CAKAL CARLOS:TUNCAY GÜNEY YALAN SÖYLÜYOR!


Tuncay Güney, tarihin en ünlü hükümlüsü sayılan Çakal Carlos hakkında da atıp tutmuştu. Carlos hapishaneden aradı.

Çakal Carlos lakabıyla tanınan Vladimir Ilich Ramirez Sanchez konuştu ve Tuncay Güney’in kendisine yönelik, "Türkiye’de islamcı bir terörist !liderle görüştüğü" iddiasını yalanladı.


Paris’e 60 kilometre mesafede bulunan ve dünyanın en iyi korunan hapishanelerinden sayılan Poissy Cezaevi’nde tutulan Çakal Carlos, telefonla ulaştığı Hürriyet muhabirine, kendi ismini zikreden Ergenekon soruşturması tanığı Tuncay Güney’in "yalan söylediğini" bildirdi.

HER ŞEYİ DÜN GİBİ HATIRLIYORUM

Çakal Carlos ise, "Türkiye’de hiçbir İslamcı ile konuşmadım, ben bir devrimciyim" ifadesini kullandı. Transit geçtiği İstanbul’da kimseyle temasta bulunmadığını belirten Çakal Carlos, "Herşeyi dün gibi hatırlıyorum. O kişi (Güney) yalan söylüyor" diye konuştu.

Carlos şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’de çok bulundum. Suriye sınırındaki bölgelere gittim. İstanbul’dan da çok geçtim, ama transit olarak. Benim İstanbul’da genç bir İslamcı ile konuştuğumu söyleyen kimse yalan söylüyor. Ben bugün gibi hatırlıyorum. 30 yıl önce, 1979 yılı Ocak ayında Bağdat’tan Bükreş’e giderken İstanbul’dan transit geçtim ve yalnız da değildim. Yanımda bazı yoldaşlar vardı. Daha önce de İstanbul’dan geçtim ama hepsi transitti. Ayrıca Türkiye’de hiçbir liderle temasım olmadı."

AGOPYANI'I TANIRIM, APO İLE SELAMLAŞTIM

Çakal Carlos, bazı Türkiye bağlantılarını ise kabul etti. Tarihin en ünlü hükümlüsü sayılan Carlos, İsrail Başkonsolosu Efraim Elrom’u 17 Mayıs 1971’de kaçıran ve 10 gün sonra Nişantaşı’nda başına kurşun sıkarak öldüren THKP-C (Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi) militanlarıyla Türkiye dışında toplantılar yaptığını söyledi.

Ermeni terör örgütü Asala’nın lideri Agaop Agopyan’ı iyi tanıdığını ve terörist başı Abdullah Öcalan ile de Suriye’nin başkenti Şam’daki bir toplantı sırasında selamlaştığını söyleyen Carlos, "Türkiye’de MİT ajanlarıyla da tanıştım. Ben onların MİT ajanı olduklarını biliyordum ama onların benim gerçek kimliğimden haberleri olmadı" dedi.

NURETTİN GÜVEN HASTANEDE DEMİŞTİ

Çakal Carlos, geçen hafta içinde de Hürriyet’i aramış ve Ergenekon soruşturmasında adı geçen kişilerden Malatyalı Nurettin Güven’in bir süre önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını belirtmişti.

GÜNEY CARLOS İÇİN NE DEMİŞTİ?

Tuncay Güney, TRT-2’deki yayın sırasında, "1977 yılında Çakal Carlos İstanbul’a geliyor, genç bir çocukla görüşüyor. Bu kişinin de görüntüleri, bilgileri var. Bulup çıkarsınlar. O İslamcı terör örgütünün lideri de şimdi içerde" demişti.

CHAVEZ CARLOS'A YARDIM EDİYOR

Dünyanın en güvenli cezaevlerinden olan Poissy’de tutulan Çakal Carlos’un güvenlik önlemlerini atlatıp telefonla nasıl temas kurduğu bilinmiyor. Venezüela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in, Çakal Carlos’un cezaevindeki tüm ihtiyaçlarını temin ettiği öne sürülüyor. Hatta purosunu bile Chavez’in yolladığı iddia ediliyor.

