Ergenekon, Filistin'i nasıl gölgeledi?


Habervaktim Genel Yayın Yönetmeni Yener Dönmez, Lalegül FM'de gündemi değerlendirdi... Ergenekon'daki son gelişmelerin Filistin'e yönelik çabaları gölgelemesinden yakınan Dönmez, operasyonları da Türkiye'nin normalleşmesi açısından önemli bulduğunu kaydetti. İşte Dönmez'in gündeme ilişkin çarpıcı analizi...İlk olarak İsrail'in Gazze katliamlarına değinen Dönmez, dünyanın tam manasıyla bu katliamlara karşı tepki gösteremediğini söyledi. Dönmez: "Malesef tam manasıyla görevimizi yerine getiriyoruz denilemez. BM orada yardımları da kestiğini açıkladı. Bu dramatik bir durum. Lakin benim dikkat çekmek istediğim konu: Türkiye tüm bölge ülkeleri arasında en iyi ilişkileri kuran ülke. Diplomatik yollardan yapılması gereken her şeyi yaptı. Erdoğan, son grup toplantısında İsrail'in tutumunu sert bir dille eleştirdi. Kendisine de çirkin muamele yapıldığından bahsetti. Hükümet tarafından ve özellikle halkımız tarafından ciddi tepkiler konulmaya başlamıştı ve dünyada da dikkat çekmeye başlamıştı. En son ergenekon dalgası bunu gölgeledi" diye konuştu.

Dönmez, Ergenekon davasındaki son gelişmeleri de şöyle özetledi:

"Aslında çok talihsiz bir zaman dilimi. Belki son 10 yılda ilk defa halkımız bu denli olaylar karşısında tek vucut tepki göstermişti. Ergenekon bunu gölgeledi, bu noktada bir üzüntüm var. Çok iyi bir gidiş vardı, dünyaya Türkiye'nin adını duyuracaktı, tepkilerini duyuracıktı., Türkiye bölgenin en önemli ülkesi, tarihinhden gelen gücü ve deneyimiyle dikkat çkiyor. Türkiyenin kendi iç dinamikleri var. Bundan 100-110 yıl önce çok, yönetime ciddi bir müdahale olmuştu. 2009'da da hala İttihat Terakki zihniyetinde olan çok azınlık diyebileceğimiz bir kesimin hayat tarzlarını dünya görüşlerini bu çoğunluğa dayatması ile karşı karşıyayız. Son 2 yıldır da bu işlerle uğraşıyor Türkiye. ................

haber vaktim.....

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.