T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) KARADENİZ'DEN, RİZE'DEN HABERLER ..

KARADENİZ'DEN, RİZE'DEN HABERLER ..
------------------------------------------------------------
RİZESPOR:
Kongrede olmayan başkan seçildi ..
11.01.2009 - /http://www.karadenizgundem.com/
Ç.Rizespor kulüp başkanı Kadir Çakır” Benim veremeyeceğim hiçbir hesap yoktur derken yeni yönetim kurulu başkan vekili olan Metin Kalkavan ise borçların 22 trilyon dolayında olduğunu söyledi.

YENİ BAŞKAN HALİM METE ..

 

İlyas GÜR ..

 

   -Kültür merkezinde yapılan Rizespor un 77 olağan genel kurulunda divan başkanlığını Kenan Bıyık yaparken  divanda konuşan kulüp başkanı Kadir Çakır  borçların gösterildiği gibi 22 trilyon olmadığını söyleyerek” Kulübün toplam borcu  12 trilyon dolayındadır. Bunun da karşılığı alınan futbolculardır diyerek” Bizim veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok, aldığımız borç ve aldığımız oyuncular ortada, aslında sizlere son konuşmam ve sizlere veda ediyorum. Tüm camiamızdan helallik istiyorum. Her isteyen delegeye  hazırladığım dosyalardan vermeye hazırım” dedi.

           KONUŞMACILAR İÇİNİ DÖKTÜ

-Ç.Rizespor olağan genel kurulunda konuşan Cengiz Şafak” Borçların ne olduğunu  kimse bilmiyor. Ekrem Cengiz  kulübü Başkan Kadir Çakır a teslim etti. Şu anda  iyi yerde olan bir takımımız var, Rizespor Yatırım A.,Ş nin hedeflerini bilmeliyiz” derken eski genel kaptan Lokman Koçan ise  Rizespor camiasının merak içinde olduğunu  bu meraklarının giderilmesi gerektiğini söyleyerek” Sokaklarda konuşmaların cevapları verilmeli, Rizespor camiası büyük bir camia ve burada ki yöneticiler  soruları yanıtlamalı” dedi.

          KALKAVAN YANITLADI

-Ç.Rizespor olağan genel kurulunda söz alan Metin Kalkavan bu oluşumun başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından gerçekleştirildiğini söyleyerek” Bunu sadece Rizespor anlamında düşünmeyin, bir şehrin kalkınması  Üniversitesi ve Spor u ile olur. Biz alt yapıyı kuruyoruz. Bunun için buradayız. Spor  fabrika gibi dır. Para ile şampiyonluk olursa her yıl F.B şampiyon olur” dedi.

             KULÜPLER ŞAHİSLARIN SIRTIYLA BÜYÜMEZ

-Metin Kalkavan spor kulüplerinin şahısların sırtına bindiğini söyleyerek” Bu böyle yürümez. Belli süre sonra sıkıntılar başlar. Biz Kadir Çakır başkanı başarısız bulmadık öyle olsa onu Rizespor Yatırım A.Ş listesine almazdık. Bu listede 15 kişi var. Rizespor kulübü olarak Türkiye de bir model oluşturmaya çalışıyoruz. Kapımızı herkese açacağız. Tüzük değişikliği yaparak herkesin kulübe üye olmasını sağlayacağız” dedi.

            KEŞKE BORÇ 12 TRİLYON OLSA

-Metin Kalkavan  konuşmasında “Sayın Çakır  borcun 12 trilyon olduğunu söylüyor. Keşke 12 trilyon olsa.  Bize verilen rakamlar 22 trilyon ve bunu 17 trilyon a bağlamaya çalışıyoruz. Şirketimiz 15 trilyon sermaye ile yola çıktı. Ancak bunun 9.6 trilyonunu toplaya bildik. Bilindiği gibi ekonomik kriz üyeleri de vurdu. Rizespor Türkiye de  futbolcu parasının yüzde  60 ini ödeyen 3 kulüpten biridir bu konuda Çakır i kutlamak gerek” dedi.

