T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Doğan Medya ve Yahudi Axel Springer Ortaklığı

Bu hadise üzerine çok yazıldı çizildi .Yani Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Medya ve İsrail ortaklığı üzerine.Bunu aslında kendileride yalanlamadılar.100'de 25 'lik bir bölümü Axel Springer Verlag şirketine ait olan Doğan medya'nın ilginç ortaklık serüveni.

Doğan Medya'nın Türkiye çapında elinde bulundurduğu Basın ve Yayın kuruluşları yaygın olan bir ağa ve kitleye hitap ettiğinden dolayı zamanla çeşitli iktidarların ve partilerinde baskısına maruz kaldığı ve bu haberleri de yine kendi haber kanalları ile gazetelerinde 'Doğan Medya' günlerce mevzu-bahis etti..Lakin Doğan Medya ismi ile meşhur medya devine son olarak Haciz kararının alınması sonrasında gelişen hadiseleri de bir yana atarak gerçekten Doğan Medya ile ilgili gündemde tutulmasını gerekli gördüğümüz bir hadiseyi yeniden gündeme taşımak adına siz Anadolu Haber Günlüğü takipçilerine sunmak istiyoruz...
Öncelikle Axel Springer Verlag AG -Nedir Kimdir ?

İkinci dünya savaşının hemen bitiminden sonra 1946 yılında kurulan Axel Springer Yayınevi Almanya ve dış ülkelerde 150 gazete ve dergiyi 27 ülkede çıkartıyor ve 11 binin üzerinde çalışanı bulunuyor. Springer yayınlarının sadece Almanya’da günde 35 milyona yakın okuru bulunuyor.

Almanya’nın içinde bulunduğu ekonomik krize rağmen Springer Verlag 2004 yılında operativ net kazancı 335 milyon 800 bin Euroya çıkartmasını başarabildi. 2003 yılında ise bu kar 215 milyon 400 bin civarında bulunuyordu.1985 yılından bu yana borsalarda hisse senetleri satılıp-alınan Şirketin yıllık geliri 2 milyar Euroyu aşıyor.

Çıkarttığı bazı büyük gazeteler: Bild (günlük) Bild am Sonntag (haftalık), Die Welt (günlük), Welt am Sonntag (haftalık), Hamburger Abendblatt ve Berliner Morgenpost.
2,5 milyar euroluk anlaşmayla Almanya’da en çok izlenen televizyon kanallarına sahip ProSieben, Sat 1Televizyon gurubu tekrar Almanların eline geçti. Alman medyasını elinde tutan, aralarında 5 milyon tirajı bulunan Bild dahil olmak üzere 150 gazete ve dergiye sahip Axel Springer AG Yayınevi, Amerikalı medya devi Haim Saban’ın sahip olduğu ProSieben,Sat 1Televizyon gurubunu satın aldı.
Şu ana kadar dünya sıralamasında 44. sırada bulunan Springer Verlag bu yeni durumla birlikte 24. sıraya yükselmesi bekleniyor. Bertelsman Medya gurubunu basın-yayın televizyon matbaacılık ve dünya çapında yayınevleri ağını elinde bulunduruyor.

Madde Madde Axel Springder ve Doğan Medya Ortaklığı.....

1 - Axel Springer Verlag AG nin tüm hisseleri Axel Springer denen bir Alman Yahudisine aitti.

2- Axel Springer öldükten sonra acilan vasiyetinde Axel Springer Verlag AG nin tüm hisselerini bagışlamıştı

3-Yani Axel Springer Verlag AG nin % 100 hisseleri Israil Devletine aittir.

4-Axel Springer Verlag AG, Dogan Medya AS nin % 25 hissesini satin aldi.

5-Yani Dogan Medya AS nin % 25 hissesi israil devletine aittir.


Geçtiğimiz yıllarda Alman Medyasında da yer edinen bu hadise ile ilgili haberi kaynaklandırırsak:

"Dogan Medya AS nin % 25 hissesinin satisi 22.12.06,tarihinde yapılmış paranin tahsilati ise 02.01.2007 tarihinde gerçekleştirilmiş."
Bu hususta geçtiğimiz dönem içerisinde Fatih Altaylı'da Doğan Medya ile olan husumetinden kaynaklanan bir gerçeği köşesinden açık ederek kaleme alıyordu.

"Bild’in bağlı olduğu grup Almanya’nın en büyük medya gruplarından Axel Springer.
Axel Springer Türk kamuoyu için bilinmedik bir isim değil.
Doğan Grubu’nun en büyük yabancı ortağı.
Doğan Grubu Almana’da televizyon satın almaya kalkıştığı zaman, Doğan’ın bu işi Axel Springer adına yapmak istediği, Alman rekabet hukuku nedeniyle Springer tarafından satın alınması imkansız olan bu televizyonu Springer adına Doğan’ın alacağı konuşulmuştu.
Bild bu grubun gazetesi.
Ve grubun yayın ilkelerinin üçüncü maddesi “İsrail’in çıkarlarını Dünya üzerinde korumak” olarak yazılı. "

AXEL SPRİNGER'in ÇALIŞMA PRENSİBİ:
Yahudiler ver Almanlar arasındaki uzlaşma.

1946 yılında kurulan Axel Springer İsrail ve İsrail halkı ile bir dostluk kuracağını beyan etti.

Yahudilerle aralarında yaptığı bu uzlaşma İsrail halkının insan haklarını korumak yayın kuruluşlarının temel ilkesi olarak benimsenmiş.

Hala bugün Axel çalışanları bu ilkeyi bir gelenek olarak benimsemekte ve bu dostluğu korumaktadır.

2003’te başlatılan “Ernst Cramer Fellowship” vakfı.Genç alman gazetecilere İrail’de yerleşim ve çalışma imkanı sunmakta ve genç İsrailli gazetecilere Almanya’da çalışma ve yerleşme hakkı sunmakta.

Bunu haricinde 2008 yılında www.spree.aviv.de web projesi yine aynı alanlardaki İsrailli gençleri desteklemektedir.

İki halk arasındaki ilişkileri uzlaşmaları daha iyileştirme çabasında projeler yürütmekteymiş."

1 yorum:

  1. Ziya ul Hak ve Noam Chomsky Türkiye’ye ilk geldiklerinde Muhammed Ali Clay gibi karşılanmışlardı. Ziya’nın açtığı yolda bugün Abdelfettah el-Sisi yürümektedir. Chomsky ise NATO'nun Türkiye’ye askerî müdahalede bulunması gereği üzerine F. Gülen ile hemfikirdir. Şu iki saptamayı DOĞAN MEDYA aslâ yapmaz.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.