makaslamadan yazı nedense hiç çıkmıyor. Sıkıysa çıksın. Ertesi gün kapında polis ya da maliyecileri bulursun. Güzel iş. Tehlikeli durumda sıkıya geldi mi kapısına polis ve maliyecileri gönder.

 

Sizlere yeni bir örnek; birkaç gün öncesinde yine katil siyonist İSRAİL'le imzalanan silah alım anlaşmasından da! Bu yakın ilişki hükümetle olduğundan çok askeri işbirliklerinde gerçekleşiyor. İşbirliğinin boyutu ne kadar maliyeti nedir henüz bilinmiyor. Aıştık artık birkaç milyon doları yine gözden çıkaracağız. Dünyanın hiçbir ülkesinin ülkesine sokmadığı bu ırkçı faşitleri başımızın üzerinde gezdirmeye daha çok devam ederiz.

 

Eminim canım Türk halkının da her zaman olduğu gibi bundan da haberi yoktu.

 

Selam, dua ve saygılarımla.

 

 

Yakup MUSA

 

 

 

 

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.