İsrail Gazze'de hastane vurdu/ CANLI İZLEYİN

Filistin Kızılayı'na ait Gazze hastanesi, İsrail topçusu tarafından vuruldu. Hastanede yaklaşık 500 kişi var.

Filistinli kaynaklar, top mermisi isabet eden hastanede yangın çıktığını ve yandığını duyuruyor. Ramattan TV'den canlı yayınlanan görüntülerde de hastane üzerinde de çok büyük bir siyah duman görülüyor.

GAZZE HASTANESİ YANIYOR

İsrail topçusunun vurduğu hastanenin ismi, Filistin Kızılayı'na ait Kudüs hastanesi olarak açıklandı.

Tel El Hava mahallesinde bulunduğu kaydedilen hastanede 500 kişi bulunuyordu. Şu u anda hastaların dışarı çıkarılmasına çalışılıyor.

BİR İSRAİL ASKERİ SÖZCÜSÜ, PATLAMADAN KISA BİR SÜRE ÖNCE REUTERS'DAN BÜROLARININ TAM YERİNİ SORMUŞ

Gazze kentinde İsrail füzelerinin isabet ettiği uluslararası medya kuruluşlarının bulunduğu Eşşuruk binasındaki Reuters haber ajansının bürosunun tam yerinin, İsrail tarafından saldırıdan kısa bir süre önce öğrenildiği kaydedildi.

Reuters'ın haberine göre, bir İsrail ordu sözcüsünün patlamadan kısa bir süre önce Kudüs'teki Reuters personeliyle, Gazze'deki bürolarının tam yerini öğrenmek üzere görüştü.

Reuters'ın saldırılar başlamadan önce orduya bürolarının koordinatlarını ilettiği ve kendilerine hedef alınmayacakları konusunda teminat verildiğini de duyurdu.

Burada vurulan binada çoğu gazeteci çok sayıda yaralı var.

İsrail uçakları ve topçusunun sürdürdüğü yoğun bombardımanda da Gazze şehrinin merkezi yoğun duman altında kaldı, binlerce Gazzeli ellerinde beyaz bayraklarla yoğun dumanın içinden çıkma mücadelesi veriyor...

Kaynak: Ajanslar

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.