Yahudilerden Erdoğan'a MEKTUP!

ABDnin en güçlü 5 Yahudi örgütü, Başbakan Erdoğandan Türkiyede anti-Semitizme karşı harekete geçmesini istedi. Erdoğana 4 yıl önce ödül veren ADL Başkanı, gelişmelerden Başbakanın da sorumlu olduğunu söyledi.

Milliyet'e göre; ABD’nin en güçlü beş Yahudi sivil toplum kuruluşu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazdıkları ortak mektupla, Türkiye’de yükselen anti-Semitizm (Yahudi karşıtlığı) konusundaki endişelerini dile getirdiler ve Erdoğan’ı gerekeni yapmaya davet ettiler. Ayrıca iki kuruluşun yöneticileri, “Bu gidişatın sonuçları ciddi olur” dedi.

RESMİ MAKAMLAR ALEVLENDİRDİ

American Jewish Committee (AJC), B’nai B’rith, Anti-Defamation League (ADL), Conference of Major American Jewish American Organizations ve Jewish Institute for National Security Affairs’in, Erdoğan’a önceki gün gönderdikleri ortak imzalı mektupta, İsrail’in Gazze politikasının anti-Semitizmi haklı çıkarmayacağı vurgulandı; Türkiye’deki Yahudilerin endişe içinde olduğu belirtilerek, isim vermeden resmi makamlar eleştirildi.
“İsrail Konsolosluğu önünde Yahudilere nefret yağdırılıyor. İstanbul’un her yerindeki billboardlarda Yahudi karşıtı sloganlar yer alıyor. Bir mağazanın camına, ‘Sahibi Yahudidir bundan alış veriş yapmayın’ yazılı poster asılıyor” denilen mektupta, “Bugün Türkiye’deki Yahudi dostlarımız, kendilerini kuşatılmış ve tehdit altında hissediyorlar. Ülkede yükselen anti-semitizm ile resmi makamların ortamı alevlendiren söylemleri arasında bir bağ olduğu ortada” denildi.

ERDOĞAN'IN PAYI BÜYÜK Türkiye’deki gelişmeleri yorumlayan ADL Başkanı Abraham Foxman, gelinen noktada Erdoğan’ın sert açıklamalarının payı olduğuna inandığını belirtti. Foxman, “Türkiye bizim dostumuzdu. Bizler dosttuk... Hâlâ inanamıyorum. Çok üzgün ve şaşkınım. Türkiye’deki Yahudiler tehdit altındalar. İsrail’in politikalarını beğenmeyebilirsiniz. Ama bunu da eleştirmenin bir yolu vardır. Yahudiler kuşatılmış ve tehdit altında hissediyorlar; bunda Milli Eğitim Bakanı’nın yaptığı uygulamaların, Başbakan’ın sözlerinin çok büyük etkisi var. Başbakan’ın kelimelerini çok bilinçli seçtiği ortada. Çok sert konuşuyor. ‘Medyayı Yahudiler kontrol ediyor. Onlar beni istemiyor’ gibi cümleler kullanıyor. Biz dosttuk. Bu duruma nasıl geldik?” dedi.

ERMENİ TEHDİDİ KAPIDA

Washington kulislerinde Başkan Barack Obama yönetimi ile birlikte düğmeye basan Ermeni lobisinin ‘soykırım’ tasarısını bu kez Kongre’den geçirmeye çok kararlı olduğu belirtiliyor. Yıllardır Türkiye’ye destek olan Yahudi lobisininse bu kez ne yapacağı merakla bekleniyor.
Etkili bir cemaat önderi, “Bu kez çok zorlanırız. Eskiden sadece Türkiye haklı olduğu için değil, dostumuz olduğu için de Türkiye’nin tezine destek bulabiliyorduk. Bu noktada bunu söylemem zor” dedi. Bir başka isimse, “Biz bu konuda artık hiç yokuz. Kongre’nin de bu meseleye dahil olmaması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye ve Ermenistan kendi arasında çözsün” dedi.
YAHUDİLERİN ERDOĞAN'A MEKTUBU...

Sayın Başbakan Erdoğan,
Size, son günlerde Türkiye’de artan Yahudi karşıtı gösterilerden duyduğumuz derin endişeyi anlatmak için yazıyoruz.
Pekçok olay bizde sıkıntı ve üzüntü yaratıyor. İsrail Konsolosluğu önünde Yahudilere nefret yağdırılıyor. İstanbul’un her yerindeki panolarda Yahudi karşıtı sloganlar yer alıyor. İstanbul Üniversitesi yakınlarındaki bir mağazanın camına ‘Sahibi Yahudidir bundan alış veriş yapmayın’ yazılı bir poster asılıyor. İzmir sinagoguna yapılan saldırı kentteki tek sinagogu da neredeyse kapatılma noktasına getirdi.

