(anadoluhaber) TÜRKİYE'NİN KRİZİ

TÜRKİYE'NİN KRİZİ

 

 

 

        Bugünleri anlamak için geçmişi bilmek, yaşamak  gerekiyor. Bizler 80'lere hatta 2000'lere kadar hiçbir şey yapamadık. Sadece aramızda konuşuyor, herkes inandığı ideoloji/inanç doğrultusunda TÜRKİYE'nin kurtuluşunu arıyordu. 80'li yıllarda sağcı olsun, solcu olsun herkes inandığı idelolojinin inançları doğrultusunda bir çözüm arıyordu. Esasında bütün bunlar TÜRKİYE'deki yanlış sistemi değiştirmek için yapılıyordu bütün bu uğraşlar. Bunu düzeltmek için elimizden bir şey gelmiyor ancak tartışmalar, konuşmalar, insanlar bir araya toplanıp sorunları ve çözümleri anlatmaya, yerine göre ikna etmeye çalışıyorduk. Şu gerçekti ki, sağcısı da solcusu da  iyi niyetliydi. Ama şimdi bunlar unutuldu, hayal oldu. Şimdi gıloballeşme uğruna her düşünce, fikir bırakıldı.  Her şey rafa kaldırıldı. Bir zamanların hızlı solcu ve sağcılarının bazıları emperyalist veya kapitalist oldular.

 

Konuyu dağıtmamak itibarıyla 1960 İhtilaliyle Demokrat Parti hal edilince boşalan yeri doldurmak gerekliydi. O zamanki ismiyle "Milli Nizam Partisi" devreye girme imkanı doğdu. Artık o dönemde ERBAKAN'nın önderliğinde "Milli Görüş" faaliyeti doğdu. O zaman partisindekiler her türlü sıkıntılara katlanarak "Milli Görüş" ü anlatmak, halka tanıtmak için çeşitli zahmet ve sıkıntılara katlandılar. O dönemde bu yolda olup da  sıkıntı, meşakkat çekmeyenler bugün iktidar koltuğundalar. Geldikleri mecrayı/davayı unutmuşlar emperyalizmin/İMF'nin direktifleri doğrultusunda yol alıyorlar. Yani bir nevi baba mirası (Milli Görüş) yiyorlar. Bu hazıra konanlar için kriz varmış yokmuş hiç önemli değil. Onların kulakları, gözleri WASHİNGTON, BRÜKSEL ve  TEL AVİV'de. TÜRKİYE kötüye gidiyormuş, iyiye gidiyormuş onları zerre kadar ilgilendirmiyor. Dediğim gibi göz ve kulakları gelecek olan tavsiye/emirleri  dinlemekle meşguller. Halka verdikleri yılda yüzde 5'i bile bulmayan zamla (biraz fazla yazdım) hala rahatlıkla ortaya çıkabiliyorlar, meydan okuyabiliyorlar. AKP'nin kapanma sürecinde yaşananlar zerre kadar AKP'lileri üzmemiştir. Şimdi bir zamanlar geldikleri mecrada yaşananlar şu anda onların başında, onları tehdit ediyor.

 

Yürütülen Milli Politika ve Ekonomi Modelleri çoktan iflas etmiş durumda. İMF Politikalarını uygulayıp da ayakta duran hiçbir devlet var mı? Ben bilmiyorum. Bilen varsa lütfen bana yazsın. Hemen başarısız bir politikaya bir yafta/neden bulundu.  "Amerika'da  Kriz var" Bu ne acayip kriz ki ABD doları kıymet kazanıyor, 800 milyar dolardan başlayıp trilyon dolarlara ulaşıyor. Halkımızda başına gelenleri  bu halka yutturulan krizden biliyor. Yani AKP çok başarılı; bu kriz olmasa ortalık güllük gülistanlık. TÜRKİYE'de ve dışarıdaki ülkelerde kriz var ama ABD'de yok. Ama nedense dünya krizde. Çık çıkabilirsen işin içinden. Dolar 1.20'den 1.70'lere fırladı. Kriz olan bir ülkenin parası neden bu kadar kıymetlensin? Dolayısıyla da Türk parası yüzde 40'dan fazla ABD dolarına karşı değer kaybetti. Yani yine zararın faturası bize kesildi. Dış borcumuz  yüzde 40'dan fazla arttı. Bu suni krizden en çok zarar görenler işini kaybedenler. İşsizliğin biraz daha artması.

 

İşin ilginç yanı sözde kriz var ama fiyatlarda  bir düşüş yok. Halkta para yok. Satanda ucuza yani biraz maliyetinin üzerinde satış yapmıyor. Boş oturuyor  malını elden çıkarmıyor. Yani bizler Yahudi usulü deriz. Çünkü Yahudiler ellerindeki malları yerine göre maliyetinde veya çok cüzi üzerinde satış yaparak sürümden kazanırlar. Yahudileri tanıyanlar bunu bilirler. Böylece de büyük şirketler kurup, şu anda dünyanın sayılı kaliteli mal üreten firmalarının sahibi ya da ortakları durumundadırlar. Bizdeki bu kriz nasıl kriz? Şimdi bir de bu krizle yerel seçimlere gidiyoruz. Yerel seçimler olacak Ama ne yazık ki o zamana kadar halkın elinde bir şey kalmayacak. 

 

Belediye seçimlerini kazanmak konusunda AKP'nin hiç umurunda değil. Olan her zaman olduğu gibi halka olacak ve oluyorda.  Suç AKP'de değil. Ah şu ABD krizi olmasa AKP milli siyasette, ekonomide çok başarılı olacaktı!

 

Sizlere anlatmak istediğimi umarım anlatmışımdır. Oldukça yalın, fazla karışık ifadeler kullanmadan,  kafanızı karıştırmadan konuyu özetlemeye çalıştım. Ama şunu bilin ki, her zaman olduğu gibi bu suni krizden esas siyonist yahudiler kazanmışlardır. Her olanda da  kazanmaya devam ediyorlar. Zaten bu kirizin altında onların parmağının olmadığını da kimse iddia edemez.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

 

Yakup MUSA

 

26.01.2009


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.