ÇİN'E DEVŞİRMEK İÇİN 9 YIL YETMEDİ !

Çin yönetimi işgali altında bulundurduğu Doğu Türkistan’da sözde radikal İslami hareketleri engellemek için okullarda ücretsiz eğitim seferberliğini teşvik edeceğini açıkladı. China Daily gazetesinin..işgalci yönetime dayanarak verdiği habere göre, Çin Doğu Türkistan’da orta öğrenimi

hotan_sinif_kizogrenciler_o

bitiren Müslüman Türk öğrencileri radikal İslami grup olarak adlandırdığı kesimin başlıca hedefi olarak görüyor.



Bölgesel yönetimin eğitimden sorumlu başkanı Zhao Dezhong Doğu Türkistan’da çocukların eğitiminin 9 yıldan 12 yıla çıkarılmasının, çocukların iş hayatına hazırlanması ve “ideolojik ve düşünce sistemi” açısından çok yararlı olacağını söyledi.

İşgalci Çin yönetiminin beyin yıkamayı amaçlayan yeni eğitim sisteminde hedef özellikle Doğu Türkistan’ın az gelişmiş bölgeleri. Dezhong söz konusu bölgelerde orta öğrenimini bitiren öğrencilerin sadece % 15’inin öğrenimine devam ettiğini, yeni sistem ile birlikte orta öğrenime eklenmesi gereken artı 3 yılın mesleki eğitime ayrılacağını belirtti.

Sosyal güvenlik ve istikrarın (!) devamı açısından bu sistemin staratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Dezhong, işgalci yönetimin bu iş için 500 milyon dolar bütçe ayırdığını da sözlerine ekledi.



Doğu Türkistan’ı işgali altında tutan Çin yaklaşık bir ay önce de ilkokullardan başlamak üzere ders programlarına “ulusal birlik” dersleri koymuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.