T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) AKP TÜRKİYE'sinin Durumu!"

AKP TÜRKİYESİ'NİN DURUMU:

 

 

Vatan Gazetesi Yazarı Sayın Mehmet TEZKAN, TÜRKİYE'nin yaşadığı ekonomik krizin 2001 krizinden daha fazla olduğu dikkat çekiyor ve Başbakan ERDOĞAN'ın "Kriz bizi teğet geçecek" özleriyle AKP Hükümetinin ipin ucunu nasıl kaçırdığını sokaktaki vatandaşın perşinlığıyla özetleniyor. Esasında sayın yazarın yazmış olduğundan durum daha kötü güvenlik, dış ve iç siyaset içler acısı kendi televizyonları halkı uyutuyor. Gerçekler ancak TV-5'de inceleneblilir. Lüfen dikkatli olalım. Bu vatan hepimizin. Oyuna gelmeyelim.

 

Selam saygı ve dualarımla;

 

 

Yakup MUSA

 

 

            Yazar; bu kadar kötüsünü görmedim. Son zamanlarda en çok duyduğum cümle bu. Kiminle konuşsam aynı şeyi söylüyor. 2001'de bile böyle olmadı.

 

            Bir esnafa anlatsana dedim.

 

            2001'de sarsıldık, işler durdu ama sonra ufak tefek kıpırdanma başladı. Umutlandık, eve ekmek götürmeye başladık, kısa bir süre sonra eskiye döndük.

 

            Şimdi dedim…

 

            Kimse para harcamıyor. İşin kötüsü umudumuzda yok. Uzun sürecek diyorlar. Nasıl dayanacağız  bilmiyorum, kara kara düşünüp oturuyoruz.

 

            Sizde sanki bu sözleri çok duymuşsunuzdur. Sanki bir metin dağıtılmış, herkes ezberlemiş gibi. Demek ki ortak kanı bu. 2001'de ortak kanı bu.. 2001'den daha kötü..

 

            Desenize Başbakan yandı! Çünkü ne zaman ekonomodeki başarısızlıktan söz etse hep 2001 ile kıyasladı.  Kriz günleriyle. Böylece TÜRKİYE'de devraldık bu hale getirdik diye övündükçe övünüyordu. Artık bunu yapamayacak!

 

            Yapsa vatandaş gülüp geçecek. Baksanıza herkes2001'den daha kötü diyor. İnsan 2001'i arar hale bile gelmiş.

 

            2004 Yılında yerel seçime gitmiştik. AKP'nin yüzde 42 oy aldığı seçim, TÜRKİYE'nni ayaklarının yerden kesildiği yıllardı. Şimdi gerçekten tümden ayağımız yerden kesildi.! Büyüme yüzde  9.4  Şimdi ise yüzde 2.

 

            Ancak 2005-2006'da iyiydi. Sonra tepetaklak gittik, Bu yaşadığımız kriz sinyallerini 2007 yılı sonunda verdi ama Başbakan aldırmadı, bizde inandık, kendisine güvendik.

 

Ekonomiyi sayın Başbakandan iyi bilen var mı?

 

KARS'tan et getirip sucup yaparak satarak öğrenmiş. Alaylı. Piyasanın içinden teğet geçecek dedi, hakikaten çoğu kişi teğeti bekledi. Geçti geçecek diye. Baktılar teğer meğet değil… Başbakanın teğet dediği kazık olmuş. Adam taksici evine para götüremiyor, adam esnaf siftah yapamıyor, adam memur ha babam gelen zamlarla daraldıkça daralmış.Adam işinden olmuş. Bir daha ne zaman çalışacağı belli değil. Teğet geçiyor da bakalım ne oluyor?

 

Şunu da söyleyelim, Sayın Başbakan'ın enflasyon rakamlarına inanmayın. Adam tavuk yiyecek yüzde 32 zamlanmış, pilava talim edecek, pirinç yüzde 45 pahalanmış. Kuru fasulye ile idare edeyim dese yüzde 30 yemiş. Elektrik harcamalarımı? Zam yüzde 54. Elini yıkamayacak mı?  Sabuna yüzde 32 zam geldi (Zaten kimse Başbakan'ın vermiş oldukları rakamın gerçekliğine inanmıyor) Doğal gazdan bahsetmiyorum Yüzde 46

 

Emekliye yüzde kaç? Yüzde 4 (Onu da vermeyecek ama artık biraz sıkar) Yazı ile dört. Enflasyon kaçmış yüzde 10. Gülerler adama! Gülüyorlar da.

 

Hükümet ipin ucunu kaçırdı. Yönetemiyor. Açığı, kömür dağıtarak, yardım yaparak kapatmaya çalışıyor. En altta kileri böyle tutmaya çalışıyor. Seçim var ya! Uzun söze gerek var mı?

 

Memleketin hali bu!


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.