ERGENEKON'UN AMACI HEDEF SAPTIRMAK !


Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Nuri Başer, " Ergenekon'un onuncu ayağı dedikleri olay sadece Türkiyenin gündemini değiştirmek İsrail karşısında hükümet olarak pasif kalmışlığın üzerini örtmeye çalışmaktan başka bir şey değildir" dedi.

Türkiyedeki gündem başdöndürücü bir hızla değişiyor diyen Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Nuri Başer " Yerel seçimlerin yapılacağı bir dönemde Filistindeki can sıkıcı olayların olması, Türkiyenin gündemini seçimden alıp Filistindeki olaylara kaydırmıştır. Türkiyede insanların bu konuda ne kadar hassas olduğu ise Çağlayan'da yapılan mitingte ortaya çıkmıştır. Türkiye'de siyasi görüşü, inancı, felsefi yapısı ne olursa olsun bütün insanlar sağcısıyla solcusuyla gereken cevabı vermiştir" dedi.

BAŞBAKAN KEŞKE TEHDİT EDEBİLSE

"Türkiye'de mevcut iktidar halkın gösterdiği tepkinin onda birini gösteremedi" sözlerini kullanan Başer, "Başbakan keşke gerçekten İsrail'i tehdit edecek söylemlerde bulunabilse. Maalesef Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez kadar olamadık. Adam tek hareketle İsrail elçisini sınırdışı etti. Bizim başbakanımız ise sadece yumuşatılmış söylemlerle işi geçiştirmeye çalıştı. Artık milletimiz söylem değil eylem bekliyor. Çünkü İsrail bir devlet değil terörist bir oluşumdur. Terörist zihniyetler devlet ciddiyetiyle verilen cevabı kavrayabilecek yapıda değildir. Onların anlayacağı cevap zor kullanmaktan başka bir şey olamaz.

GÖZALTINA ALINANLARA ÜZÜLDÜM

Ergenokon davasınada değinen Başer, "Üst düzey bürokratik görev yapan bu insanların gözaltına alınmaları üzüntü vericidir. Ama işin ilginç olan yanı ise biz bir zamanlar başörtüsü konusunda, insan hakları konusunda en son gözaltına alınan insanlara hukuk sizede lazım olacak dedik. Ama bize kulak tıkadılar. Şu anda baktığınızda hukuk onlarada lazım oldu. Şimdi aynı şeyleri yine söylüyorum hukuk AK Parti'ye de lazım olacak. Türkiye hangi olayda olursa olsun hukuk kurallarının dışına çıkmamalı. Herkes kendi siyasi görüşü, kendi siyasi tercihine göre hukuku yorumladığı zaman, hukuku temel kaynağından çıkardığı zaman bu tür olaylar oluyor" ifadelerine yer verdi.

kaynak haberexen

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.