İslam'a Ve Direnişe Karşı Anti-Semitizm Maskesi

Gazze'de işlenen Siyonist soykırıma tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kitlesel protestolar gösterildi. Ancak Hamas'ın sahiplenilmesi karşısında kimi "sol aydın"lar anti-semitizm yaygarasıyla bu duyarlılığı karalamaktan ve lekelemekten geri durmadılar.
Ve bu uğurda tam da İsrail'in istediği ağza başvurmaktan çekinmeyerek Anadolu Halkının İsrail ve onun sürdürdüğü terörist faaliyetlerine karşı öfkesini bastırma çabasına düştüler...


ANTİ SEMİTİZM NEDİR Kİ;


Siyonist Yahudilerin uydurdukları ve dünya da kendilerine laf ettirmemek adına da işbirlikçilerine dayattıkları bir söylemdir.İsrail fosfor Bombaları ile beşikteki çocuğu üstelik yüzlerce çocuğu gözleri ve kolları dağılacak şekilde katletse de Yahudi İsrail'e laf söylenmeyecek demektir antisemitizm.Kanı akıtılan çocukların hesabını sormaya kalkacak kuruluşları hemencecik susturmanın adı olmuştur bugün...İsrail'in Gazzede yaptığı Soykırıma ,Soykırım denilirse antisemtistler hemen harekete geçerek öyle söylemeyin bu sadece İsrail'in kendisini savunmasıdır diyecekler,diğer yandan evleri,okulları,hastaneleri,camiileri yıkılıp aynı zamanda Vatanları uğruna direnen insanlar ise bunlara göre terörist olarak damgalanacak ve İsrail temiz bir şekilde varlığını idame ettirecek demektir antisemitizm.!!!!!


Ve Hamas şayet İsrail li birisini öldürdüğünde ise dünya ayağa kalkacak demektir...VELHASIL bu temeller üzerine kurulu bir propoganda ile yetiştirilmiştir nesiller.. Bu tür insanlara psikolojik propoganda yolu ile veyahut İsrail'in tarafında onun kucağına oturmuş ve Yahudiler tarafından devşirilmiş yığınlar da diyebiliriz.


Ve Siyonist İsrail'in soykırım işlediği bir vasatta "anti-semitizm" klişesini ağızlarından düşürmeyenler bugünler de bir de bildiri yayınladılar. Güya "İnsan hakları savunucusu" kimi sol isimlerin de yer aldığı bu bildiriyi sahiplenenler Hamas gibi "faşist" bir grubun sahiplenilmesine ateş püskürdüler. Aşağıda tam metnini yayınladığımız bu bildiri üzerinden Taraf gazetesinde tartışma yazıları yayınlandı. Bildirinin imzacılarından Ayşe Günaysu, İslami direniş düşmanlığı üzerinden "anti-semitizm" propagandası yaparken cevabı Enver Gülşen ve Roni Margulies veriyor:

İşte "Her Fırsatta Anti-Semitizm" Bildirisi ve İmzacıları: VE bildirileri!

SAVAŞ BAHANE, HER FIRSATTA ANTİSEMİTİZM !

İsrail ordusuyla Hamas arasında süren savaş, bütün savaşlar gibi sadece eline silah alanları değil, sürdüğü yerdeki insan, hayvan, doğa-bütün hayatı yakıyor. Ve bu metni kaleme alan bizler dilerdik ki, bu ülkede bu savaşa tepkiler bütün savaşlarda olması gerektiği gibi, bölgedeki her iki halkın da selametini yürekten arzulayan bir duyarlıktan kaynaklansın.

Oysa derin bir kaygıyla gözlediğimiz resim bu değil: gündelik yaşamın diline çoktan yerleşmiş bir ezber, gazetelerde televizyonlarda ve sokaklarda intikam rüzgarları estiriyor.

