Bekaroğlu: Türkiye’nin ezberini bozacağız


Türkiye’de siyasetin ikilem üzerine kurulduğunu belirten Bekaroğlu, siyasete yeni bir söylem getirerek seçmenleri AK Parti veya CHP ikileminden kurtaracaklarını, İstanbul’u alacağız, Saadet Partisi'nin umut olduğunu gösterecek bir sonuç alacağız. AK Parti psikolojik sınır olan yüzde 40’ın altına düşecektir." dedi.

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu, 29 Mart yerel seçimlerinden sonra kamuoyunun Saadet Partisinin alacağı oyu tartışacağını söyledi. Sandıkta ciddi bir oy patlaması beklediklerini belirten Bekaroğlu, "Sandıktan Saadet Partisinin toplum için yeniden umut olduğunu gösterecek bir sonuç ortaya çıkacaktır. İstanbul’un 16 ilçesinde adaylarımız yarışı başta götürüyor. Diğer partilerin devlet imkanlarını sonuna kadar kullanmalarına rağmen, seçmenin teveccühünü görmek bizim kampanya süresince doğru politikalar uyguladığımızı göstermektedir” dedi.

MUHSİN YAZICIOĞLU HALKTAN BİRİYDİ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesi üzerine, seçim kampanyalarını askıya aldıklarını, seçim bürolarında müzik çalmayı durdurduklarını açıklayan Bekaroğlu, “İstanbul’daki seçim kampanyalarını durdurduk. Numan bey Kahramanmaraş’a gitti. Konya mitingini iptal ettik. Muhsin bey inşallah sağ salim kurtularak Ailesine kavuşur. Ama 24 saattir haber alınamaması düşündürücüdür. ANAP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Özal, sivil havacılık konusunda Türkiye’de büyük eksikliklerin olduğunu dile getiriyor. Biz tedbir almadan sivil havacılığı uygulamaya başladık. Ben Muhsin Yazıcıoğlu’nu çok önemsiyorum. 12 Eylül’den sonra duruşuyla kimliğini ortaya koydu. Kimse onu çetelerle, Ergenekonlarla birlikte gösteremez, ‘Fukara’ bir adamdı. Ülkücü, İslamcı, Kürt’ü, Türk’ü hep fukara insanlar aynı siyaseti izlerler. O da Türkiye’yi ve Türk toplumunu seven bir insandı. Kendini milletine adamış bir politikacıydı’’ şeklinde konuştu.SP adayı, seçim kampanyalarında diğer partilerin kullandığı imkanların ortada olduğunu belirterek “Muhsin Yazıcıoğlu, imkanları olmayan bir insan. Kendi imkanlarıyla bir seçim kampanyası yürütüyordu. Biz de aynı şartlarda politika yürütmeye çalışıyoruz. ” dedi.

KAMPANYA ADALETSİZ YÜRÜTÜLÜYOR

Seçim kampanyasını eşit yürütmediklerini dile getiren Bekaroğlu, İstanbul Valisi’nin miting için üç partiyi çağlayan meydanına sıkıştırarak, AKP’ye tek bir meydan vermesini eleştirdi. Polemikler üzerine kurulan bir seçim kampanyası yürütüldüğünü savunan Saadet Partisi adayı Bekaroğlu, “Geçmişte vaatlerle seçmenin huzuruna gidiliyordu. Şimdi Sayın Başbakan ‘beni seçmezseniz daha kötüsü gelecek’ diyor. Türkiye’nin sorunlarının çözülmeyeceği yönünde bir karamsarlık hakim. Oysa Saadet Partisi topluma alternatif sunuyor. 28 Şubat’tan sonra ilk kez tabanımız savunma yapmadan siyasi olarak atak duruma geçti. Erdoğan’ın korkusu kendi alternatifinin Numan Kurtulmuş olmasıdır’’ şeklinde konuştu.

BELEDİYE’DE İYİ BİR SİSTEM KURACAĞIM

Bekaroğlu, iyi bir insan olduğu için değil, iyi bir sistem kuracağı için Belediye Başkanı olmak istediğini vurgulayarak, "Neo liberal sistem ve ılımlı İslam söylemleri insanlarımızı hızla yozlaştırıyor. Su Formu tezgahı kuruluyor, solcular ‘su hayattır satılamaz’ diyerek oldukça İslami bir söylemle karşı çıkıyor, ama İslami cenahtan bir eleştiri gelmiyor. Belediyelerden işçiler sendikasız olarak çalıştırılıyor. Bir zamanlar umudumuz olan MÜSİAD ve ASKON gibi kuruluşların TÜSİAD’laşmasını seyrediyoruz" şeklinde eleştirilerini anlattı.

MESAJIMIZ HEDEFİNE ULAŞTI

Seçim kampanyalarında verdikleri mesajların hedefine ulaştığını belirten Bekaroğlu, "Tayyip Erdoğan’ın yıpranmasından sonra Numan Kurtulmuş’u alternatif göstermek isteyenlerin oyunlarını seçim kampanyamız bozdu. Numan Kurtulmuş’un kimsenin yedeği olmadığını açıkça gösterdi. Bunu anlayan Aydın Doğan medyası bile Saadet Partisi’ne son 10 gündür televizyon ve gazetelerinde ambargo uyguluyor. Saadet Partisi’nin olduğu yerde ılımlı İslam söylemlerinin rafa kaldırılacağını anlayanlar, birçok tuzaklar kuruyorlar. Mehmet Haberal Kanal B televizyonunda kamera arkasındaki skandal konuşulanlar partimiz aleyhine bir yerlere sızdırılıyor. Daha önce de provakasyon yapan Şevki Yılmaz birileri tarafından konuşturuluyor. Bugünde provakasyon yaptığını gördüğüm için onu ciddiye almıyorum. Ahmet Taşgetiren, daha biz kampanyaya başlamadan, bizi CHP-Ergenekon safında göstererek hedef tahtasına koydu. Yapılan bütün bu oyunlara rağmen, biz doğru bildiklerimizi her yerde söylemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

OYLARI KRİZ VE ERGENEKON ETKİLEYECEK

Bu seçimlerde vatandaşın kararını ekonomik kriz ve Ergenekon soruşturmasının etkileyeceğine vurgu yapan Bekaroğlu, “Ergenekon soruşturması siyasallaştırılmadan sonuna kadar gidilmelidir. Bu soruşturmayı çok ciddi buluyorum. 28 Şubatın kime karşı yapıldığı, ortada iken bizim adımıza birilerinin ahkam kesmeleri hadlerini aşmalarıdır” dedi.

Bekaroğlu, AKP’nin de CHP’nin de vatandaşı müşteri olarak Belediyeyi ise şirket olarak gördüklerini belirterek , "Biz seçim kampanyasında her şeyi açık açık ortaya koyuyoruz. Buna rağmen vatandaş yine de bunlara oy verecekse yapabileceğimiz bir şey yok. Ben Başkan olduğumda, açık şeffaf bir yönetim sergileyeceğim. Sistemi denetlenebilirlik üzerine kuracağım. Üçüncü köprünün birçok kimseye rant sağlayacağını düşündüğümüz için üçüncü köprüye karşıyım. Lastik tekerlekli boğaz tünel geçişini de düşünmüyorum. Bunun yerine hafif raylı sistemin yaygınlaştırılmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.