           BİZ İNEK DEĞİLİZ

-Ç.Rizespor yeni yönetim kurulu üyesi ve başkan vekili olan Metin Kalkavan” Metin Diyadin i biz göndermedik kendisi gitmek istediğini söyledi. Bunun altını çizerek söylüyorum. Bizler Dışarıda olan Rizeli iş adamlarıyız. Zaman , zaman geldiğimiz Rize de bizlerden  sadece para istenmekte fikirlerimiz istenmemekte. Biz  sağılmaktık inek değiliz. Fikirlerimizi de söylemeliyiz. Aklımıza yatan her şeye yatırım yaparız. Ama önce fikrimiz dinlenmeli” dedi.

                 İDEALIMIZDA AKADEMİ VAR

-Ç.Rizespor  yönetim kurulu yeni üyesi Metin Kalkavan” Bizim hayalımız de  Rize de futbol akademisi kurmak var. Bunu Türkiye de ilk biz ilimizde yapmak istiyoruz. Rize nin 11 ilçesini tek düşünüyoruz. İstediğimiz sistemi kurduğumuzda  hepimiz bu sistemden gurur duyacağız, şampiyonluk zaten gelecek, ancak kalıcı bir ekip kurmak için çalışmalarımız var” dedi.

         HALİM METE BAŞKAN SEÇİLDİ

-Kültür merkezinde yapılan 77 olağan genel kurula 431 üyeden 152 si katılırken  Rizespor kulüp başkanlığına kongreye katılmayan Armatör Halim Mete seçildi. Yönetim kurulu listesi ise şöyle. Metin Kalkavan, Ekrem Yüce, Şaban Yardımcı, Mehmet Emin Erkan, Koray Deniz, Ömer Ofluoğlu, Tahsin Sancak, Şükrü Cevahir, Ali Çemberci, Yılmaz Zehiroğlu, Süleyman Hasan Basa, Aykut Ferah, Fahrettin Kaya, Murat Kurt olarak belirlendi.  Oylama sistemi  şirket yöneticilerinin parmak kaldırması ile gerçekleşti. Yönetim kurulu önümüzde ki hafta görev dağılımı yapacak.

 

 
hayırlı skandallar....
rizeli53
F.K ' nın belediyedeki başarıları yapacaklarının garantisidir.bayan yok mu yönetimde???ben ASENA yı öneriyorum.sizin kadar iyi kıvıracağına şüphem yok......
11.01.2009
Rize Spor
sayın Halım Mete iyi bir başkan ançak yönetimde iki isim varkı çok yazik Rize Spor Ekrem ve Fahrettıne kaldı ise çok yazik....
11.01.2009
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
3 mahalle suyu virüslü ..
11.01.2009 -/http://www.karadenizgundem.com/
Rize’de Gülbahar, Portakallık ve İslampaşa mahallelerine verilen içme suyunda Norovirüsünün tespit edildi. Musluktan akan suların kaynatılmadan içilmemesi uyarısında bulunuldu.

Rize Valisi Zekeriya Şarbak, valilikte düzenlediği basın toplantısında, kent merkezindeki Gülbahar, Portakallık ve İslampaşa mahallelerinde bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle son 5 günde bin 67 kişinin hastaneye başvurduğunu söyledi.

 

Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce görevlendirilen konunun uzmanlarından oluşan ekibin yerinde yaptığı incelemelerde ve alınan numunelerin Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi tarafından yapılan analizlerinde, etkenin Norovirüs olduğunun tespit edildiğini ifade eden Şarbak, “Bu üç mahallenin ortak su kaynağının olması ve etken Norovirüsün de suyla bulaştığının bilinmesi nedeniyle salgının kaynağının su olduğu düşünülmektedir” dedi.

 

Norovirüs nedeniyle ortaya çıkan gastroenteritenin, klinik olarak bulantı, kusma ve ishal gibi belirtileri olduğunu anlatan Şarbak, “Bu hastalıkta hastaların çoğu hafif şikayetlerle hastalığı ayakta geçirir. Yatarak tedavi edilenlerin oranı oldukça düşüktür. Çocuklarda, yaşlılarda ve ciddi hastalığı olanlarda ağır klinik tablolara neden olabilir. Hastalık 3-4 günde kendiliğinden veya tedavi desteğiyle iyileşir. Korunmada kullanılan etkin bir aşı yoktur” diye konuştu.

