'ABD'nin akıbeti Sovyetler Birliği gibi olabilir'


Pakistan'lı yetkililer ABD'nin Afganistan'da askeri güç kullanma stratejisini terk etmemezse akıbetinin Soyvetler Birliği gibi olmasının kaçınılmaz olduğunu ileri sürdü.

Pakistan Halk Partisi sözcüsü Fauza Vahab, "eğer ABD bölgede yürüttüğü savaşı başarıyla bitirmek istiyorsa Pakistan ile eşit şartlar altında görüşmelidir” dedi.

PPP sekreteri, Pakistanın maalesef teröre karşı savaşta bir saha haline geldiğinin ABD’nin durumun daha da kötüleşmemesi için Pakistan ile diyaloga geçmesi gerektiğini belirtti.

Eski Pakistan ordusu generali Aslam Baig ise Obama’nın ilan ettiği yeni Afganistan stratejisinin ABD’nin yenildiği anlamına geldiğini ve bu planın ilerde Pakistan’ı da tehdit edebileceğini aktararak, “ABD tıpkı eski diktatör Pervez Müşerref’i tehdit ettiği gibi yeni yönetimi de tehdit edebilir ve bu yönetime de kendi istediklerini dikte edebilir” diye konuştu.

Aslam, El Kaide’nin hiçbir zaman Pakistan’a saldırmadığını Pakistan’da düzenlenen saldırıların arkasında bizzat Amerika’nın ve Hindistan istihbaratının olduğunu en son geçtiğimiz gün Jamrod’daki bir camide düzenlenen saldırıda da Amerika’nın desteklediği RAW ajanlarının parmağının olduğunu belirtti.

Bir diğer Pakistanlı yetkili Tarık Azim Amerika'nın Pakistan'da hegemonya kurmak istediğini ve Amerikan başkanı Obama’nın mesajının bu tür tehditlerin ilerde de artarak devam edeceğini gösterdiğini söyledi.

Eski İçişleri Bakanı Aftab Ahmed Khan Sherpao, Başkan Obama’nın mesajının Pakistan topraklarında düzenlenen insansız uçak saldırılarının devam edeceğinin kötü bir göstergesi olduğunu, bu insansız uçak saldırılarına karşı bölgedeki savaşçılarında ABD’ye daha ölümcül saldırılar düzenlediğini ve eğer ilerde ABD bir saldırıya uğrarsa bundan direk Pakistan’ı sorumlıu tutacağını belirtti.

Pakistan Cemaati İslami’nin Veziristan bölgesi lideri Sıracul Hak Amerikan başkanının değişim sloganı ile işbaşına geldiğini ama bütün beklentileri boşa çıkardığını ve hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Sırac-ul Hak Amerika’nın Orta Asya devletlerini işgal etmek istediğini ve Pakistan’ın coğrafi sınırlarını değiştirmeyi amaçladığını, ABD’de yönetimler değişse bile genel saldırgan politikanın hep aynı kaldığının artık bilinmesi gerektiğini anlattı.

Pakistan PML-N genel sekreteri Ikbal Jarga insansız uçak saldırılarını Pakistan’ın içişlerine direk müdahale olarak görduklerini, Pakistan yönetiminin bu saldırılardan sorumlu olduğunu ve eğer ABD, askeri güç kullanma stratejisini terk etmezse Sovyetler Birliği'nin uğradığı akıbete uğramasının kaçınılmaz olduğunu aktardı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.