KİTAPLARI KASADA

Hatıralarını henüz yayınlamayan Çakal Carlos, "Yazdıklarım dünyayı ayağa kaldıracak. Şu anda iki kopyası Lübnan’da iki ayrı kasada saklanan yazılarım. Ben öldükten sonra yayınlanacaklar. Kitabımdaki kişilerin çoğu hayatta" dedi.

ÇAKAL CARLOS KİMDİR?
Çakal Carlos, Venezuella doğumlu Devrimci ve aynı zaman da eylemci. Birçok yasadışı eylemde yer almış Sanchez, 2007 itibariyle Fransa'da Fleury Merogis Cezaevi'nde tutulmaktadır.

Sanchez 25 Mart 1949 yılında Marksist bir ailenin oğlu olarak Venezuella'nın Karakas şehrinde dünyaya geldi.

1966 yılında annesi ve kardeşleriyle birlikte Londra'ya gidip, İngiltere'de üniversite eğitimi gördü. Uzun bir dönem Marksist gençlik örgütlenmelerinin içinde yer alan Carlos, 1975 yılında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) kamplarında eğitilerek İsrail'e karşı savaşmaya başladı. Daha sonraki yıllar İsrail hükümetine karşı verdiği mücadeleyi Batı'nın büyük şehirlerine taşıyan Carlos, İsraille ilişkisi olan birçok banka, dernek, gazete ve elçiliğe bombalı saldırıda bulundu. 1980 yılında dünyanın en çok aranan adamı olarak ilan edilen Carlos, CIA, Mossad, Interpol ve Fransız istihbaratını birçok kez atlattı.

BİNBİRSURAT'IN EN ÖNEMLİ EYLEMİ

Binbirsurat olarak da tanınan Carlos'un en önemli eylemlerinden birisi de Viyana'daki OPEC toplantısında, aralarında 10 petrol bakanının da bulunduğu 70 kişiyi rehin alması ve olay sonrası rehineleri Cezayir'e kaçırmasıydı.

Carlos, 25 yıllık bir kovalamacanın ardından 1994 yılında Fransız ve Sudan istihbarat örgütlerinin ortaklaşa düzenledikleri bir operasyonla yakalandı. İsmi Ilich Ramirez Sanchez... Dünya onu Çakal Carlos lakabıyla tanıyor. 20. yüzyılın "en ünlü militanı" olarak nitelendirilen Carlos, 25 Mart 1949 yılında Marksist bir ailenin oğlu olarak Venezuella'nın Caracas hastanesinde dünyaya geldi. 1975 yılında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) kamplarında eğitilerek İsrail'e karşı savaşmaya başladı. Daha sonraki yıllar İsrail hükümetine karşı verdiği mücadeleyi Batı'nın büyük şehirlerine taşıyan Carlos, İsraille ilişkisi olan birçok banka, dernek, gazete ve elçiliğe bombalı saldırıda bulundu. 1980 yılında dünyanın en çok aranan adamı olarak ilan edilen Carlos, CIA, Mossad, Interpol ve Fransız istihbaratını birçok kez atlattı. Carlos, özellikle yakalanmamaktaki başarısı, zekası ve cesaretiyle dünya medyasının gündeminden hiç düşmedi. Binbirsurat olarak da tanınan Carlos, özellike Viyana'daki OPEC toplantısında, aralarında 10 petrol bakanının da bulunduğu 70 kişiyi rehin alması ve olay sonrası rehineleri Cezayir'e kaçırması herkesi şaşırttı. Daha sonraki yıllar özellikle Fransa'ya yönelik eylemler gerçekleştirmeye başlayan Carlos, bir dönem Fransız devletinin korkulu rüyası haline geldi. Carlos, 25 yıllık bir kovalamacanın ardından 1994 yılında Fransız ve Sudan istihbarat örgütlerinin ortaklaşa düzenledikleri bir operasyonla yakalandı. Fransız mahkemeleri tarafından 3 yıl yargılanan Carlos, yargılama esnasında devamlı olarak davaya bakan hakimle büyük bir irade savaşı verdi. Hatta hakime bir mahkemede;"Ben uluslararası bir savaşçıyım. Kiminle konuştuğuna ve hareketlerine dikkat et" diyerek uyarıda bulundu. Karar mahkemesinde 4 saat savunma yaparak sözlerini; "Sizler beni yargılama hakkına sahip değilsiniz. Fransız mahkemelerini tanımıyorum. Asıl ben sizi sömürdüğünüz, fakir bıraktığınız halklar adına yargılıyorum.Benim vatanım bütün yeryüzüdür. Kardeşlerim de ezilen, sömürülen bütün halklardır" diyerek tamamladı.