 

Şarbak, hastalıktan korunmada mümkünse kapalı pet şişe suların tüketilmesi ve şebeke sularının kaynatıldıktan sonra kullanılması gerektiğine dikkati çekerek, “Hastalar hijyene çok dikkat etmeli, sebze ve meyveleri, çiğ gıdaları iyice yıkadıktan sonra tüketmeleri gerekir” şeklinde konuştu.

 

Vali Şarbak, virüse rastlanılan söz konusu mahallelere su verilen Rize Belediyesinin Hamzabey Su Deposunun kapatıldığını belirterek;

“Depoda temizleme çalışmaları yürütülüyor. Okulların hafta sonu olması nedeniyle hijyen çalışmaları yapılıyor. Bu mahallelerdeki okullarla ilgili yarın toplantı yapılacak. Okullara farklı kaynaklardan su verilecek.”

 

Vatandaşlar ise Rize Belediyesi'ne " paramızı verdiğimiz halde suyumuzu içemiyoruz" diyerek tepki göstermekte...

biliyrum daaaa
nafız
biliyrum da, aha habu ğhelildur ğheliiiiil..........
12.01.2009
Hlille yola devammm
ketum ketum
Bizim halil mahallerin suyunu tahlil ettrip onlara içilemez raporu verdirmekten eşine dostuna yiğenlerine ihale vermekten ortak olduğu inşaat arsalarını bağlamaktan halkın hatta çocukların sağlığını unutmuşa benziyor.o çocuklara birşey olsaydı bunun hesabını nasıl verecektin halil efe.ey rizeli artık gerçekleri görün...
12.01.2009
yeni valimiz uğurlu geldi...
vatansever53
sayın valimiz hoşgelmişler,elleri de boş gelmemişler.hey maşallah. akp nin rizesine de böyle vali yakışırdı.pet su çok süper öneri.cahil halk bunu düşünemezdi zaten.vali belediye elele çok hayırlı günlere...teğet geçer inşallah...olduda bitti maaşellah......
11.01.2009
İnsan sağlığı önemli değıl
bunlar insana değer vermiyorlar ki 1 oy nasıl alırız onun hesabini yapiyorlar.AKP ye oy ver gerisi sorun değıl,insanlar ölmüş hiç de sorunları değıl....
11.01.2009
hiç olmazssa bir özür
cabbar cafer
mutlaka bunun bir sorumlusu vardır bu kış günü binlerce insanı hastanelere döken bu sorumlu kişi hiç olmazssa bir özür diler ve inşallah bir daha dere suyunu bu mahalle vatandaşlarına içirmezler....
11.01.2009
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rizeliye Doğalgaz Şoku ..
09.01.2009
Rizelilerin doğalgaz sevinci, gelen ilk faturalarla biraz hüzne büründü

 Musa Yazıcıhttp://www.karadenizgundem.com/

 

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde doğalgaza kavuşan ilk il olan Rize’de, 4 ay önce gaz verme töreni düzenlenmişti. Rizeliler, doğalgaz kullanacak olmanın sevincini horon teperek kutlamıştı. 6 Eylül tarihinde kentte ulaşan doğalgaz Kasım ayı sonunda bazı mahallelerde kullanılmaya başlandı. İlk etapta 2 bin 500 kişi abone olup 1500 kişi doğalgazla ısınmaya başlamıştı. Ancak Rizelilerin doğalgaz sevinci, gelen ilk faturalarla biraz hüzne büründü.  Kabarık doğalgaz faturaları ile karşılaşan Rizeliler şaşkın. Vatandaşlar “Derecesini en düşük seviyede tutmamıza rağmen çok yüksek fatura geldi. Şaşırdık kaldık. Akşamları bazı petekleri kapatıyoruz ama yine de çok yüksek faturalar gelmekte” diye dert yanmakta.

 

İki dairesinde de doğalgaz kullandığını belirten Muhittin Bakır ; “bir daireme 464 fatura geldi, diğerine ise 372’li bir fatura geldi. Biz belki doğalgaz kullanmakta biraz acemiyiz ama birinci kademeden yakıyoruz. Gelecek ay içerisinde fiyatların düşeceğini tahmin ediyorum. Kömürlüye de dönme imkânımız yok, doğalgaz gelecek diye ona göre yapıldı. El mahkûmuz.

