(anadoluhaber) Umalım ki böyle bir hadise Türkiye'nin zararına olmasın



Umalım ki böyle bir hadise Türkiye'nin zararına olmasın

ANKARA Milliyet

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, dün Moldova Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal ve beraberindeki heyetle Güniz Sokak'taki evinde görüştükten sonra gazetecilerin Davos'taki Gazze oturumunda yaşanan gerginlikle ilgili soruları yanıtladı. 

Demirel şöyle konuştu:
"Bu çeşit olaylar, uluslararası toplantılarda olmaz, pek rastlanmaz. Keşke böyle bir olay hiç olmasaydı. Yaptığımız şey bizim hoşumuza gidebilir, gitmez.

Dünyayla beraber yaşayacağız. Hadiselere dünyanın nasıl baktığına da önem vermemiz lazım. 'Dünya da kim oluyor?' diyemeyiz. Bu hadisede dünya da Türkiye de ikiye bölünmüştür.

Diplomasi devamlılık ister, kesintiyi kaldırmaz. Diplomasi, kavga etmemek için vardır. Hadiseleri diplomasiyle çözmeye oturduğunuz zaman sabır ister.

Uluslararası meselelerde birtakım faturalar çıkar. Bu faturaların nerede, ne zaman, nasıl çıktığının çok farkına varamazsınız. Umalım ki, böyle bir hadise Türkiye'nin zararına olmasın.

Bu çeşit meseleleri olmamış saymak mümkün değildir. Umalım ki olmamış sayılsın."

Kaynak: Milliyet, 01.02.2009, Siyaset


YORUM

Mehmet Refik YUCEL : _VATANSEVERLER PARTİSİ GENEL BAŞKANI

  Türkiye gibi bir coğrafyada siyaset yapmak üstelik başbakanlık koltuğunu işgal etmek bilgelik ister, siyaset biliminin en üstünde dolaşmayı ister. 
Biz şimdi popülist bir tiyatro izliyoruz, öyle bir tiyatro ki kimin tarafından sahneye konduğu belli bile değil. 
Türkiye Cumhuriyeti'nin gereksinimleri bu değil! akıl dolu olmak ve olayları zaten bu noktaya getirmemek gerekiyordu. 
Seçim öncesi iyi kurgulanmamış, boş beyinlerin destek vereceği amatör bir eylem. 
Türkiye Cumhuriyeti'ne seçim hesapları yapıp uzun vadeli çıkarlara zarar verecek bir hükümet değil, en az uluslararası 50 yıllık hesapları, davranışları planlayan bir hükümet yakışır. 
Bu memleketin çıkarlarını bu güne kadar acizliğinden iki tane sivri cümle kurup, oturumdan kaçan insanlar değil monşerler savunmuştur ve her ülkenin de işleyişi böyledir, büyükelçiler bunun için vardır. 
Bu kadar efeydiniz de Türkiye Cumhuriyeti'nin saygınlığını ayaklar altına alıp Cumhurbaşkanı ve Başbakan olarak, kendi memleketinde neden Kralın otel odasına gittiniz, Ahmedinejad Türkiye'ye geldiğinde Anıtkabir'e gitmemek için İstanbul'da buluştunuz ve böylece yüzlerce örneğe neden oldunuz. 
Irak yanıbaşımızda, Karabağ yanıbaşımızda birinci örnekte bir milyon katliam, 4 milyon sürgün, ikinci örnekteki sayı da hocalı gibi katliamlar ve bir milyon sürgün soydaş sözkonusuyken bu hükümet neredeydi? 
Biz bu numaraları yutmuyoruz! çünkü sizin hükümet olarak bilançolarınınz, ABD başkanına yalvarmalarınız, kimin sizi iktidar yaptığını, ne amaçla yaptığını, bağlılık yeminlerinizin kime karşı olduğunu, kime hizmet ettiğinizi/edeceğinizi biliyoruz, milliyetçi(=ulusalcı) görünen çizginizin oyun olduğunu/olacağını biliyoruz, dolayısıyla SİZİN ÖZÜNÜZÜ BİLDİĞİMİZ İÇİN BİÇİMİNİZ BİZİ HİÇ İLGİLENDİRMİYOR. 
Kim tarafından, ne için sahnelendiği belli olmayan -bizce belli de-bir tiyatro karşısında, akıllı insanların heyecandan titremesini daha çok beklersiniz. 
Doğal gaza beş kez zam yap bir kere fiyat indirimi -ki uluslararası fiyat konjoktürü bunu hatta daha fazla indirimi zorunlu kılıyor- yap, halkın sevinsin, işte boş beyinlere yapılan siyaset ama Türkiye Cumhuriyeti'nde sandığınızdan çoook daha fazla bu numaraları yutmayacak vatandaş var, emin olun.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.