T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Sünniler Kürtlere rest çekti

Sünniler Kürtlere rest çekti

ANF
13:39 / 05 Ocak 2009
BAĞDAT - Irak Ulusal Diyalog Cephesi Başkanı Salih Mutlak, Kürt-Şii ittifakının Sünnilerden geçmişin intikamını almak için oluşturulduğunu belirterek, Kürt-Şii ittifakının bozulmasını istedi.

'Şii-Sünni ayrımı' nedeniyle ülkenin tüm kesimleri arasında büyük çelişkilerin yaşandığını söyleyen Sünni lider Mutlak, mezhep ayrımcılığı sorunu lrak'ı parçalamaya doğru götürdüğünü ileri sürdü.

ABD'nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker ve Kürt Politikacı Mahmut Osman'ın "Iraklı Kürt, Sünni ve Şii çevreler arasında büyük bir güvensizlik duygusu oluştu. Şiiler, geleceğin tekarrür edeceğinden, Sünniler de Şiilerin kendilerinden geçmişin intikamını alacağından, Kürtler de hem gemişten hem de gelecekten korukuyorlar" açıklaması ardından Irak Ulusal Diyalog Cephesi Başkanı Salih Mutlak'ta benzeri görüşleri dile getirerek ülkede olası tehlikelere dikkat çekti.

Denge Azad'ın haberine göre Kürtlerin büyük çoğunluğu Sünni mezhebine bağlı olmasına rağmen Kürtlerle Şiiler arasındaki stratejik ittifakın Sünnileri endişelendirdiğini ifade eden Mutlak, "Sonuçta hepimiz lraklıyız. Ne yazık ki, mezhep ayrımcılığı meselesi lrak'ı parça parça etmiş, bundan vazgeçilmesi gerekiyor" dedi.

Mutlak devamla şunları söyledi: "Sünniler, Kürtlerle Şii partileri arasındaki ittifakı çok tehlikeli olarak görüyor. Bu ittifakın, ülkenin çıkarları için değil, kendi örgütlerinin çıkarları doğrultusunda kurduklarını düşünen Sünniler, gelecekten çok korkuyorlar."

Kürt-Şii ittifakının Sünnilerden geçmişin intikamını almak için oluşturulduğunu iddia eden Sünni lider Salih Mutlak, Sünnileri endişelendiren Kürt-Şii ittifakının bozulmasını istedi. Mutlak; "Eğer, Sünnilerden intikam almak için bu ittifak kurulmamışsa, laik Kürt partileri nasıl kökten dinci Şii partileriyle ittifak kurabilir?" diye konuştu.

Kürt siyasi liderlerine de seslenen Mutlak, "Kürt liderlerinden lrak'taki siyasi projelerinin gözden geçirmelerini, kendilerine yakın olan laik ve liberal çevrelerle ittifak geliştirmeleri çağrısında bulunuyorum" dedi.

ANF NEWS AGENCY


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.