[Saadet! Şimdi] ... İSRAİL, ÖFKE VE YENİ BİR HİTLER

NOT: MAKALEYİ SONUNA KADAR OKUMANIZDA BÜYÜK BİR YARAR VAR!!!
...
 

 

İSRAİL, ÖFKE VE YENİ BİR HİTLER

 

Aklımı alıyor, uyutmuyor beni sorular; bu nefrete gebe kalan kadınlar yeni bir "hitler" doğurur mu acaba diye?

Biliyorum, beni sabahın körüne değin kıvrandıran, bu soruya kiminiz gülüp geçecek, kiminiz ütopik bir zihin yarılması diyecek, kiminizde kızacaksınız haklı olarak.

Tüm bunları yapmadan önce bir düşünün?

Ben düşündüm; 2.Dünya Savaşı koşullarını… Almanya, Osmanlı Devleti ve Avusturya-Macaristan ile ittifak devletleri safını oluşturarak savaşa girdi ve bu devletler ile birlikte savaşı kaybetti.

Milyonlarca ölü, yaralı, aç ve evsiz... Her yanda sefalet kol gezerken; madden ve manen yıkılmış bir halk kaldı Almanlardan geriye savaş sonrası.

Tarihin büyük ve onurlu halkı boyun eğmek zorunda kaldı İtilaf Devletleri'ne.

Zaman ekmeği beş, yumurtayı üç öğüne bölme zamanıdır o koca halk için.

Ölüm, yıkım ve açlık tek renktir sokaklarda. Şarap yerine kan, su yerine kin depolanmıştır mahzenlerde.

İşte 'Hitlerin Annesi' böyle bir öfkenin öncesinde gebe kalmış ve Hitleri böyle bir zamanın esiri olarak yetiştirmiştir. (Sürekli kan-kin ve nefret görmüş bir çocuk ne verebilir ki dünyaya, yakılıp yıkılmış bedenler ve şehirler dışında.)

Baba ve annenin, o talihsiz sevişmelerinden kopup, can bulan bir beden, tarihin en büyük katliamlarının da gönüllü celladı olacaktır ne yazık ki.

Milyonlarca Yahudi ve Çingene… Ve tüm 2. Dünya Savaşı sırasında ölen daha milyonlarca insan.

 

Bir insanı bu denli öldürme ve yok etme çılgınlığına iten sebepler ne olabilir, düşündünüz mü hiç? Sonuçta Hitler'de canlı-kanlı bir insan değil mi? O'nu tarihin en büyük zalimlerinden yapan koşullar nasıl oluşmuştu acaba?

Halbu ki Hitler, o ünlü, Downfall (Çöküş)l* adlı filmde; sevgilisi Eva2*'nın da kendisiyle birlikte intihar etme fikrini (savaşı artık kaybettikleri kesindir) bir türlü kabullenemiyor, istemiyor onun ölmesini.

O'nu bir kadına karşı bu kadar şefkatli ve merhametli kılan sevgi, neden söz konusu Yahudiler ve Çingeneler olduğunda, eşi görülmemiş bir nefrete bürünüyor.

Kişisel yolculuğundaki hangi talihsiz durak, O'nu bu ölüm ve nefret kokan yalnızlığıyla baş başa bırakmıştır.

 

Aslında bu sorunun cevabını vermek beni ürkütüyor.

O gün Hitler düşüncesinin doğduğu Almanya koşulları, bugün, Filistin halkının yaşam koşullarıdır ne yazık ki! O gün Almanya ne ise, bu gün, Filistin ve Gazze odur. O gün ölümü, yıkımı ve bombaları içselleştiren 'Çocuk Hitler'di; bu gün, Filistinli çocuklar. O gün sevişen kadın, Hitlerin Annesi; bu gün o nefrete gebe kalansa Filistinli kadınlar!

 

Biliyorum bazılarınız bana biraz kızdı. İnanın bunları düşündüğüm ve bu zihinsel süreç beni de uyutmadığından, bende kendime kızdım. Hem de hiç olmadığı kadar!

Hakkınız var, biliyorum!

Ama öfkelenmeye başlamadan önce, o rahat koltuklarınıza yaslanın şöyle. Düşünün… (Nasıl olsa siz ne İsrail'de  nede Filistin'desiniz. Ne bomba atan neden o bombalara maruz bırakılansınız. Yani rahat bir koltuğunuz vardır mutlaka).

