Hitler'in ikinci kitabı ''KAVGAM '' çıktı....

KAVGAM 2 - ADOLF HITLER
355 sayfa Nokta Kitap


Nazi Partisi 1928 seçimlerinde başarı kazanamayınca Hitler fikirlerini yeterince anlatamadığını düşünmüştü. Münih'e döndükten sonra Kavgam adlı kitabının devamı niteliğinde bir yazı dikte ettirmeye başladı. Dış politika odaklı olan bu kitap Kavgam'daki düşüncelerine dayanıyordu. 1980'li yıllarda, dünyada güç savaşı olacağını ve bunun ABD, Almanya ve İngiltere arasında geçeceğini düşünüyordu. Kavgam iyi satmayınca bu kitabın halka sunulmasından vazgeçildi. Yayınevi, ikinci kitabın çıkmasının birincisinin satışını daha da düşüreceğini Hitler'e söylemişti. 1930 seçimlerinin kazanılması sonrasında Kavgam artık ilgi çekmeye başlamış ve satışları artmıştı. Bu kez de Hitler, dış politikayla ilgili fikirlerini açığa vurmak istemediği için kitabı yayınlatmadı. Kitap orijinal bir kasa içerisinde ve bir sığınakta saklandı. 1945 yılında bir Amerikan subayı bu dokümanları buldu. Nazi Yayınevi'nde daha önce çalışmış olan Josef Berg ve Nürnberg Mahkemelerinde savaş suçları konseyinin başkanı Amerikalı Tuğgeneral Telford Taylor bu dokümanın orijinal olduğunu teyit ettiler. İlk kez 1958 yılında Almanya doğumlu Yahudi Amerikalı tarihçi Gerhard Weinberg, ABD Nazi arşivlerinde çalışırken kitabın önemini fark etti. Kitabı yayınlayacak Amerikalı bir yayıncı bulamadı. Münih'te bulunan Çağdaş Tarih Enstitüsü 1961 yılında kitabı yayınladı."


Kavgam Kitabı ile ilgili Görüşler....

"Kavgam'dan daha kapsamlı bir biçimde Hitler'in tutkularını açıklıyor.'
Dennis Showalter, Colorado College

"Bunun sahte bir belge olduğunu söyleyene rastlamadım."
Volker Berghahn, The New York Times


"İkinci kitap, birçok açıdan Kavgam'dan daha önemli."
Guardian

'1933 yılı sonrasında Hitler'in dış politikasını biçimlendiren düşünceleri hakkında değerli ipuçları elde edebilirsiniz."
Jeremy Noakes, The Times Literary Supplement

'Bu yazılar Hitler'in ayırt edici özelliklerini, Almanya'nın gelişimi için ürküten savaş ve şiddet inancı yaklaşımını taşıyor'
Publishers Weekly

"Alman halkının yaşam alanı elde edebilmesi için bir seri savaşa girmesi gerektiğini ve bunun Amerika karşısında destansı bir savaşla zirveye ulaşacağını düşlüyor'
Michael Smith, Daily Telegraph

"Hitler, genç, üstün ırksal özelliklere sahip Amerikan halkını ve o zamanki kısıtlayıcı göçmen politikalarını beğeniyordu.'
The New York Times

"Kendisinin ve partisinin Yahudilere karşı dünya çapında açtığı savaşı her zamankinden daha açık bir biçimde anlatıyor."
Richard Overy, Guardian

1 yorum:

  1. Adolf Hitler. Ressam olmak isteyen küçük bir çocuk nasıl olurda Dünyanın o güne kadar gördüğü en büyük işgal ve soykırım hareketine başlar. Resimle uğraşamayınca farklı yetenekleri olduğunu keşfetmiş olmalı. Viyana Güzel Sanatlar Akademisi sınavına girdi ancak başarısız oldu. Sonunda heryeri kana boyamıştır. Doğup büyüdüğü yerleri Yahudi düşmanlığı nedeniyle yakıp yıkmıştır.


    Bugünkü reesamların çoğu onun başarılı olduğunu söylemiştir.Ancak ne olduda Hitler resimde ilerleyemedi ve girmek istediği yerlere giremedi.Cevabı çok basitti.Para.Para o dönemde Almanya da söz edilmesi dahi gülünç bir şeydi.1. Dünya savaşından yeni çıkan Almanyada insanlar yiyecek ekmek bulamıyordu.Ama birileri vardı ki onlar hala zengindi.Yahudiler.Yahudiler savaştan sonra Almanyada paşalar gibi yaşıyor parayla istediklerini yapıyorlardı.İşte Hitler Yahudilere ilk nefreti o anda duydu.Ardından başka alanlara yöneldi ancak başarılı olamadı ve orduya girdi.Orduda onbaşılıktan yukarıya çıkamadı.Acılarla dolu bir gençlik onu şiddete yöneltti.

