(anadoluhaber) Re: Bankamatik istediginiz paranin iki katini verirse ne yaparsanız

Ankara dikmende bir bankanın önündeki banka matiktede hafta sonu böyle bir durum yaşandı. sonra banka para çekenlerin hepsinden aldıkları fazlayı ya hesaplarından düştü yada istedi ve geri aldı.

Yanlışlık küçük paranın yerine büyük para yerleştirilmesinden kaynaklandı.

A.D.Şimşek



18 Ocak 2009 Pazar 00:00 tarihinde Cavit Sereni <cavit.sereni@gmail.com> yazdı:

İngiltere'nin Manchester kentinde bir benzin istasyonunda bulunan Nationwide sirketine ait otomatik para cekme makinesinin (ATM) arizalanarak, istenilenin iki kati para vermesi uzerine makinenin onunde uzun kuyruk olustu.
 
Bunu farkedenler yakinlarina, arkadaslaina haber vermis. Haber kulaktan kulaga yayilinca, ATM insanlarin akinina ugradi. Kuyruk 6 saat boyunca surdu
 
Gunluk para cekme limiti 600 pound oldugu icin bir kisi bu miktardan fazlasini cekememis fakat arkadaslarinada haber vermis
 
ATM'yi bu sekilde kullanan ve ismini aciklamak istemeyen bir kisi Manchester Evening News gazetesine "Sabah benzin istasyonundaki marketten bir seyler alacaktim. Ama uzerimde cok az nakit oldugunu farkedince ATM'ye yoneldim. Birkac kisi kuyrukta bekliyordu. Oysa orada hicbir zaman kuyruk olmazdi. Bekleyenlerden ogrendim ki istenilen rakamin iki katini veren ATM'nin, dekont fisinde de tuslanan rakam yaziyor. Ben de 250 sterlin icin tusladim. Bana 500 sterlin verdi. Gozlerime inanamadim" dedi.
 
Bankadan yapilan aciklamada ise "Bu kadar cok vatandasin, hak etmedikleri bir parayi almalarini hayret ve uzuntuyle karsiladik" denildi.
 
Makinenin arizali oldugu ise ancak 6 saat sonra yetkililerce fark edildi.
Fakat ATM de para kalmamisti.
 
Nationwide bankasi yetkilileri ATM'yi devre disi birakti.
 
Banka yetkilileri, 6 saat boyunca kimsenin bu "arizayi" bildirmemis olmasinin hayalkirikligi yarattigini belirtti.
 
Yetkililer ayrica, bazi musterilerin mumkun oldugunca fazla bu "arizadan" yararlanabilmek icin ellerindeki tum kartlarla islem yapmaya calistiklarinin goruldugunu bildirdi.
 
Bankanin sozcusu, 6 saat icinde makineden fazla para ceken musterilerle durumun gorusulecegini kaydetti.
 
Bu arada, musterileri sevindiren bu arizaya, makineye paralarin yanlis yonde yerlestirilmesinin yol acmis olabilecegi ifade edildi.
 
Siz olsaniz bu durum sonrasi ne yapardiniz? Kendinizle yuzlesin
 Ankete ve yorum icin
 
 







--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.