 

 

Neden hala; bir cumartesi günü İstanbul'da, o gün, kendisine emredilen o ibadeti yapmaktan başka hiçbir kaygısı olmayan bir Yahudi…

İngiltere'de, işe gitmek için evden ailesiyle vedalaşarak çıkmış bir İngiliz, metroya inerken…

Hindistan'da, yeni evlenmiş iki genç balayındayken, otel odalarında…

Yada Irak'ta, elinde, sırtında ve karnında çocukları olduğu halde, sadece çocuklarına bir parça yiyecek almak için indiği Pazar yerinde…

Neden ve niçin geldiğini asla bilemeyecekleri o bombaların, faili meçhul ölümleri oluyorlar?

Neden; İsrailli genç bir kadın sevgilisiyle bir arada olmak yada evinde yemek yapmak yerine, şimdi, elinde silah, başında zırh ile Gazze sınırında, ölüm emirlerine referans vermekte…

Ve çarşafına, mahremiyetini değil de, bombaları gizlemiş bir kadın, hemde Allahın ona verdiği canın bir emanet olduğunu bile bile,  bedenini parçalıyor bir cadde ortasında…

 

Analar ne vahşetler doğuruyor değil mi?

 

Bir düşünsenize, o öfke sevişmelerinden doğan ne çok 'küçük hitler' gördük son çeyrek yüzyılda!

Halbu ki Rabb'leri onlara 'karıncayı bile incitmeyeceksin' diye emreder.

Ama 'o an' geldiğinde, en azılı katillerin bile asla giymek istemeyecekleri o kanlı gömleği üzerlerine giymekten çekinmediler çoğunda. İçlerinde öfke, yüzlerinde acı, ellerinde bir tek bedenleri vardı çünkü.

Belki de tereddütsüz kuşandılar ölümlerini. Ve patladılar şehirlerin ortasında, insanlığın ortak birer dramı oldular defalarca. Bir çok masum insan, gündelik telaşlarına koşarken, o ölüm duvarlarına çarptırıldılar ne yazık ki.

 

Peki neydi insanları tüm bu intiharlar eylemine iten güç, o vahşete çağıran ses?

Evet, Hitler'e 2. Dünya savaşı sırasında, Yahudileri ve Çingeneleri diri diri fırınlara attıran o fısıltı neyse, bu gün bu insanlara o vahşeti de yaptıran odur; ölüm ve gözyaşı! Derin ve sessiz bir çığlık halinde yükselen anaların o içsel acıları.

 

Tabi madalyonun diğer tarafı da en az bu tablo kadar dikkate şayan.

Peki İsrail neden bunca 'aciz' ölüme tevessül ediyor.

Okuldaki bir çocuğun üzerine bomba yağdırarak yada bir kadının çocuğuna yemek yapmasına vesile olacak yardıma izin vermeyerek neyi amaçlıyor olabilir?

Tüm bu 'savaş çığırtkanlığı ve çılgınlığının' haklı bir gerekçesi olabilir mi?

Ne mutfaklarda tenekelerden yapılan 'sözde' roketler, ne de sokakta İsrail askerine sapanla karşı duran genç Filistinli bunun nedeni!

Asıl neden İsrail'in ve dolayısıyla tüm dünya Yahudilerinin aslında, bilinçaltında yatıyor; Ortadoğu'dan çıkabilecek yeni bir 'Hitler' korkusu!

İsrail'in tüm siyasi ve askeri yatırımlarını bu korku besliyor aslında.

 

Zaten dikkatli bir şekilde bakılırsa, İsrail ve müttefiki A.B.D.'nin yakın zamandaki tüm politikaları bu gerçeği aşikar kılacak düzeyde işliyor.

Amerika işgali yalnızca petrol ve yer altı kaynaklarına ulaşmak için başlatmadı; bu herkesçe bilinen bir gerçek.

Yada Irak'taki gizli 'nükleer silah depolarını yok etme' yalanını da değil işgal sebebi.

Asıl neden Tüm Orta Doğuyu gözetim altında tutabilmek!

 

 

 

A.B.D;İran ile İsrail arasında, Irak gibi, demirden bir perde inşa etti bu savaşla. Türkiye, elinin altında zaten ve en büyük müttefiki. Namlunun ucunaysa Suriye ve Lübnan'ı aldı. Yani İsrail Devleti'ne gelebilecek her türlü müdahaleyi bizzat kesti.

