Erbakan 28 Şubat'a giden MGK'yı anlattı

Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan, 28 Şubat sürecine ilişkin ilk kez konuştu. Erbakan'a göre, süreç D-8 ile başladı.

CHP'nin çarşaf ve başörtüsü, Kur'an Kursu açılımlarını Milli Görüş'e dönüş olarak yorumlayan Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan, 28 Şubat sürecine ilişkin ilkkez konuştu.

MGK 9 SAAT SÜRDÜ

28 Şubat sürecinin mevcut hükümete ilk müdahalesi olarak yorumlanan Milli Güvenlik Kurulu'nun toplantısının 9 saat sürdüğünü açıklayan Erbakan, bu 9 saatin 5 saatinde sadece askerlerin konuştuğunu, 18 maddelik bir listeyi okuduklarını söyledi. 9 saatin son 4 saatinde kendisine konuşma hakkı verildiğini belirten Erbakan, kendisini bu 4 saatte savunmaya çalıştığını ifade etti.

İMZA MESELESİ

Necmettin Erbakan, imzayı MGK'da alınan kararların Anayasaya uygunluğunu ölçmek için attığını, demokratik olmayan kararların daha sonra uygun bulumadığını ve bu kararları yürürlüğe koymadığını belirtti.

28 ŞUBAT SÜRECİ D-8'LE BAŞLADI

Necmettin Erbakan, "28 Şubat sürecinin İslam Birliğini toplayıp D8 zirvesine imza atmamızla başlamıştır" derken hükümetlerinin dış güçler tarafından düşürülmesini emreden kriptonun çok sonra ellerine geçtiğinin altını çizdi.

Kendisinin 28 Şubat süreci baskısı ile hükümetten ayrıldığını söyleyenlere de cevap veren Erbakan, Tansu Çiller'le yaptıkları bir anlaşma gereği daha güçlü gelmek için erken seçime gittiklerini; ancak Demirel'in birinci partinin değil de ikinci partinin liderine hükümet kurma yetkisini anlamadığını söyledi.

DEMİREL'E SORUN BANA DEĞİL

Demirel'le ilişkilerine de değinen Erbakan, dönemin Cumhurbaşkanı Demirel'in, kendisinin daha çok oy almasına rağmen ikinci partinin liderine yani Tansu Çiller'e neden hükümet kurma yetkisi verdiğinin sorulması üzerine "Bunu Demirel'e sorun, bana değil" yanıtını verdi.

Erbakan tarihe de şu notu düştü: "Muhafazakar insanlar ilerici olamaz kanaati yıkılmalıdır. Bir insan hem muhafazakar hem de ilerici olabilir."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.