SİZLE HEMFİKİR DEĞİLİZ

Hükümetinizin Gazze politikası ve sizin son dönemdeki çok sert ifadelerinizle hemfikir değiliz. Çatışmanın sorumluluğunun Hamas’ta olduğuna ve İsrail’in kendini savunma hakkını korumaya mecbur olduğuna inanıyoruz. Ama yine de, bu tip fikir ayrılıklarının ne Türkiye’de ne de başka biryerde anti-Semitizm üzerinden yansıtılması haklı kılınamaz.

YAHUDİLER TÜRKİYE'DE TEHDİT ALTINDA

Türkiye yüzyıllardır Yahudilerin yaşadığı bir toprak olmakla haklı olarak övünür. Ama bugün Türkiye’deki Yahudi dostlarımız kendilerini kuşatılmış ve tehdit altında hissediyorlar. Ülkede yükselen anti-Semitizm ile resmi makamların ortamı alevlendiren söylemleri arasında bir bağ olduğu ortada.
Türkiye’nin bölgesindeki önemli rolünü anlıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ile derin geçmişi olan bir dostluğumuz ve Hükümetiniz ile olan ilişkimize de büyük değer veriyoruz. Daha önceleri anti-Semitizm’i ‘insanlık suçu’ sayan görüşlerinize binaen, derin endişelerimizi bildiriyor ve bu nahoş gelişmeleri bilginize sunuyoruz.
Saygıyla

5 yorum:

  1. yahudi malı almayacagız kullanmyacagız alanlara kullananlara dükkanında SATANLARADA İSLAMİ TAVRIMIZI KOYACAGIZ İTRAİL GERCEK YÜZÜNÜ ORTAYA KOYMUŞ MASUM 1500 İNSANI A.B.D. AVRUBA VE TÜRKİYEDEKİ İŞBİRLİKCİ KAFİRLER DEN CESARET ALARAK KATLETMİŞDİR Müslümanların bagrına sablanan bu ihanet hanceri YOK Oluncaya kadar boykotumuz sürecek

    YanıtlaSil
  2. selamunaleykum kardeslerim..

    gercekten bu Israilin sürdürdügü vahsete karsi gösterilen tepkilere cok sevindim. Cok mutlu etti beni, tüm Islam alemi ayaga kalkti, gayrimüslilmer bile bu zülme dayanamiyarak onlar da katildi. Ama kardeslerim...Israil bu operasyonu yapmadan önce bunlarin olacagini bilmiyormuydu? Bu onlarin hesaplarinda yok mu idi? Elbette biliyorlar..ve karsi gelmiyorlar tepkilere...cünkü Israil cok iyi biliyor...bu tepkiler en fazla bi üc hafta daha sürer ondan sonra herkes bu olaylari unutur, artik MC donald s dan yemek yerler yine, coca cola icerler...zaten cogu sirketler siyonistlerin.... O yüzden Islam alemi kendisini aldatmasin...Islam alemi cökmüs...Islam alemi ölmüs...artik ayakta duramiyor...cünkü hicbir siyasi etkisi yok, eger olsa idi, bütün islam ülkelerinin Israil ile isbirligi olurmuydu...hic Israil bukadar cesaret alipta müslümanlari vurabilir miydi...bakin bizleri siilere, alevilere, vahabilere,süleymanci, milli görüscü, diyanetci lere bölmüsler...bizim hicbir gücümüz kalmadi, ve kalmiyacakta, cünkü ihtilafa ugradik...eger güclü olsak su anda, Resulullahin bize ilettigi hadisi serife ters gelir...niye....? cünkü hadisi serifte buyuruluyor ki...


    ....SAKIN gecmiste kendilerine Incil, Zebur, Tevrat gönderilen milletler gibi sizde ...EYY Muhammed ümmeti, ihtilafa ve ayriliga düsmeyin, ayrilikta azab var....

    bakin iste islam alemi bu azabi cekiyor, ve bu azab bizlere hak oluyor...cünkü tüm islam hükümetlerinin basina kukla devlet adamlari getirlimis...önderlerimiz Resulullah (sav) degil: Önderlerimiz Saddam Hussein, Türkmenbasi, Karzai, Atatürk...vs vs.....yani bunlari hep yahudiler getirdi, hak sözünü unutup modern cahil cevrilmis ideolojileri üstün görelim diye...Bakin hic bir islam ülkesinin kili kipirdamiyor...türkiye tamamen bagli israile, Misir bagli ABD ye ve Fransa ya...Suudi lerin zaten akli fikri Futbol takimlarini satin almakta veya Sahinlerini beslemekte....tabii ki burada bu ülkelerin halklarindan bahsetmiyorum, hükümetlerinden ve zenginlerinden bahsediyorum....bütün müslüman devletleri geri kalmis…ne teknolojide ilerideler, ne ekonomi de, ne silah fabrikalari var, ne araba üretebiliyorlar….yani tamamen alcak bi durumda ve hep batiya özeniyorlar…

