İşte ABD ile İRAN işbirliğinin kanıtı-VİDEO



İran hakkında bize gösterilenler, İran'ın özellikle Türkiye'ye yansıtılması veya bildiklerimizin sorgulanması açısından Bu video'nun tekrar tekrar izlenmesi gerekiyor.. İşte daha önce haber edilen fakat içeriğinin fazla anlaşılamadığı BBC 'nin yayınladığı o videonun bir kısmı:

27/02/2009


ABD'de beyaz sarayda ki koltuğunu Barak Obama'ya bırakan Bush başkanlığı süresince İran'a karşı sözlü ve diplomatik olarak söylemediği söz bırakmamıştı.Suriye ve Kuzey Kore ile birlikte İran Bush'hun ünlü Şer ekseni ülkeleri arasındaydı...
BBC'ye konuşan üst düzey bir İngiliz diplomat ise , İran'ın 2005 yılında Irak'taki askerlere yönelik saldırıları durdurma teklifinde bulunduğunu söyledi. Sir John Sawers, teklifin 2005 yılında yapıldığını öne sürüyor ..
İngiliz televizyonu BBC'nin bir araştırması ile ortaya çıkmış olan birtakım gelişmeler İran ve Abd arasında gelişen ilişkiler ağını gün yüzüne çıkarıyor.İngiliz BBC televizyonunun yaptığı haber ve araştırmaya göre Bush ve İran arasında kaydadeğer bir işbirliğinin yapıldığı ve Taleban yönetimini düşman olarak gördüğünü belirten İran yönetiminin açıklamalarından da anlaşılacağı üzere Amerika'nın Talibanı devrilmesinin İran'nın çıkarına olacağı yönünde ki açıklamaların yer aldığı video da diplomatik olmasa da dolaylı yollardan ABD ile görüşen İran Devleti Afganistanı işgal etmesi için ABD 'ye haritalar ve vuracağı yerleri gösterir çok önemli istihbarat paylaşımlarını yapmış.Ve bu hadiseden 1 yıl sonra İran'nın düşmanı olarak gördüğü Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in devrilmesi için Abd'ye işbirliği teklif edilmiş...

İran'ın İngiliz ve Amerikalı yetkililerle kapalı kapılar ardındaki görüşmelerinin sadece bununla sınırlı kalmadığı anlaşılıyor. İranlı ve Amerikalı yetkililerle yapılan mülakatlarda, 11 Eylül saldırılarının ardından Tahran yönetiminin Afganistan'da Taliban yönetiminin devrilmesine yardımcı olmak ve El Kaide'yi bölgeden silmek için Amerikalılara bombalanacak yerleri harfiyen gösteren istihbarat bilgileri sağladığı anlaşılıyor.

Peki bu hususta aklımıza gelen ilk soruyu bu noktada biz soralım:

İran Anti-Emperyalizmin neresinde?

Bilindiği Üzre Afganistan ve Irak Direnişleri emperyalist ülkelerin çıkarları ve Doğu halklarını sömürme yolunda giriştikleri saldırıların bugün en vahşi bir şekilde tezahürlerine şahit olduğumuz topraklar arasındadır.Afganistan'da v Irak'ta direniş gösteren İstiklal Savaşçıları Vatanlarını ve *Namuslarını korumak için ölümü göze alarak topraklarında ki işgalcilere karşı direnmektedirler.İslam temelli antiemperyalist bir savaşın sürdüğü bu topraklar ve İran Devletinin bu mücadleler içerisinde gizli gizli Vatanını savunan Mücahitlere karşı takındığı tavır sizce neyin işaretidir?

İran ve Ahmedinecat'ın bu savaşlar esnasında takındığı tavırlardan dolayı başta Türkiye olmak üzere İslam Dünyasında ki estirilen hava İran için artı puan olarak yazılmıştı.Ama İngiliz Telvizyonunun aşağıda izleyeceğiniz Videosunda yer alan açıklamalar İran'ın Emperyalizmin yanında yer alarak Müslüman Irak ve Afgan Halkına karşı olan tavrının yansımalarına şahit oluyoruz..

İran hakkında bize gösterilenler, İran'ın özellikle Türkiye'ye yansıtılması veya bildiklerimizin sorgulanması açısından Bu video'nun tekrar tekrar izlenmesi gerekiyor.. İşte daha önce haber edilen fakat içeriğinin fazla anlaşılamadığı BBC 'nin yayınladığı o videonun bir kısmı:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.