Savaş bahane edilerek, bizzat savaşın vahşeti yerine İsrail ve kolay bir geçişle Yahudiler şeytanlaştırılıyor. Çünkü bu savaşa karşı çıkma "hassasiyeti" gösterenlerin çoğunun ne yazılarında ne eylemlerinde savaşın diğer müsebbibi Hamas'a dair ne bir itiraz ne bir bilgi görülmüyor. "Yahudiler güvenilmez insanlardır. Bunun için eminiz ki Holokost onların üstüne yine gelecektir" diye konuşan ve yazan yöneticileriyle Hamas'a dair hiçbir rahatsızlık sezilmiyor.

İslami cihad çağırtkanlarından liberal yazarlara, solun da büyük bir kısmını kapsayan bir yelpaze içinde Ortadoğu'nun (da) Yahudisizleştirilmesi ve İsrail'in haritadan silinmesinden başlayan talepler, savaşın gerçek nedenleri ve kaynakları yerine Yahudileri kınamak ve tarihi olguları değiştirmek ve indirgemeye kadar varıyor.

Bu topraklardaki Yahudiler, nefret, öfke ve kin kusan ve günlerdir devam eden bu devasa antisemit propaganda mekanizması karşısında, sessizce kendi içlerine kapanarak, güvenlik önlemlerini arttırarak, kamusal alanda görünmemeye itina ederek yaşamaya çalışıyorlar.

Onlar çok da uzak olmayan bir geçmişte sinagoglarına karşı intihar saldırılarının düzenlendiğini, diş hekimi Yasef Yahya'nın sadece Yahudi olduğu için öldürüldüğünü unutmadılar. Bu korkunç tedirginliği onlar, antisemitlerin başyapıtları Kavgam ve Siyon Önderlerinin Protokolleri gibi yayınların Türkiye'de en çok satanlar listelerinin başını tuttuğu, sokaklarda satıldığı, günlük bazı gazetelerin Hitler'i açıkça övdüğü ve hiçbir yasal yaptırımla karşılaşmadığı bir iklimde taşıdılar, taşıyorlar.

Neredeyse bütün basının, savaşı kışkırtıcı ve tahrik edici bir dille aktarması sonucu, Yahudileri ağır bir dille lanetleyen, doğrudan hedefleyen yazılara rastlamak olağan bir hal aldı.

Sokağa dökülen (islamcı, milliyetçi ve solcu) kalabalıkların pek rağbet ettikleri Nazi dönemine göndermeler (davud yıldızı=gamalı haç, holokost kurbanlarının cellatlara dönüştüğü benzetmesi) başlıbaşına antisemit önermelerdir.

Son günlerin basınından birkaç örnek:

"Auschwitz'in kurbanları, görüyor musunuz? -- Adorno "Auschwitz'den sonra şiir yazılamaz" derken, Auschwitz'de kurban olanların bugün cellat olduğunu görseydi ne hissederdi acaba? – Enver Gülşen, Taraf, 29.12.2008

"Şu sıralar çevrede en çok duyduğum söz, 'Hitler- haklıymış' oluyor." Nuh Gönültaş, Bugün,


31.12.2008 "İsrail'i Kahret Ya- Rab", Anadolu'da Vakit, Manşet,


29 Aralık 2008 Katil İsrail Yeryüzünden- Defol, MİLLİ GAZETE,Ayhan Demir,


6.1.2009 500. Yıl Vakfı ve Hahambaşı- kastedilerek – "Yahudi terörüne suskunlar", Manşet, Anadolu'da Vakit,


6 Ocak 2009 "Terörist yahudi yine bebek vurdu" Sürmanşet, Anadolu'da Vakit, 7- Ocak 2009

Yaşlı-çocuk demeden, sivil-asker ayrımı yapmadan bütün bir- halkı hedefine aldığını açıklayan İsrail'in bu tutumunun, Nazi Soykırımı'ndan ne farkı var? Çatı Partisi Koordinasyonu'nun duyurusundan, Taraf, 8 Ocak 2009