    bu cok üzücü bir durum, ama bence bu zulümün gercegi burada yatiyor, israil de yatmiyor....Israil in bu tutumu ile Mevla Teala biz müslümanlari uyariyor...ne durumda oldugumuzu bize gösteriyor....cünkü Kafirlerin görevi zulümdür, Müslümanlarin görevi ise, dünyaya saadet getirmektir, ayni ecdadimizin asirlar boyu bize gösterdigi gibi...selametle

    (lütfen bu yazilarima darilip gücenmeyin, kimseyi incitmek veya dariltmak icin yazmadim, sadece kendi görüsümü yazdim, yillarca siyasette gördügüm ve biritirdigim tecrübelerimin eseridir bunlar....)

    vealeykumselam

    YanıtlaSil
  3. esselamualeykum
    Yahudilerden Başbakan Erdoğan'a mektup...
    Neymiş, Türkiye'de anti-semitizm yükselmekteymiş,Başbakan harekete geçmeliymiş...
    Şu utanmazlığa, şu yüzsülüğe bakar mısınız?...
    Ama suç yine biz de...
    Gazze'deki kan ve gözyaşının sorumlusu da suskun kalan halkı müslüman olan ülkelerin yöneticileri...
    Onlar batıl davaları için çalışıyor da; biz ise hak davamız için çalışmıyoruz, gevşeklik gösteriyoruz...
    Başbakan Erdoğan eğer, İsrail'e tepki de samimi ise Yahudilerin verdiği "üstün cesaret madalyalarını" iade eder...

    YanıtlaSil
  4. Yahudi,şayet böyle bir mektub göndermiş ise,bu resmen bizi tehdiddir.Bunu kale almak da gerekmez.Kale alırsak,la tettehizul yehuvde vennesara evli
    ya'yani,yahuvdi ve nasarayı,yahuvdiyyet ve nasraniyyetleri cihetiyle dost
    edinmememiz gerektiği hakkındaki İykaz-ı İlahi'yi nazarı itibara ve ciddi
    ye almamış oluruz.Eminim ki,onlar dinlerinin gereğini yapıyorlar.Biz ise,
    devlet idaresinde duygusallığa gerek yok gibi sözlerle gereğini yapamayı
    şımıza bahaneler getiriyoruz.Bu bahaneler ise,Mahkeme-i Kübra'da işe yara
    mıyacaktır.Sapantaşı ile en son model füze mermisi eşit midir? Ayrıca,Ha
    mas,işgale uğramış ülkesini savunma mevkiinde iken,işgalci İsrail'den ya
    na durma yanlışlığına düşmemiz halinde,bunu İslam Alemi'ne hakikatin dili ile izah imkanımız ortadan kalkmıyacak mıdır? Toprağı bol olasıca Hunting
    ton aslında doğruyu söylemiştir,ama anlayana!...

    YanıtlaSil
  5. adsiz kardesime katiliyorum.ALLAH razi olsun durumu cok iyi ifade etmissin.uyanmak lazim artik yeter yaa 100 senedir bizi dusmanlarimiz avutuyor,VALLAHI bizi maymun gibi oynatiyorlar.asil en kotusu de millet bu halinden menmun. ulu onder diye nasilda bir alcak siyonisti beynimize zorla kazidilar, bizi gavur ettiler,dedelerimize dusman,nankor zavalli,uyuz,temmel,hissiz........bir millet olduk iste ortada.AHA ISTE BUYRUN CUMHURIYETI,LAIKLIGI.KARDESIM SEN HAKKI BIRAKIP YAHUDININ KUYRUGUNA YAPISIRSAN NE OLUR ISTE BU OLUR,MUZ CUMHURIYETI.SU ISIME BIR BAK YAAA DEVLETI ALIYE YI OSMANLI HELE O PADISAHLARIMIZIN VAKARLI DURUSLARI;huzurlarina cikan gavurlar korkudan it gibi titriyordu.YA SIMDI? SOZUM DALKAVUKLARA SOYLEYIN SIMDI, SEREF YUCE ALLAH IN MI YANINDA YOKSA serefsizlerin gavurlarinmi? AMA YUCE HAKKA COK SUKUR KI UYANMA BASLADI 100 SENE DE OLSA ARTIK UYANIYORUZ ONCE SU ICIMIZDEKI YUKSEK MERTEBELERE GELMIS HAINLERI BIR KAZIYALIM ALLAH KERIM GERISI GELIR.SELAMUN ALEYKUM

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.