T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Afrika'dan Uzakdoğu'ya Kalıcı Projeler

Sizlerle Birlikte Başarıyoruz

İHH İnsani Yardım Vakfı siz değerli gönüllülerimizin destekleriyle, hayır dualarıyla faaliyetlerini aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

Bir yandan İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze’deki kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışırken diğer taraftan başka coğrafyalarda su kuyuları, okul ve cami vs. kalıcı projeleri hayata geçirdik. Bir elimiz Afrika’ya uzanırken diğer elimiz Uzakdoğu’daki Müslümanların yanındaydı.

 

Afrika’da 15 Cami İnşa Edildi

İHH, hayırsever halkımızın bağışlarıyla 2008 yılı içerisinde Afrika’da 15 cami inşa ederek hizmete açtı. Bir sevindirici haber de Gine’den geldi. Gine’nin başkenti Konakri’ye 650 km uzaklıkta bulunan N’Zekori bölgesinin Talibula semtinde 350 bin Müslüman yaşıyor. Ancak kentte Müslümanlara ait ne bir okul ne de bir cami buluyordu.

Bunun üzerine harekete geçen vakfımız, 150 m2 lik alan üzerine mescit, 4 sınıflık bir okul, idari bina ve imam evinden oluşan bir kompleks inşa ederek hizmete açtı.

Allah Kerim Cami, Halil İbrahim Okulu ve İmam evinden oluşan kompleksten 5 bin Müslümanın faydalanması bekleniyor.  

 

 

Nepalce Kur’an-ı Kerim’in İkinci Baskısı Yapıldı

Nepal’deki Müslümanların kendi dillerinde Kur’an-ı Kerim melallerine kavuşmaları için başlatılan projeye maddi destekte bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, Nepalce Kur’an-ı Kerim’in ikinci baskısı için de destekte bulundu. Nepal İslami Sangh Teşkilatı Başkanı Mevlana Nazrul Hasan Falahi, katkılarından dolayı İHH’ya bir Kur’an-ı Kerim meali hediye etti.

 

 

Çad’da Su Bereketi

İHH su sıkıntısının yüksek oranda yaşandığı Afrika’da su kuyusu açma çalışmalarına devam ediyor. Çad’ta içme suyu sıkıntısının en şiddetli şekilde yaşandığı bölgelerde 13 su kuyusu açıldı. Böylece bölge halklarının yıllardır yaşadıkları içme suyu sıkıntısı giderilmiş oldu.

 

 

İHH İnsani Yardım Vakfı
Adres: Büyük Karaman cd. Taylasan sk. No:3 Pk. 34230 Fatih / İstanbul
Telefon: +90 212 6312121 Faks: +90 212 6217051  
Web: www.ihh.org.tr   E-mail: info@ihh.org.tr




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.