(anadoluhaber) BETATRON- ZİHİN KONTROLÜ

http://img10.imageshack.us/img10/8263/betatron.jpg


BETATRON

Dr. Hakkı Açıkalın

http://img187.imageshack.us/img187/48/anigifbetatron.gif


Betatron diyoruz. Özellikle de Salih Mirzabeyoğlu’na uygulanan telegram işkencesiyle birlikte gündeme bir ateş topu gibi düştü. Bu konuyu makâleye indirgemek bana uymuyor. Kitabını yazıyorum artık ve içinde yok yok. Her yazdığım bölümü de makâlat hâlinde sunacağım. Sonunda, bu iş Betatron’da Tıbb’a, oradan ideolojik savaşlara oradan da K’ın şu ânda üzerinde çalışmakta olduğu şâh-eser’e kadar varacak. İnsanoğlunun işi nerelere vardırdığnı ve bunda şeytâniyet’in gücünü teşhîr etmek ayrı bir heyecân.


Betatron nedir? Betatron bir siklotron’dur (cyclotron). Anlaşılacağı gibi kelime aslında yunanî: Kiklos: Döngü, çevrim ve Elektron: 1.602 × 10-19 coulomb’luk negatif elektrik yüküne sahib 9.109 × 10-31 kilogram kütlesi olan ve proton’un 1/1836 lik ebâtına uyan elementer parçacık. Kiklo-elektron’dan yola çıkarak ve kısaltarak Kiklotron.


Kiklotron (Siklotron) bir parçacık (partikül) ivmelendiricisidir. Kiklotronlar yüklü parçacıkları ivmelendirirler ve bunu yaparken de yüksek frekanslı alternatif voltaj kullanırlar. Bu yüksek voltaj potansiyel fark’a denk düşer. Dikine manyetik saha (çekim sahası) parçacıkların çevrime girmesine sebeb olur. Böylece ivmelenmiş voltaj yeniden üretilir. Kiklotron’un üretimine 1929 yılında California Üniversitesi - Berkeley’de başlanmıştır.


Kiklotron Yayınım (Işınım - Cyclotron radiation) manyetik bir saha tarafından sektirilen hareketli yüklü parçacıkların yaydığı elektromanyetik (EM) bir ışımadır.

Bu ışıma ismini kiklotron olgusundan almaktadır. Yani, yüksek enerjili parçacıklar üreten partikül ivmelendiricisinden. Tabiî ki, - ve her zaman olduğu gibi!- başlangıçta eğitim amaçlı bir projedir bu. Bu, uniform (tek şekilli) bir manyetik alan içinde teşhir olunan yüklü parçacıkların döngüsel yörüngelerini kullanır.


Yörüngenin periyodu parçacıkların enerjisinden bağımsızdır. Bu da kiklotronun frekansının düzenli tutulmasını sağlar.


Kiklotron ışıması her türlü yüklü parçacık tarafından yapılabilir. Vasatın EM olması kaydıyla. Plazmadaki (Evren de denebilir) kiklotron ışımaları uzak manyetik sahalardaki (yıldızlar, karadelikler vs) olup bitenler hakkında bilgi verici role sahibdir. Aşağıdaki formüle bir bakalım:


Devamını okumak için tıklayınız






BETATRON 2

Dr. Hakkı Açıkalın


http://img4.imageshack.us/img4/2000/gunes.gif

Elektron


Elektron http://img90.imageshack.us/img90/5962/adszbbbbbb.jpg veya eksi parçacık, en küçük eksi (-) yüküne sahip temel parçacıkdır. Elektrik yükünün quantum konsepti 1950’lere dayanır ve 1894’te George Johnstone elektron ismini kullanmıştır. Elektrik – on. On soneki ‘subatomik’ (atomaltı) parçacık olduğuna işâret etmektedir. Elektron kelimesi kehribarın Yunancadaki ismidir. Eski Yunan’da, kehribarı ovuşturunca statik elektrikle yüklendiği biliniyordu.

Atomun üç bileşeninden biri (diğer ikisi proton ve nötrondur). Atomu maddenin en küçük birimi kabul eden kuram yoluyla, elektriğin taneciksel bir yapı içinde bulunduğu sonucuna varılır. En küçük elektrik yükü taşıyan bu taneciğin adı elektrondur. Bütün atomların dış bölümü elektron tabakalarından oluşur ve her tabaka çekirdekten uzaklığına göre K,L,M... gibi harflerle adlandırılır. Çevredeki elektronların sayısı ve konumu, söz konusu elementin kimyasal nitelikleriyle, özellikle değeri ile yakından ilintilidir. Birçok durumda, bu elektronlar maddeden çıkarılıp az ya da çok büyük bir hızla, bir elektrik alanıyla, harekete geçirilerek boşlukta yayılabilir. Boş bir tüple elde edilen katot ışınları; radyoaktif cisimlerin beta ışınları; ışığın metalleri etkileyerek çıkardığı elektrik, vb.

Normal koşullarda elektronlar atomun artı yüklü çekirdeğine bağlı durumda bulunur. Nötr bir atomdaki elektronların sayısı, çekirdeki artı yüklerin sayısına eşittir. Ama bir atomda artı yüklerin sayısından daha fazla ya da daha az elektron bulunabilir. Bu durumda atomun toplam yükü eksi ya da artı olur; böyle yüklü atomlara iyon adı verilir. Bir atoma bağlı olmayan elektronlara serbest elektron denir.

Belirli bir atomdaki elektronlar çekirdek çevresinde düzgün bir biçimde sıralanmış yörüngemsiler üzerinde dolanır. Elektronlar ile çekirdek arasındaki çekim kuvveti, elektronların kendi aralarındaki itme kuvvetine üstün geldiğinden, elektronlar normal koşullarda atoma bağlı kalır. Elektronları üzerinde dolandığı yörüngemsiler kendi aralarında kümelenerek kabukları oluştururlar. Çekirdeğe en yakın yörüngemsilerdeki elektronlar atoma en sıkı bağlı olanlardır. En dış yörümgemsilerdeki elektronlar ise çekirdekle aralarındaki öteki elektronların perdeleyici etkisi nedeniyle atoma en gevşek bağlı durumdadır. Elektronlar, atom yapısı içindeki hareketlerinde, atomun hemen bütün hacmini kaplayan dağınık bir eksi yük bulutu oluştururlar. Bu nedenle atomun büyüklüğünü elektronların atom içindeki diziliş biçimi belirler. Atomun, başka atomlar, parçacıklar ve elektromagnetik ışıma karşısındaki davranışını da elekronların bu diziliş biçimi belirler.

Beta parçacıkları (Betatrons), bazı radyoaktif elemanter çekirdeklerden salınan yüksek hızlı ve enerjili elektronlar (eksi yüklü parçacıklar) veya pozitronlardan (artı yüklü parçacıklar; eletron zıddları) oluşur. Salınan bu parçacıklardan ayrıca

beta ışını denen bir ışınım olarak da söz edilir. Beta parçacıklarının üretimine beta çözünmesi adı verilir, elektron ile pozitron üretimine göre, â- ve â+’dan bahsedilir.

Alfa ışınımı Helyum çekirdeklerinden oluşup, bir kâğıt sayfası ile bile durduralabilir. Ancak beta (â) ışınımı elektronlardan oluşur ve aluminyum ile durdurulabilir. Gama (y) ışınımı ise son derece yoğun özdeklere (dokulara) bile işleyebilir.

Devamını okumak için tıklatınız



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.