Bu ülke tarihinde birçok kez görünür olmuş antisemitizm, gündelik dilin ve koşullanmanın içine her geçen gün daha sağlam yerleşiyor ve sıradanlaşıyor. "Aydınlar" camiası ya da kendilerini toplumsal adaletsizliğe duyarlı ilan etmiş değişik kesimler islami faşizmin dilini ya doğrudan kullanıyorlar ya da buna sessiz kalıyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı ise "biz, dedeleriniz, ecdadınız kovulduğu zaman, sizi bu topraklarda ağırlayan, misafir eden Osmanlı'nın torunları olarak konuşuyoruz" dediğinde vahim bir durum yaratmakta, yüzyıllardan beri Türkiye'de yaşayan Yahudileri adeta Türkiye Cumhuriyeti'nin lütfedip bu topraklara yerleşmelerine izin verdiği birer mülteci, birer sığıntı yerine koymakta, yurttaş olduklarını unutmakta ve yine onları İsrail Devleti ile özdeşleştirmekte…

"Türklüğe hakaret" bahanesiyle olur olmaz her vesileyle harekete geçmeye hazır yargı ise Yahudilere hakaret ve nefret yayan bu yaygın propaganda karşısında iş edinmiş durumda.

Bu sefer de savaş bahanesiyle Yahudi düşmanlığının canlandırılması ve meşrulaştırılmasını protesto ediyor, kendini antisemitizme, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı konumlayan herkesi tavır almaya çağırıyoruz.

1. Ahmet Kurt
2. Ahmet Tüzün
3. Ali Özdamar
4. Arın Manca
5. Asude Kayaş
6. Asuman Özbey
7. Atalay Göçer
9. Ayse Günaysu
10. Benjamin Yafet
11. Burak Karacan
12. Caner Bingöl
13. Cemal Sarıcı
14. Çağatay Anadol
15. Defne Sandalci
16. Deniz Önder
17. Doğan Akhanlı
18. Doğan Özkan
19. Erdal Karayazgan
20. Erdal Kaynak
21. Eren Keskin
22. Erol Özkoray
23. Fehim Işık
24. Gülkan Ahıska
25. Hakan Akçura
26. Hatice Caner
27. H.Erroll Gelardin
28. Hediye Yilmaz
29. Hülya Işık Kurt
30. Jilvan Amed
31. Kemal Ördek
32. Kürşat Kızıltuğ
33. Leman Yurstever
35. Melek Özman
36. Muhteşem Özdamar
37. Murat Ruben
38. Nadya Uygun
39. Neşe Yaşın
40. Nilgün Aktaş
41. Noyan Özkan
42. Nuray Ada
43. Orhan Cerav
44. Orhan Miroğlu
45. Ragip Zarakolu
46. Recep Maraşlı
47. Sabri Ufuk Ahıska
48. Sait Yildiz
49. Selçuk Armağan
50. Şehmuz Dinçer
51. Şule Aytaç
52. Şükrü Turhal
53. Tayfun Gönül
54. Timuçin Kızılay
55. Tuğçe Canbolat
56. Ugur Güracar
57. Ülkü Songül
58. Vincent Bouvard
59. Yaprak Zihnioğlu
60. Yasemin Temizarabacı
61. Yelda Özcan


Bu bildirinin altına imza atmış sözde yazar-çizer ve bilumum Yahudi ve İsrail dostu insana sorulmaz mı?


KATLEDİLEN ÇOCUKLAR YAKILAN YIKILAN YOKEDİLEN GAZZE'DE SOYKIRIMIN DANİSKASI YAPILIRKEN SESİNİZ NEDEN ÇIKMADI?


Yahudi İsrail'in antisemitizm palavralarını yıllardır kendini üste çıkarmak adına kullandığı ve Yahudilerin İslam coğrafyasında akıtılan her damla kanın sorumluları arasında yer aldıkları ,İslam topraklarının işgalinde İsrail parmağının olduğu bilinmekte olup her hali ve duruşu ile Anadolu halkına semitizm falan filan faso fiso dalavereleri artık sökmemekte dir..Bunu görebilmektemisiniz siz?


SORUYORUZ ANTİSEMİTİSTLERE BU KATLİAMIN SORUMLUSU KİMDİR?

BU SOYKIRIMIN HESABINI KİM VERECEK?

BU GÖKYÜZÜNDEN BOMBALARLA SALDIRAN TERÖRİST İSRAİLDEN KİM SORUMLUDUR?


KİMDEN SORMALIYIZ HESABI??



haksöz/ajanslar/anadoluhaber


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.