    1912'de Viyana'dan Münih'e geldi. 1914'de I. Dünya Savaşı çıkınca Hitler, Bavyera ordusuna gönüllü olarak girdi. Alman mağlubiyetinden sonra Hitler, arkadaşı mühendis Feder ve altı kişi tarafından kurulmuş olan Alman İşçi Partisi isimli gizli bir fırkaya katıldı ve kısa sürede bu fırkanın reisi oldu. Fırkanın adını NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiter Partei/ Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi) olarak değiştirdi ve nüfuzunu arttırdı. Taraftarlarına kısaca "Nazi" ismi verildi. Kendisine de, taraftarları, rehber anlamına gelen "Führer" lakabını verdiler.

    1924'de Münih'ten hükümeti devirmek için teşebbüslerde bulundu fakat başarılı olamadı. Bunun üzerine 10 ay hapse mahkum edildi ve bu zaman içinde "Mein Kampf" (Kavgam) isimli bir kitapta fikirlerini yazdı.

    Seçimle işbaşına gelen Adolf Hitler kısa zamanda anayasa değişikliği hakkını elde etti. Hemen ardından diğer partileri yasakladı. Almanya'da aşırı artık gösteren işsizliği savaş hazırlığı için kullanarak, iş sahası oluşturdu. Ülke genelinde büyük otobanlar inşa ettirdi. Batı Avrupa ülkelerini ve Rusya'yı karşısına aldı.

    Karşısındaki tek en büyük güç Amerika ve Rusya idi.

    1933 te iktidarı ele geçirince kolları sıvadı.Orduyu güçlendirdi.1.Dünya savaşının abartılı barış sözleşmeleri saldırgan bir devlet doğurmuştu.Büyük Alman İmp.hayalleri kuran br adam NAZİ akımını başlatmıştı.Bavyerada başlayan bu hareket tüm Almanyaya yaılmıştı.Ve Hitler iktidara gelmişti.Önce ülkeyi Solculardan temizledi.Sonra büyük katliama başladı.Yahudi katliamı.Bir çok yahudi göç etmek zorunda kaldı.

    Savaş sonucunda Almanya'nın yenilgisini gören Adolf Hitler karısı Eva Braun'la birlikte aynı anda siyanür hapı içip, önce Eva Braun'u sonrada kendisini bir silah vasıtasıyla vurarak intihar etti.

    Hitler ölmeden önce ikili vasiyetnamesini yazdırmıştır: Siyasi ve Özel Vasiyetname. Hitler'in siyasi vasiyetnamesi bir hınç çığlığıdır. Ona göre; Almanya bütün milletler için bir zehir gibi tehlikeli olan Yahudileri ve Bolşevizm'i kovalamaktan asla vazgeçmemelidir.

    Hitler, savaşa girmekte haklı olduğunu savunuyor ve yenilgiden korkak yalancı generalleri sorumlu tutuyordu. Özel Vasiyetinde ise, tüm hayatı boyunca topladığı sanat eserleriyle doğduğu şehir olan Linz'de bir müze kurulmasını istedi. Tüm şahsi mallarını partiye eğer parti kalmamışsa devlete bıraktığını söylüyordu.

    ...

    Siyonistler tarafından yapılan sayısız çağrılara rağmen, özellikle Almanya, Fransa, Amerika gibi ülkelerde yaşayan Yahudiler, bu ülkelerin zenginliklerini sömürerek elde ettikleri yüksek yaşam düzeyini bırakıp İsrail topraklarına göç etmek istemiyorlardı. Onca teşvike rağmen, Yahudi nüfusu Filistin topraklarında artmıyordu, aksine Yahudiler evlerin dönüyordu. Bunu engellemek için bir şeyler yapmak gerekiyordu. Yapılan iş şuydu: Hitleri başa getirmek. Böylece Yahudilerin Filistin topraklarına gelmeleri sağlanacaktı.

    Hitler bilmeden Yahudilere hizmet etmiştir. Her aşırıcılığın sonu budur, başka bir şeye hizmet etmek.. Aynen dinine hizmet ettiğini sanan yobazlar gibi aslında onlar sadece Şeytan ın en iyi en sadık kulları olmuşlardır. Tanrının sözlerini bir kenara atarak Ayetleri değil hurafeleri baş tacı etmektedirler. Halbuki bir yandan Ayetler dahi günün şartlarına göre düşünülmesi gerekirken. Onlar buna karşı çıkacaklar ancak kendi yaptıkları asırlar öncesindeki günün şartlarına göre değiştirilmiş dine tapmaktan başka birşey değildir. Tepki gösterdikleri şeyi kendileri yapmaktadırlar. Hemde Ayetlerin tersi yüzlerce yıl önceki hurafeleri baş tacı ederek.



    http://img56.imageshack.us/img56/7078/adolfhitlersz0.jpg

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.