İSTANBUL'U SEL VURDU!


TEM ve E-5 karayolu Silivri istikameti trafiğe kapandı. İkitelli'de sürücüler kurtarılmayı bekliyor. Sürücüler araçlarının üzerine çıkıp hayatta kalmaya çalışıyor.Kurtarma çalışmalarına askeri helikopterler de katılıyor.


Havaalanı'na ulaşım felç oldu. Bağcılar ve Başakşehir'de alt katları su bastı. Felaket gibi yağan yağmur ilerleyen saatlerde Anadolu Yakası'nı da etkilemeye başlayacak. Sel suları araçların camlarına kadar yükseldi, herkes aracının üzerine çıkıp kurtarma ekiplerinin gelmesini beklemeye başladı. Sel suları yağan şiddetli yağışın da etkisiyle yükselirken olay yerinde yeterli kurtarma ekibinin bulunmadığı gözlendi.


İkitelli tır garajındaki araçların sele kapılarak sürüklendiği alanda, ekiplerin çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. Yapılan çalışmalarda, bölgede 2 kişinin cesedi daha çıkarılarak morga götürüldü. Bir tır içerisinde sıkışan bir kişinin cesedi de çıkarılmaya çalışılıyor.Ölü sayısının 10 larla ifade edildiği istanbulda arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.Yağış ile ilgili bilgi veren yetkililer bu yağışların normallerin üzerinde olduğunu ve 80 yılda bir görülebileceğini belirttiler

Garajdaki tüm araçların kullanılamaz hale geldiği görülürken, sel suları arasında telef olan küçükbaş hayvan ölülerine de rastlanıyor.

TIR garajında sele kapılan bir kişinin cesedi de sabah saatlerinde bulunmuştu.

YÜZLERCE KİŞİ KURTARILMAYI BEKLİYOR
Havaalanı'na ulaşımı da sağlayan Basın Ekspres yolunda halen yüzlerce kişi kurtarılmayı bekliyor... İkitelli Basın Ekspres Yolu'ndaki dere ve Bağcılar'daki Tavukçu Deresi taştı. Özellikle Bağcılar ve Başakşehir'de çok sayıda ev ve işyerine doldu. Yüzlerce araç sel sularında sürüklendi. Karayolunda yer yer 2 metreyi bulan sel sularında mahsur kalanlar, araçların üzerine çıkarak yardım beklemeye başladı. Belediye, Sivil Savunma ve itfaiye ekipleri mahsur kalan kişileri kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji yetkililerinin tüm uyarılarına karşın önlemlerin yetersiz kalması mağduriyeti arttırdı.

Sultançiftliği, Alibeyköy, Sultangazi, İkitelli, Bağcılar ve Hadımköy'de çok sayıda ev ve işyerini su bastı. İtfaiye ve belediye belediye ekipleri çok sayıda ihbara cevap vermeye çalışıyor. Evleri sular altında kalan vatandaşlar ise tepkili. Meteoroloji yetkililerinin tüm uyarılarına karşın önlemlerin yetersiz kalması mağduriyeti artırdı.





İkitelli'de 1 saatte 90 kilogram yağış düştü


Pazartesi sabah saatlerinden başlayan yağış salı öğle saatlerinde Selimpaşa, Silivri ve Çatalca'da taşkın ve sele neden oldu. Bu sabah başta İkitelli Basın Express yolu olmak üzere, Arnavutköy, Sultangazi, Bağcılar, Eyüp, Esenler, Bahçelievler, Başakşehir, Büyükçekmece ilçelerinde su baskınları, sele neden oldu. Ayamama Deresi, Tavukçu Deresi, Papaz Dereleri taştı.

İkitelli Basın Ekspres yolunda araçlarının içinde mahsur kalan yaklaşık 50 vatandaş itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Son yılların en büyük yağışını alan bölgeye saatte metrekareye 90 kilogram olarak ölçüldü. Eylül ayı ortalaması 45 kg iken, çarşamba sabahı İkitelli bölgesine 1 saatte 90 kg yağış düştü.





SEL FELAKETİNDEN BAZI FOTOĞRAFLAR











0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.