T a r a f s ı z D e ğ i l i z

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIGI DANIŞMA KURULU FİLİSTİNE YARDIM KAMPANYASI

b.trakya_bayragi_kKırım Tatar Türklerinden sonra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu da Filistin'e yardım kampanyası başlattı. Yardımların Gümülcine S. Müftülüğü ile Gümülcine Türk Gençler Birliği'nde toplanacağı...

belirtildi. Konuyla ilgili olarak Gümülcine S. Müftülüğü'nce aşağıdaki bildiri hazırlandı:

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIGI DANIŞMA KURULU FİLİSTİNE YARDIM KAMPANYASI

Muhterem Müslümanlar- Türk Kardeşlerim!

Bir saadet güneşi olarak doğan İslami­yet, renkleri dilleri ve kökenleri ayrı olan in­sanları aynı inanç etrafında birleştirmiş, kin ve düşmanlıkları ortadan kaldırarak, dünya­mıza, insanlığa gerçek anlamda huzur ve barı­şı getirmiştir. Esasen İslam kelimesinin bir anlamı da "Barıştır". Bu sebeple Müslüman huzur ve barış içinde yaşayan insan demektir. Huzur ve barış içinde olmak; birlik ve bera­berliğimizi pekiştirmekle mümkündür.

Dinimizdeki ibadetlerin bir gayesinin de Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği oluşturmak olduğunu görürüz. İşte cemaatle namaz bunun en güzel örneğidir. Cami "top­layan, birleştiren" demektir. Orada tek kubbe altında saflar halinde günde beş defa Allah'ın evinde niçin toplandığımızı bir düşünelim. Saflarırnızı sıklaştırıp omuzlarımızı birleştire­rek gösterdiğimiz beraberliğimizi, kalplerimi­zi ve gönüllerimizi de birleştirerek göstermeliyiz.

Aziz Müminler!

Müslümanları bölüp parçalamak için İslam'ın ilk yıllarından itibaren fitne ve fesat hareketleri başlamış, çeşitli şekillere bürüne­rek bulaşıcı bir hastalık gibi günümüze kadar gelmiştir. Bugün ise, şer güçler, çirkin emelle­rine ulaşabilmek için, toplum içinde her türlü fitne ve fesat tohumları ekerek, toplumları içten çökertrneye çalışmaktadırlar.

Tarih şahittir ki, inançları sarsılmış, dinî ve millî değerleri yıkılmış, birlik ve bera­berliği yok olmuş toplumların ayakta durduğu görülmemiştir. O halde aynı imanı taşıyan, aynı dine inanan, aynı Kur'an-ı okuyan aynı kıbleye yönelen ve aynı Peygamberin yolun­dan giden biz Müslümanlar, toplum olarak birlik içinde olmalıyız. Bu sadece milli bir görev değil, aynı zamanda çok büyük dini bir sorumluluktur. "Bölünüp parçalanmaym"(l) diyen ilâhi bir kitabın mensupları olduğumuzu, "Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır"(2) diyen bir peygamberin ümmeti olduğumuzu unutmama­lıyız.
Değerli Kardeşlerim!

Birlik ruhu içinde hareket eden atala­rımız, tarih boyunca büyük işler başarmış, Müslümanlara yönelen tehlikeleri bu sayede etkisiz hale getirmişlerdir. Toplum olarak karşılaştığımız güçlükleri bu gün aynı anlayış­la bertaraf etmek için yüce Rabbimizin şu ayetine kulak vermeliyiz: "Allah'a ve onun Resulüne itaat edin. Birbirinizle çekişme­yin, yoksa gevşersiniz, kuvvetiniz dağılıp gider". (3)

Muhterem Müminler!

Yıllardır ortadoğu'da yaşanan kaos, mahrumiyet ve acılar, son günlerde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve yüzlerce sivil ve masum insanın öldürülmesi ile yeni bir boyut kazanmış, kirli bir güç gösterisine ve katliama dönüşmüştür. Dünya ile irtibatı kesi­len, böylece en temel ihtiyaçlarından mahrum bırakılarak, neredeyse sefalet içerisinde yal­nızlığa terk edilen Filistinli Müslüman kardeş­lerimiz bir insanlık dramı yaşamaktadır. Çağ­daş dünyanın gözü önünde cereyan eden, ara­larında yaşlı, hasta, çocuk ve kadınların da bulunduğu yüzlerce insanın ölümüne, binler­cesinin de yaralanmasına, ev ve işyerlerinin yerle bir olmasına sebep olan bu çirkin saldırı, sağduyu ve vicdan sahibi herkese insanlık adına büyük bir mahcubiyet yaşatmaktadır.

Her zaman mazlum milletlerin yanın­da yer alan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı, bu duruma kayıtsız kalmayarak Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu aldığı kararla duyduğu rahatsızlığı ortaya koymuş ve Batı Trakya çapında yardım kampanyası baş­latmıştır. Bu çerçevede yardımlar Gümülcİne Seçilmiş Müftülüğü ve Gümülcine Türk Gençler Birliği'nde toplanmaktadır. Yapıla­cak olan yardımlar, mazlum Filistinli kardeş­lerimizin ihtiyaçlarına harcanacağından bir an önce yardımlarımızı yapalım.

Cenab-ı Hak yardımlarınızı yüce ka­tında kabul eylesin.

En kısa zamanda bu insanlık dramının sona ermesini nasib eylesin.

Müslümanlar arasında birlik, beraber­lik ve yardımlaşmayı daim eylesin.

1-Âl-i İmrân, 3/103.
2-Keşfü'I-Hafa c.1, s . .333.
3-Enfâl, 8/46.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.