 

On beş günlük doğalgaz kullanımı sonrası 200 lira fatura ile karşılaştığını belirten Fatma Genç ise; “ on beş günlük kullanım sonrası 200 lira fatura geldi. Biz bunun altından nasıl çıkacağız, elektrik parası da var ne yapacağımızı bilmiyoruz. Diyaliz hastam var ne yapacağım bilmiyorum. Köye çıkamıyoruz, kar var, ne yapacağız bilemiyoruz. En düşük seviyede çalıştırdım, sıfıra indirmedim o kadar. Geceleri tamamen kapattığımda olmasına rağmen bu fatura ile karşılaştık” diyerek şaşkın olduklarını belirtin.

 

Beş günlük kullanıma 65 lira para ödediklerini belirten doğalgaz kullanıcısı,  “ 15 günde 65 lira ödedim. Şimdi bir ay üzerine 480 lira fatura geldi. Bize tarif edilen kullanımın en düşük seviyesine tuttuk. Fazla açmadık ve şuandan itibaren bazı odaları kapattık. Biz böyle bilmiyorduk, biraz anormal geldi bize. Horonla kutladık ama şaşkınız. Kazanları koymadık bu gidişle kömür kazanlarını koyabiliriz. Odalar ısınmıyor, kaloriferli evler gibi ısıtsak 700-800 lirayı bulur” diyerek tepki gösterdi.

 

Karadeniz Doğalgaz Bölge Müdürü Recep Ünveren ise, ortalama fatura tutarının 200 ila 250 TL arasında olduğunu söyledi. Ünveren, “Bunun üstünde ve altında olan faturalar da var. Bina yapısı, ısınma alışkanlıkları, ısı yalıtımı ile doğalgazda ilk kullanıcı tanışmasının bunda etkisi var. Yüksek fatura gelen konutlarda izolasyon eksikliği, evlerin büyüklükleri, bu faturalarda etkin oluyor. En büyük etken Doğu Karadeniz’de ağır kış şartlarının yaşanıyor olmasıdır. Yılbaşı tatili, kar nedeniyle okulların tatil edilmesi sonrası insanlar büyük vakitlerini evlerinde geçirdi. Bu sebepten doğalgaz tüketiminde artış oldu” dedi. Ünveren, “Rizelilere tavsiyemiz, sıcaklık derecesinin sağlıklı insan bünyesinin kaldırabildiği oran olan 22 derecede tutulmasıdır. Bunun üstündeki sıcaklık insan sağlığı açısından faydalı değildir” diye konuştu.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Otomobiller yandı
 
12.01.2009 -/http://www.karadenizgundem.com/
TRABZON’UN Sanayi Mahallesi’nde Gencallar Oto’ya ait 2. el oto alım satımı ve hurdacısında çıkan yangın mahalle sakinlerini de korkuttu. Çok sayıda aracın kullanılamaz hale geldiği ve hurdaların yandığı olayda itfaiye ekipleri büyük bir faciayı önledi. 8 araç ve 23 personelin müdahale etmesine rağmen yangın güçlükle kontrol altına alındı.

 

Trabzon Sanayi Mahallesi Değirmen Sokak’ta bulunan Gencallar Oto ikinci el oto alım satım ve oto hurdacısında çıkan yangın mahalle halkını korkuttu. Dün öğlen saatlerinde çıkan yangın sonucu iş yerinde büyük hasar meydana geldi. Çok sayıda araç ve hurda kullanılamaz hale geldi. İş yerinde bulunan ikinci el araç yedek parçaları da kullanılamaz hale gelirken olaya zamanında müdahale eden itfaiye ekipleri mahalleyle birlikte büyük bir faciayı da önlemiş oldu. İş yeri sahipleri Yaşar Gencal, "İş yerinde büyük hasar meydana geldi. Bizler zaten bir iki aydır durgundu, şimdide yangınla karşı karşıya kaldık Yangının neden çıktığını bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.
Trabzon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına 8 araç ve 23 personelle müdahale etmesine rağmen yangında çok ciddi maddi hasarın meydana geldiğini kaydedildi.

