Ankara'da silahların ilk GÖRÜNTÜLERİ


'Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara Yenikent'teki Zir Vadisi'ndeki Ermeni mezarlığının yanında bulunan bir evin bahçesinde yapılan kazı çalışmalarında çok sayıda silah bulundu!

Ankara'da başlatılan kazı çalışmasında çok sayıda silah ve mühimmat çıktığı haberleri geldi. İşte ilk görüntüler:Polis ekiplerinin kazma ve küreklerle yaptıkları çalışmada bir çukur içerisinde 30 el bombası, 9 sis bo''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara Yenikent'teki Zir Vadisi'ndeki Ermeni Mezarlığının yanında bulunan boş bir evin bahçesinde yapılan kazıda çok sayıda mühimmat bulundu.

Polis ekiplerinin kazma ve küreklerle yaptıkları çalışmada bir çukur içerisinde 30 el bombası, 10 aydınlatma fişeği, 800'den fazla G-3 piyade tüfeği mermisi bulundu. El bombalarının bir kutu içerisindeki yumurta kartonuna dizili olduğu görüldü. Diğer mühimmatlar da ambalajlar içerisinden çıkartıldı. Kazının yapıldığı alana giden yolda önlem alan Jandarma Trafik ekipleri basın mensuplarının bölgeye girişlerine izin vermezken, kazı alanında sadece TRT'nin görüntü almasına izin verildi.

Bu arada Yenikent Belediyesinden iş makinesi istendi. Kazı çalışmalarına iş makinelerinin de katılmasıyla devam ediliyor. Kazı yapılan yerin 1960 yılı öncesine kadar Zir köyü olarak bilinen bir yerleşim yeri olduğu, daha sonra köyün yerinin değişmesiyle boşaldığı öğrenildi.


GÖRÜNTÜ - 1



GÖRÜNTÜ -2


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.