GAZZE ALEV ALEV!

İsrail işgal ordusu, biraz önce Gazze'ye saldırmaya başladı. Denizden ve havadan Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu kara harekatı başlattı. Göğüs göğüse çarpışma bekleniyor...

Filistinli görgü tanıkları da helikopterler desteğindeki küçük bir İsrail askeri araç konvoyunun Gazze Şeridi'nin kuzeyine girdiğini söyledi. Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'dan bir görgü tanığı, birliğin sınır çitlerini aştığını kaydetti. Ancak tanık, İsraillilerin Filistin topraklarına ne kadar girdiği konusunda bilgi vermedi.

21:18 İsrail: Kara harekatı uzun günler sürecek 21:22 İsrail Kanal 10: Hamas güçleri tanklara ateş açıyor 21:24 İşgalci Ordu güçleri Rastgele bomba atıyor 21:25 İsrail Kanal 2: İslami Cihad güçleri Cebeliye bölgesinde roketli savunmaya geçti 21:26 İsrail kayıp vermeye başladı

21:31 Hamas: Gazze'nin stratejik bölgelerini mayın tarlasına çevirdik 21:36 Hamas yaptığı açıklamada kanımızın son damlasına kadar Gazze'yi müdafaa edeceğiz dedi.

21:43-48 Hamas yetkilileri canlı yayında açıklama yapıyorlar: Hamas çok yakında zafer kazanacağız. Bugün izzet ve şeref günüdür. Ve Düşmanın püskürtülmesi ve ambargonun yarılması günüdür. İzzeddin Kassam'ın üyeleri olarak Düşman'ı engelleyeceğiz. Füzelerimiz karşısında İsrail üzerinde deprem etkisi yapacaktır. Çok yakında Allah'ın müjdesi yakındır. Şüphesiz ki zafer Allah'ın elindedir! Ya özgür biçimde yaşayacağız ya da onurlu biçimde şehid olacağız, Filistin halkının etrafına örülen yerleşimcileri ortadan kaldırana kadar mücadelemiz devam edecek. Bu korkak düşmana diyoruz ki geri dönüp kaçacaksınız ya da Gazze'ye gömüleceksiniz! Liderleriniz Kassam'ın füzeleri altında kalacak. Ve sizin bu korkaklığınız tarihe yazılacak! Şehadeti arzulayan gençler ölümünüz olacak, işgaliniz eceliniz olacak! Gazze size mezar olacak...

21:43 İsrail savaş bakanı Ehud Barak açıklama yapıyor: Kara saldırısına mecbur kaldık. 21:56 Reuters: Avrupa Birliği Başkanlığı İsrail'in Kara harekatı saldırgan değil, savunma amaçlıdır. açıklaması yaptı.

KARA SALDIRISININ İLK KURBANI BİR ÇOCUK

22:07 AFP: Tank ateşinde 1'i çocuk 12 Filistinli hayatını kaybetti 22:12 El-Fetih'e bağlı el-Aksa Şehitleri Tugayı: Sonuna kadar direnişte Hamas'a destek vereceğiz.

22:20 Hamas: Güney Gazze'de bir grup İsrail askeri öldürüldü.

22:22 İsrail' Kanal 10 Televizyonu: ordunun, Gazze şeridi'nin kuzeyinde yaşayanları, "evlerini boşaltmaları" konusunda uyardığını bildirdi. 22:24 Yediot Ahronot: Tüm Gazze sahili İsrail deniz kuvvetleri tarafından kuşatıldı denizden yoğun bombardıman var.

22:32 İHH yetkilisi Osman Atalay: Refah sınır kapısı halen kapalı ancak 130 yaralı kapıdan geçebildi 1800 yaralı Gazze'de bekliyor. 22:39 İslami Cihad lideri Ziyad Nahale: Direnişin sahip olduğu sınırlı imkanlara rağmen zafer kazanacak.Savaşçılarıma diyorum ki: Deniz arkanızda... düşman önünüzde.

22:40 Avrupa'nın pek çok şehrinde onbinlerce kişi harekatı protesto ediyor. 22:45 Kassam Tugaylarının bombalı savunusu sonucu bir grup İsrail askeri öldürüldü.

22:50 İHA Muhabiri: Sderot hayalet şehire döndü. 22:52 AFP: İşgal ordusu Kuzey Gazze'de Beyt Lahiya'da bir yakıt deposunu vurdu.

22:56 Gazze'den Bayan Birgül El-Sadi: İsrail askerleri şehir alanlarına girmiş değil tarlalarda hazırlık yapıyorlar. 22:59 İstanbullular İsrail konsolosluğunun önünde toplanmaya başladılar.

23:00 Özgür-Der: Yarın saat 11:00'de İstanbul Taksim'de protesto düzenleyeceğiz.