Mahkeme sonrası müebbet hapis cezasına çarptırılan Carlos, yargılanma esnasında tanıştığı Fransa'nın en ünlü avukatlarından Isabella Coutant Peyre ile evlendi. Halen Fransa'da Fleury Merogis Cezaevi'nde bir hücrede tutulan Carlos, günlerinin birçoğunu İslâm üzerine araştırmalar yaparak geçiriyor. Müslüman olduktan sonra Salim Muhammed ismini alan Carlos'un cezaevinde kaleme aldığı "Devrimci İslâm" isimli bir kitabı bulunuyor.

"İslâm'ın özünde büyük bir manevi güç bulunuyor. Bu güç insana müthiş bir özgüven ve kainatla içten ve samimi bir ilişki kurma olanağı sağlıyor. Kendimi hapishane de hiçbir zaman buruk hissetmiyorum. Çünkü inancım çok büyük ve köklü... İnancım bu dört duvar arasında Allah'a yakınlaştığım sürece beni özgür kılıyor. Şuna inanıyorum ki, Batı insanı ve birçok Marksist, İslâm'ın kutup yıldızı ve yol göstericiliği sayesinde doğru yolu bulacaktır. Dünya Kadiri Mutlak Allah'ın izniyle İslâm'la özgürleşecektir... Allahuekber..."

İsmi Ilich Ramirez Sanchez... Dünya onu Çakal Carlos lakabıyla tanıyor. Müslüman olduktan sonra ise ismini Salim Muhammed olarak değiştirdi. Salim Muhammed hakkında birçok kitab yazılırken, hayatı da defalarca kez filmlere konu oldu. İlk defa 1975 yılında İslâm'la tanıştı, cezaevine girdikten sonra kendini tamamen İslâm'la ilgili araştırmalara verdi. O şimdi 1.5 milyarlık İslâm Alemi'nin imanlı bir ferdi. Namaz kılıyor, oruç tutuyor ve yazdığı mektuplara "Kadiri Mutlak Allah'ın adıyla" diyerek başlıyor. Bir zamanlar dünyadaki Marksistlerin idolü olan Salim Muhammed, İslâm'ın bütün yeryüzüne hakim olması davasına kaldığı hücreden umud ve coşkusuyla yankı veriyor. İmanın ne kadar büyük bir imkan olduğunu yıllardır tutulduğu tek kişilik hücresinde "dik duruş"unu sürdürerek bütün dünyaya haykırıyor. Salim Muhammed, Allah ve Rasulüne olan inancından aldığı güçle, yeryüzünün dört bir yanındaki binlerce Müslüman esir gibi, "Zindan duvarlarınız, işkencehaneleriniz vız gelir bize vız. Bu yürek, bu umut vurulmaz zincire" diye haykırıyor. Antiemperyalist bilincin yüksek olduğu Latin Amerika ülkelerinde milyonlarca hayranı olan Salim Muhammed bizlere, büyük bir olayı da müjdeliyor.
Dün Endülüs'te, Afrika'da, Orta Asya'da yürekleri fetheden İslâm, bugün Meksika'da, Bolivya'da, Venezuella'da inanılmaz derecede ilgi görüyor. ABD ve İsrail'den nefret eden milyonlarca yoksul, devrimci, emekçi; Müslüman direnişçilerin emperyalizm ve Siyonizm karşısında yazdıkları destan nedeniyle hidayete erip Müslüman oluyor.

Çakal Carlos en son Baran dergisinine verdiği röportajında Filistin Ürdünden Akdenize tek bir bütündür Asla Bölünemez diyerek görüş bildirmişti..

İlerleyen günlerde bu Röportajı da bu sayfalarda yayınlayacağız....


2 yorum:

  1. maddi manevi sömürgeciliğin karşında durup herşeyi göze alıp mücadele eden ve bu sırada........sionist güçlerin süikastlerine karşılık..... ğnlardanda kısasa kısasla normal olarak bunun bedelini canıyla ödeyenler olucaktır... işte bu yüzden bu mücadelede samimi olan her insan bizim kardeşimizdir.

    YanıtlaSil
  2. Duygulandım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.