 


http://www.pazar53.com/

 ..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SAADET ÖNCÜLÜĞÜNDE MİTİNG
Rize'de Saadet Partisi'nin öncülüğünde bir çok sivil toplum örgütünün desteği ile İsrail'i protesto mitingi düzenlendi.
10 Ocak 2009 Cumartesi 16:33
-/http://www.pazar53.com/

DİLEK ASLAN
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve bir çok sivil toplum örgütü ve siyasi partinin destek verdiği mitinge binlerce Rizeli katıldı. Mitinge katılan Rizeliler Türk bayrakları ve Filistin bayrakları açtılar.

İstiklal Marşı okunarak başlayan mitingde İsrail'i kınayan, "Katil İsrail, Kahrolsun İsrail, Kahrolsun ABD ve uşakları, Hamas'a selam direnişe devam" gibi sloganlar atıldı. Mitinge Hamas askerlerinin kıyafetleri ile katılan kar maskeli gençler dikkat çekti.

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Cemil Çolak ise İsrail Büyükelçisi'nin ülkesine gönderilmesini isteyerek "Venezüella kadar olamadık. Venezüella lideri kadar olalım. Venezüella lideri İsrail elçisini çekmedi, kovdu. Bizde diyoruz ki ne olursa olsun İsrail'den büyükelçimizi çekelim. Tepkimizi koyalım, İsrail mallarını almayalım" dedi.

Mitingde konuşan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Sekreteri Ramazan Bursa'nın okumuş olduğu şiir dinleyenleri duygulandırdı.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Filistin’i savunmak Türkiye’yi savunmaktır
 
 http://www.rizehaber.org/
Trabzon’da Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, yaptığı bir açıklama ile Gazze’ye saldıran İsrail’i kınadı. TGB adına açıklama yapan Çiğdem Duman, "İşte bu yüzden Filistin'i savunmak Türkiye'yi savunmaktır" diye konuştu.

11/01/2009


Meydan Parkı Atatürk Anıtı önündeki eylemde grup adına açıklamayı yapan Çiğdem Duman, "Dünyanın gözü önünde ve yanı başımızda bir katliam yaşanmaktadır. Büyük çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere yüzlerce Filistinli kardeşimizin katledilmesi ve bütün dünyanın gözü önünde daha önceden planlanmış bu katliamın sürdürülmesi, insanlık adına utanç verici ve alçakçadır. Gazze şeridinde katledilen Filistinlilerin kanlarında, Amerikan emperyalistlerinin ve bütün işbirlikçilerinin eli vardır. Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi'nde "eş başkan" olduklarını söyleyenlerin, Amerika ile 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşma imzalayanların ve "Bütün ülkeler Amerika ile uyumlu hareket etsin, aksi takdirde Ortadoğu'daki bütün rejimler değişecek" diyenlerin şimdi katledilen Filistin halkının arkasından döktüğü gözyaşlarının hiçbir inandırıcı tarafı yoktur. Bu nedenle emperyalist ABD ve İsrail ile işbirliği yapanlar sadece ve sadece onların hezimetini paylaşacaklardır" dedi.
Mazlum Filistin halkına yapılan saldırıları, Türkiye'ye yapılmış saydıklarını belirten Duman, "Çünkü Irak'ın kuzeyinde kurulmak istenen kukla devlet, ABD ve İsrail tarafından Büyük Ortadoğu Projesi gereği ikinci bir İsrail olarak Irak halkına silah zoruyla kabul ettirilmek istenmektedir. Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte bu Proje kapsamında 24 Müslüman ülkenin sınırlarını ve rejimlerini değiştirmeyi hedefleyen İsrail, bu katliamı da yine Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında gerçekleştirmiştir. Yani Filistin'de son nefeslerini veren şehitlerle bugün Güneydoğu’muzda kurulmaya çalışılan kukla devlete karşı şehit olan Mehmetçiklerimizin kaderleri birdir. Çünkü düşmanları ve düşmanlarının amaçları aynıdır. İşte bu yüzden Filistin'i savunmak Türkiye'yi savunmaktır. Amerika kaybedecek işbirlikçisi İsrail kaybedecek. Direnen Filistin halkı kazanacak" diye konuştu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

cay1.jpg
 DENİZ KENARINDA BİR ÇAY BARDAĞI ÇAY ..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.