Hikmetyar: İran'a aldanmayın


Afgan direnişinin önemli simalarından Gülbeddin Hikmetyar, İran'ın Filistinlilere sözlü desteğine aldanılmaması gerektiğini savundu.

Sütunhaber'in haberine göre, Afgan direnişinin önemli simalarından Gülbeddin Hikmetyar, İran'ın Filistinlilere sözlü desteğine aldanılmaması gerektiğini savundu.
Afgan lider, İran'ı tarih boyunca İslam Ümmeti'ne düşmanlık etmekle suçladı. Sovyetler Birliği'nin Afganistan'ı işgali sırasında İran'ın Ruslar'a yanında olduğunu hatırlatan Hikmetyar, Irak'ın işgali sırasında da Tahran'ın Amerika'ya destek vermesine dikkat çekti.

İran'a bağlı milislerin Irak'ta Amerikalıların öldürdüğünden daha fazla Iraklı öldürdüğünü söyleyen Hikmetyar, yüzlerce Iraklı alimin ve bilim adamının İran'a bağlı gruplar eliyle tasfiye edildiğini kaydetti. "Bugün Bağdat'ta öldürülüp cesetleri siyah poşetler içinde sokaklara bırakılan onlarca insan İran'ın ve İran'a bağlı grupların emriyle öldürülmektedir" diyen Afgan lider, yayınladığı bildiride İran'a yönelik suçlamalarını şöyle sürdürdü: "Tahran bugün Filistinlilerin korunması için çığlık atıyor ve Lübnan Hizbullah'ının diliyle Siyonistlere kaşrı sözlü savaşı sürdürüyor. Fakat Filistin'e komşu Arap ülkelerinin kendisine yol vermediğini öne sürerek pratikte hiçbir şey yapmıyor. Oysa bu asılsız bir gerekçedir.

Eğer Tahran gerçekten Filistinlileri seviyor ise neden Hizbullah'a İsrail'e birkaç füze atmasını emretmiyor?!

İran'ın ve Suriye'nin Hizbullah'a teslim ettiği binlerce füze hangi gü için saklanıyor? Ne zaman kullanılacak?" Hikmetyar daha sonra şöyle dedi: "Tahran gerçekten samimi ise Afganistan'daki ve Irak'taki Şiilerden İsrail'in en büyük koruyucusu Amerika'ya karşı savaşan mücahitlere katılmalarını ister.

En azından Amerikalılara yardım etmemelerini ister. İran tarih boyunca İslam Ümmeti'nin düşmanlarını desteklemiştir.

Dost elbisesi giymiş düşmandır.

Müslüman'ı sırtından hançerler. İran, Afgan mücahitlere karşı komünist Ruslarla birlik olmuştur. Haçlı güçlerinin Afganistan'ı işgaline yardım ettiği gibi, Irak'ın işgalinde de Amerika'ya yardımcı olmuştur."

HİKMETYAR GAZZE'YE ASKER GÖNDERMEYİ TEKLİF ETTİ!

Amerika tarafından "terörist" olduğu iddiasıyla aranan bir Afgan lider Gazze'deki İsrail saldırılarına karşı Hamas'ı desteklemek ve bölge halkını savunmak için asker göndermeyi teklif etti.

Taliban'dan ayrı bir grup olan, ancak NATO güçlerine karşı Taliban ile ittifak içinde bulunan Gulbuddin Hikmetyar Afganistan'da NATO ve ABD askerlerine karşı savaşan direnişçilerin bir bölümünü Gazze şeridine göndermeyi teklif etti.

O, ayrıca siyasi ve maddi olarak İsrail'i desteklediği için Amerika'ya karşı da Müslümanları birlik olmaya ve savaşmaya çağırdı. Hikmetyar adına açıklamayı yapan Haroon Zarghon isimli Hizb-i İslami sözcüsü ayrıca şunları kaydetti, "Hizb-i İslami sadece Gazze'yi işgal eden barbar İsrail'i kınamakla kalmıyor ve eğer şartlar elverirse Hamaslı mücahidlerin yanında İsrail'e karşı savaşmayı da teklif ediyor." Bilinmeyen bir yerden Reuters'a telefonla açıklamada bulunun Hikmetyar'ın sözcüsü "binlerce Afgan mücahid şimdiden Filistin'e gitmek için gönüllü olarak beklemektedir" dedi.

1980'lerde Sovyet işgaline karşı direnen büyük bir grup direnişçinin lideri olan Hikmetyar, Amerika tarafından ölü veya canlı olarak aranıyor. Hikmetyar ayrıca Körfez Savaşı'nda Irak'ı savunmak için de Saddam'a yardım etmeleri için savaşçılarını göndermişti.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.