Gazze'ye Bombanın Düştüğü An!


İSRAİL'İN AVUKATLIĞINI YAPAN Türk köşe yazarları bu fotoğrafa iyi bakın..

İsrail’in Gazze saldırıları sırasında hedef aldığı, Beyt Lahya’daki BM okulunun vuruluşunun görüntüleri, İsrailli insan hakları örgütü B’Tselem’in internet sitesinde yayımlandı.

1300 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
İsrail’in Gazze’ye 27 Aralık’ta başlattığı ve 22 gün süren saldırılarda, 400’den fazlası çocuk olmak üzere 1300 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda vurulan noktalar arasında hastaneler, camiler, pazar yerleri ve okulların da olması sivil kayıpları arttıran en önemli etkenlerden oldu.

İsrail’in 17 Ocak günü, sivillerin sığındığı bir BM okulunu vurması ise, saldırıların sınır tanımadığını gösteren en önemli örneklerden biri olmuştu. Saldırıda iki kişi hayatını kaybetmişti.


O saldırı anının görüntülerini ise İsrailli insan hakları örgütü B’Tselem yayınladı.



Beyt Lahya’daki BM okulunun vuruluş anını ve insanların kaçışını tüm dehşeti ile yansıtan fotoğrafları, Muhammed El Baba çekti.



İsrail, Beyt Lahya’daki BM okulundan önce ise, saldırıların 11. gününde Gazze Şeridi’nin kuzeyideki Cebaliya’daki BM okulunu vurmuş, saldırıda 42 kişi hayatını kaybetmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.