 

Tüm dünyada, işgalin, savaşın ve terörün yeni bir haritası oluşturuldu tek bir amaç doğrultusunda; tarihin tek Yahudi devleti İsrail yaşasın ve 'Yeni Dünya Düzeni'ni değiştirecek bir Hitler çıkmasın bu topraklardan!

Zaten bu bilinçaltı şüphesi olmasa, hangi Yahudi Gazze'deki bombalamaları çekirdek çitleyerek yada patlamış mısır eşliğinde izleyebilir ki! Nasıl bu denli 'masum katliam' tavrı takınabilir bir halk. O halk ki, tarihin en büyük katliamlarını yaşadı.

 

İsrail ve  A.B.D.'nin ve gebe bırakmış olduğu bu öfke ve nefret yüklü 'analar' maalesef ki, çok sayıda yeni 'küçük hitler'ler doğuracaktır yine.

Ve bu 'küçük hitler'lerden biri yada bir kaçı, geçmişte olduğu gibi3*, gelecekte de, uygun bir ortam bulduğunda, büyüyecek ve birçok iktidara aday olacaktır.

'Tarih tekerrürden ibaret'se, manzara bize bunu gösteriyor.

Ve benim en büyük korkum; savaşların, ölümlerin ve bombaların arasında büyüyecek bu 'hitlerler'in ne zaman 3. Dünya savaşını 4* başlatacağıdır.

3. Dünya savaşı diyorum, dikkat edin!

Yani bu teknoloji ve atom çağının savaşı bir anlamda (İran, Pakistan ve G. Kore'nin nükleer silahlara sahip olduğu biliniyor.Bunlara -hemen hemen- tüm gelişmiş ülkelerinde nükleer silahlara sahip olduğunu ekleyecek olursak).

Bir çok bilim adamı ve bunların geniş çevrelerinde –hatta dini referans alan otoritelerce de-

'Büyük Kıyamet' olarak kabul edilmektedir bu savaş olasılığı.

 

Unutmayın ki 1. Dünya savaşı 'tek bir kurşunla' başladı5*. Bir serseri kurşunla…

Oysa, yıllardır çocuklarının ölümlerini çaresizce izleyen anneler var tüm bu topraklarda. Filistin'de… Lübnan ve Irak'ta. Ve belki de yarın Suriye'de hatta İran'da…

Acılar çeken bu kadınlar, büyük bir öfkeye gebe ve doğurmak üzereler! Ve doğacak bu çocukların kulağına 'ilahi bir ses' edasında savaş şarkıları söylenecek. Zaten bize tarihten başka hangi türkü kaldı ki, bu coğrafyada bestelenmiş olan!

 

Dün, güçlü olan ve öldüren Hitler'di. Bu gün, İsrail… Pek ya yarın?

 

Yani kıyameti tetikleyecek bir 3.Dünya savaşı çokta uzak değil! Ve kimbilir belkide şuan; İsrail uçaklarından Gazze'ye düşen bir bombadır. Her an patlayabilir!

 

KAMURAN CİHAN

BARIŞ AKTİVİSTİ

cihanmedia@hotmail.com

 

kaynaklar;

l*-Çöküş (Downfall) – Adolf Hitler'in son günleri / yön: Oliver Hirschbiegel

2*- Eva Braun-Evlendikten bir gün sonra eşi Hitler ile beraber siyanür içerek intihar etti

3* -1. Dünya savaş sonrası-Hitleri iktidar yapan koşullar

4*-3. Dünya Savaşı'nın Orta Doğuda ve  Müsnlümanlar ile Yahudiler arasında çıkacağı görüşü yaygın. (TIME - 1 July 2002  'Apocalypse' )

5*-Avusturya - Macaristan veliahdı Ferdinand'ın bir Sırplı tarafından öldürülmesi




Windows Live™ ile e-posta kutunuzdaki işlevlerin çok ötesine geçin. Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı "Saadet! Şimdi" grubuna üye olduğunuz için aldınız...

Bu gruba posta göndermek için : saadet_simdi@googlegroups.com
adresine mail atabilirsiniz...

Daha fazla seçenek için,

http://www.saadetsimdi.com

web adresimizi ziyaret edebilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.