T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Kış uykusu bitti: Rus imparatorluğu dönüyor

Kış uykusu bitti: Rus imparatorluğu dönüyor


Kırgızistan'daki kilit ABD üssünü kapattıran Rusya şimdi de eski Sovyet ülkeleriyle birlikte ordu kurmaya karar verdi. Bu adımlar Washington'u tedirgin ederken, yeni Afganistan stratejisine önemli bir darbe olarak niteleniyor. Uzmanlar iyibilgi'ye yeni Rus imparatorluğunu anlatıyor.

Bundan sadece beş yıl önce dünya küresel sisteminin böylesine çalkalanacağı söylenseydi, her halde kimse inanmazdı. Zira 11 Eylül saldırılarından sonra ABD dünyanın tek süper gücü olarak Afganistan'dan sonra Irak'ı işgal etmiş, üstün askeri gücü dünyanın gözlerini kamaştırmaktaydı. Ancak dünya sistemi hızlı bir şekilde dönüşüyor. İki ülkede savaşan ABD gücünün sınırlarının üzerine çok fazla çıktı. ABD küresel mücadelede gerilerken diğer yandan da Rusya ve Çin gibi farklı güçler pozisyonlarını sağlama aldı.
 
DEVAMI>>



--
HAKİKATİN HATIRI DOSTUN HATIRINDAN ÜSTÜNDÜR
(HZALİ ra.)

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.