T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) SOK! UYUSTURUCU PARASI ILE 94 KRIZINI ATLATMISIZ!

 

İddianamede şifrelenen iki Mehmet

Uyuşturucu parasıyla 94 krizi atlatıldı. Çatlı ölmedi ÖLDÜRÜLDÜ..
26 Mart 2009 / 17:24
iddianamede-sifrelenen-iki-mehmet
Ergenekon iddianamesinin en çok tartışılacak bölümlerinden biri de Çiller Hükümeti sırasında görevli olan iki 'Mehmet'le ilgili bölüm. Sinan Aygün'ün bilgisayarında ele geçirildiği belirtilen kayıtlara göre, iki Mehmet'in yönlendirmesiyle Türkiye, uyuşturucu parasıyla dönemin ekonomik krizini atlattı. Yine iddiaya göre Susurluk kazasının arkasında da bu isimler var.


İŞTE İDDİANAMENİN TAM METNİ

Sinan Aygün'e ait olduğu iddia edilen dökümanda 1994 yılında yaşanan ekonomik krizin Afganistan ve İran eroininden gelen parayla atlatıldığı öne sürülüyor.

Eroinin Türkiye'den geçişiyle en az 20 milyar doların ülkeye girdiği ve buradan kalan paranın dış kaynağa ihtiyaç duyulmadan krizin finansmanını sağlayacağına dair "Mehmet ....'ın" Tansu Çiler'e yaptığı telkin sonucunda dalganın 10 gün gibi kısa sürede önlendiği belirtiliyor.

VELİ KÜÇÜK'ÜN ADAMI
Bu işte piyon olarak Mehmet A... tarafından Ömer Lütfi Topal'ın kullanıldığı da iddialar arasında. Ömer Lütfi Topal'ın da bu bağlantıları ortağı olan Sami Hoştan vasıtası ile sağladığını ve Sami Hoştan'ın da Jandarmada JİTEM'i kuran MHP sempatizanı, kafasına eseni yapan, Kocaeli Alay Komutanı Veli KÜÇÜK'ün adamı olduğunu kaydediliyor.

SUSURLUK'UN ARKASINDAKİ İSİMLER
Aygün'ün bilgisayarından ele geçirildiği belirtilen belgede, "Veli Küçük ile Mehmet ……..'ün arasının gayet iyi olduğu, bu ekibin Sami Hoştan'ı kullanarak Sedat Bucak ve Abdullah Çatlı'nın öldürülmesi için düğmeye bastıkları, Mehmet …….'ün Veli KÜÇÜK ile teşkilat dışı eylemler yaptığı için MİT Kontur Terör Daire Başkanı iken ABD' ye gönderildiği, Susurluk Kazasının arkasında da bu isimlerin olduğu" ifadeleri de yer alıyor.

ZOR DEĞİL SİZ DE HEMEN ANLAYACAKSINIZ
Birinci Mehmet Türk emniyet mensubu, siyasetçi ve devlet adamı. Emniyet Genel Müdürü, Adalet ve İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. Parti Genel Başkanlığı yaptı. Susurluk davasından Kasım 2008'de tekrar yargılanmaya başlandı.

İkinci Mehmet ise, MİT Kontrterör Dairesi başkanlığı yaptı. Bir dönemin ünlü Ziverbey Köşkü'nde de o vardı, Kızıldere operasyonunda da..  70'li yıllarda emekli edilmek istendi, direnince de Şeker Fabrikaları'na müşavir olarak atandı. Emekli olup Washington'a yerleşti. Sonra tekrar Türkiye'ye dönüş yaptı.


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.