23:01 İsrail Kanal 10: İsrail gemileri Gazze'yi topa tutuyor!

23:02 İHH yetkilisi Osman Atalay: Şu an itibariyle Şehid sayısı 25 yaralı sayısı 200 hergeçen dakika kayıplar artıyor. Mısır şinsafa gelmezse bir halk yok olabilir.

23:10 Yediot Ahronot: Kassam, İsrail'in güney bölgelerini yıkıma uğrattı, füze fırlatmaya devam ediyor.

23:11 Barzani : "Filistinli kardeşlerimize destek olmaları ve susmamaları konusunda tebaasını uyardı, büyük bir cesaretle İsrail işgalcidir" 23:14 Fransa: İsrail ve Hamas'ı kınıyoruz.

23:17 El-Cezire TV: Onlarca İsrail askeri öldürüldü ve yaralandı.

23:19 Hamas: 1 Düşman Tankını havaya uçurduk.

23:22 Haaretz: 30 Filistinli öldürüldü. 23:27 Yediot Ahronot: Aşkelon ve Ofakim kentlerinde 50 portatif sığınak dağıtıldı. Gelecek günlerde daha çok sığınak dağıtılacağı açıklandı.


Dünyanın nükleer gücüne sahip ülkelerinden biri işgal ettiği topraklarda nüfusun yüzde 60’ını çocukların oluşturduğu Gazze’ye bomba yağdırıyor. Gazze sokaklarında oluk oluk kan aktığı haberleri geliyor. Karadan, havadan ve denizden gelişigüzel bombalar yağdıran İsrail, onlarca sivili vurdu. Yaralıları taşıyan 5'in üzerinden ambulans İsrail saldırılarından nasibini aldı.








Ey dünya öldürülenler çocuk. Bu çocukların suçu ne?

Gazze’nin Tuffah mahallesinde bir anne ile 4 çocuğu hayatını kaybetti. İsrail bombardımanında evleri hedef olan aileden 5 kişi aynı anda ölürken, çocukların birinin bir, diğerinin iki yaşında olduğu belirtiliyor. Çocukların cesetlerinin parçalanmış halde hastaneye getirildiği de kaydedildi.


İsrail üzerlerine bombalar yağdırdıkları aileler ve savunmasız çocuklar....

Gazze’deki sağlık yetkilileri, hastanelerin oda ve koridorlarının yaralılarla dolduğunu açıkladı. Gazze’deki Şifa hastanesinden el Cezire kanalına konuşan yaralılar dünyaya şöyle seslendi: “Bizim silahımız yok. Tanklarımız yok. Uçaklarımız yok. Füzelerimiz yok. Bu mazlum millete maruz görülen zülme Arap liderler neden sessiz kalıyor. 2 milyar Müslüman tükürse, buradaki 2 milyon kafir onların tükürüğünde boğulur.”


Beyh Lahiya'da bombardıman seslerinden korkan bu kızın göz yaşlarını kim dindirecek?

Başka bir yaralı ise dünya halklarına, “Biz mi İsrail’i işgal ettik, İsrail mi Gazze’yi işgal etti? Dünya bu zulme neden sessiz kalıyor” diye seslendi.


Bu füzeler direnişçilerin üzerine mi, rastgele tüm evlerine üzerine mi yağdırılıyor?

Dün akşam başlayan kara saldırılarının ilk 24 saatinde ölen Filistinlilerin sayısı 37’yi buldu. Ölenlerden 25’ine yakının çocuk ve kadınlardan oluştuğu belirtildi. 9 gündür devam eden "Dökme Kurşun" saldırısı sırasında ölenlerin sayısı da 512'ye ulaştı. Saldırıda yaralananların sayısının ise 2340 civarında olduğu ifade ediliyor.

Gazze'de 'misket bombası' şüphesi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği harekatta kullanılan bombalar tartışma yarattı. Gazze üzerinde patlayan bombaların yere düşerken şemsiye gibi açılarak geniş bir alana yayılması "İsrail, yasaklanan misket bombalarını mı kullanılıyor" sorusunu gündeme getirdi. İsrail'in Gazze saldırısında misket bombaları kullandığı şüphesi gündeme geldi.



Görgü tanıkları, uçaklardan atılan bombaların, hava fişek gibi saçıldığını ve yere düşerken de geniş bir alana yayıldığını bildirdi. Söz konusu iddia ve çekilen görüntüler, "İsrail harekâtta kullanılması yasak olan misket bombaları mı kullanıyor?" sorusunu gündeme getirdi.



Bölgeden söz konusu fotoğrafları geçen Reuters ajansı da, bunlara "bomba" ya da "füze" demiyor. Bunun yerine "weapons system" yani "silah sistemleri" terimini kullanıyor. İsrail'in kullandığı silahlar hakkında ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.