[anadoluhaber:35227] Yan: [anadoluhaber:35183] Tarikatlar ve Zekat Bahsi

kusura bakmayin ama Mehmet Bey di sanirsam.
 
bu yaziyi sadece yazmak icin mi yazdiniz.? nerdeyse Turk milletini tamamen cahil softa anlamaz , kendinizi ise alim yerine koymussunuz bilerek veya bilmeyerek. en basta dediginiz cemaatler , tarikatlar hicbir sekilde diyalogcu veya israil abd dostu oyuncagi degildir. ben sizin bu yazinizla art niyetli birisi oldugunuzu anlamaya basladim.
dogrudur zekat cemaatlerin veya tarikatlarin hakki degil gariban sahsin hakkidir, kurumun degildir. ama bilmiyorum , biliyormusunuz hicbir cemaat veya tarikat aldigi , topladigi zekati, fitreyi hicbir sekilde kendisine mal etmemekte direkt olarak ihtiyac sahibi insanlara ulastirmaktadir. sadece bagisi kabul etmektedir o da hakkidir. heleki baslarindaki insanlar ise Allah cc ve Rasulu sav Efendimizden hicbir zaman bihaber degil aksine yillarca islam ilimleriyle yogrulmus yol gosterici rehber insanlardir. yazik size be bu yasli halinize rahmen halen bazi kesimlere tas atarak kendinizi goturmeye calisiyorsunuz.milli goruscuyum diyorsunuz ama benim bildigim gercek milli goruscu Islamin ozu, ve destegi olan hak cemaatlere ve hak tarikatlara laf atmaz. boyle zamanenin hocalari gibi dogrunun yarisini soyleyip diger yarisini birakip insanlarin aklina fitne tohumlari ekmez diye biliyorum. ya siz gercek milli goruscu degilsiniz, milli gorusculerin arkasina siginiyorsunuz ya da ben milli gorusculugu iyi anlayamamis bu gurubu yanlis tanimisim. yazik. suizandan Allah cc a siginirim.
 
selametle kalin

no name

--- 06/09/09 Pzr tarihinde Yakup MUSA <yakupmusa@gmail.com> şöyle yazıyor:

Kimden: Yakup MUSA <yakupmusa@gmail.com>
Konu: [anadoluhaber:35183] Tarikatlar ve Zekat Bahsi
Kime: anadoluhaber@googlegroups.com, ozsavci@gmail.com, suheylapullu@hotmail.com, h.gulerce@zaman.com.tr, hasankarakaya@vakit.com.tr, hozturk@vakit.com.tr, okurhatti@zaman.com.tr, a.dilipak@vakit.com.tr, milli@milligazete.com.tr
Tarihi: 6 Eylül 2009 Pazar, 13:13

TARİKATLAR VE ZEKAT BAHSİ

 

 

 

            Ülkemizde zekat devletinde araya girişimiyle yanlış yorumlanmaktadır. Kesinlikle bir yardım kuruluşuna (THK, Çocuk Esirgeme Kurumu vb.) verilmez. Bu kesim Müslümanların bu dini vazifesinden istifade ederek kendine pay çıkarmaya çalışmaktadır. Halkımızda din bilgilerinin eksikliğinden dolayı kolayca kanmakta anılan kuruluşlara zekatlarını kaptırmakta böylece zekatları yerini bulmamaktadır. Çünkü zekat ancak namaz kılan fakir muhtaç kimselere ve ilmihal kitaplarında bahsedilen Müslümanlara verilir. Müslümanların bu mali ibadetinden istifade etmek isteyen sözde tarikat/cemaatlerde bu işin kaymağını yiyen bir grup, Müslümanları kendilerine zekat/fitrelerini vermelerini istemektedirler. 

 

            Yüce İslam dini zekatların yardım maksadıyla böyle kuruluşlara verilmesini yasaklamıştır. Fakat ne yazık ki bazı diyalogçu, abd, ab ve israil'ci sözde tarikat/cemaatler dini bilmelerine rağmen bu ibadetten kendilerine bir pay çıkarmaya çalışmaktadırlar.

 

            Bu abd, ab ve israil'ci cemaat/tarikatlar yüce İslam'a, Kuran'a, Peygambere dil uzatıldığı zaman sessiz kalmakta, tavır koymamakta, fakat nerdeyse Peygamber makamında gördükleri sözde şeyh/liderlerine en ufak bir laf söz geldiğinde kıyamet kopmaktadırlar. Dinden bahsederken Kuran-ı Kerim, Hadis-i Şeriflerden değil de, kendi başlarında bulunan sözde şeyh/cemaat başlarının söylediklerini esas almaktadırlar. Efendilerinin sözleri her şeyin üstünde kalmaktadır.Başlarındaki kişi seyyid, kutub, alim mertebesine yükseltmektedirler.

 

            Bütün bu olayların yaşanmasının nedeni halkımızın bilgisizliğinden cahiliyetinden kaynaklanmaktadır. Araştırma, okuma, öğrenme halkımızda yoktur. Halbuki zamanımızda çok güzel değerli dini ve ilmi yönden kaynaklar mevcuttur. Ama halkımız bunları araştırmak ve öğrenmek yerine boşu boşuna parklarda, bahçelerde, kahve köşelerinde ömür tüketmektedirler. Zamanın kıymetini bilmemektedirler. Kıymetli vakitlerini boşu boşuna geçirmektedirler.

 

            İnsanlarımız ibadetler başta olmak üzere dini bilgileri sadece kulaktan dolma bilgilerle ve anne babalarından gördüğü taklit yoluyla yerine getirmektedir. Kesinlikle başta ilmihal kitapları olmak üzere bilgi kaynaklarına bakmamakta, çok değerli zamanın kıymetsiz, boş şeylerle geçirmektedirler.

 

            Bizler böyle kişiler gibi zamanımızı boş işlerle geçirmek yerine, yüce İslam'a hizmet ve onu yeryüzüne hakim kılmak için yararlı işler yapmakta yarışalım. Göreceğiz ki, yardımcımız yüce Allah olacak ve işlerimizi kolaylaştıracaktır.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

 

Yakup MUSA

 

05.09.2009

 

 

 

                                                                                                

 

 

 

 

 


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.