FLASH -HELİKOPTER ENKAZI BULUNDU !


BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopter bulundu. İçişleri Bakanı Beşir Atalay helikopterin bulunduğunu açıkladı. İŞTE AYRINTILAR

İçişleri Bakanı Beşir Atalay enkazın yerinin tesbit edildiğine dair bilgiler aldıklarını söylerek şunları açıkladı:"Şahinkayası mevkiinden Kanlıçukur'un güneyinden helikoptere ulaşıldığını dair bilgiler geldi. Ekipler bölgeye gidiyor, biz de bölgeye gidiyoruz."


OLAY YERİNDEN AÇIKLAMA YAPAN VE ENKAZA ULAŞAN ORANIN MUHTARI HELİKOPTERDE ÇOK CİDDİ HASARIN OLDUĞUNU VE AÇIK BİR ALANDA BULUNAN ENKAZIN NASIL OLURDA BULUNAMADIĞINI SÖYLEDİ...VE ENKAZDA 5 CESEDİN OLDUĞUNU BELİRTTİ..BİR KORUCU İSE İHA MUHABİRİNİNDE ÖLDÜĞÜNÜ BELİRTEREK ŞU AN TANINMAYACAK DURUMDALAR İFADESİNİ KULLANDI!


ENKAZDA Kİ KORUCU MUHSİN YAZICIOĞLUNUNDA ÖLDÜĞÜNÜ BELİRTTİ!


http://images.habervitrini.com/haber_resim/muhsin_yazicioglu.jpg




İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Enkazın yeri tespit edildi. Ekipler bölgeye gidiyor. BU yeni bir bilgi. Üzerinde yoğunlaştığımız bölgede bulunuyor. Şahinkayası mevkiinde Karlıçukur'un güneyinde Sisne bölgesinde, Elmalı'nın biraz güneyi, Sisne-Elmalı arasında biryerde ulaşıldığına dair bir bilgi aldık" dedi.

Elmadağ civarındaki Döngel mağaraların arkasında bulunan Şahinkaya mevkiinde enkazın bulunduğu belirtildi. Ekipler o yöne kaydırıldı. Şahinkaya bölgesi ile Göksu arası yaklaşık 100 kilometre. Bölgeye en erken bir saat içinde ulaşılabileceği belirtiliyor. Bölgede ambulanslar hazır bekletiliyor. Aşırı sis nedeniyle ambulans helikopterlerin kalkış yapıp yapamayacağı belirsiz. Emniyet Genel Müdürü de İçiyleri Bakanı Atalay'a eşlik ediyor.

Enkazın Döngel Mağaraları denilen bölgede yer aldığı belirtildi. Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin sağlık durumları hakkında bir bigli yok henüz.

Alınan ilk bilgilere göre helikopaterin enkazı ilk olarak bölgedeki köy korucuları tarafından görüldü.

TÜM AYRINTILAR

Enkaza ulaşıldı, 5 ölü 1 kayıp var

Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı bilgisi gündeme bomba gibi düştü. Bölgedeki jandarma karakolundan verilen bilgilere göre helikopterdeki 5 kişi hayatını kaybetti. Kayıp 1 kişinin mağaraya sığınmış olabileceği belirtiliyor.

Alınan bilgilere göre helikopterin sert düşüş yaptığı ve parçalandığı da belirtiliyor. Bölgenin yakınında Döngel Mağaraları bulunduğu, kayıp 1 kişinin bu mağaralara sığınmış olabileceği belirtiliyor.

Bulan kişilerin korucu olduğu belirtiliyor.

Enkazı bulanlardan Abidin Karataş isimli köy korucusu, canlı yayına telefonla aranarak şu bilgileri verdi: "Enkazın yanındayız. 5 kişi öldü. Biri İHA muhabiri. Ötekilerden haberimiz yok. Paramparça olmuş helikopter. Diğer 2 kişiyi göremiyoruz. Bulamadık. Başkan falan yok. Yazıcıoğlu'nu göremiyoruz. Diğer 5 kişi burada. Helikopter paramparça olmuş, her parçası bir yerde. 50 -60 metrelik bir alana yayılmış. Biz 17 kişiyiz ve burada bekliyoruz. Elimizden geldiği kadar ateş yakarak ısınıyoruz. Enkaz çok açıkta. Arama yapılmamış burada hiç Arasalar bulurlar. Soğuktayız. Biz de zor durumdayız. Yazıcıoğlunu göremedik. Isınmaya çalışıyoruz. Enkazın yakınında evler var...Dağlık bir arazi burası. Nasıl bulamadılar şaşkınız... Biz vatandaşlarla beraberiz."

Enkazın bulunduğu haberinin ardından ilk değerlendirme CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan geldi:

"Baz istasyonlarını harekete geçirerek sonuç alma imkanı daha hızlı sonuca ulaşma imkanı sağlanabilirdi. Bu konuda çeşitli uyarılar dile getirildi. Sinyallerin kullanılması yoluyla yer tespit çalışmaları yapılıp yapılmadı mı bilmiyoruz. Bu anlaşıldı ki daha etkili çalışma yolu vardır. Telefon çalışmasa dahi ortam dinleme yapıldığı bilindiği halde oralara ulaşılamamasını izah etmek mümkün değildir. Helikopterlerin güç koşullarda uçuş yapan helikopterlerin, bir siyasi parti genel başkanını taşıyan helikopterin kalktığı ilk andan indiği yere kadar izlenmesi mümkün olmalıdır. Ya sert düşmediği için ya da pilot düğmesine basmadığı için çalışmadığı iddia ediliyor. Bu makul değil, belli hava koşullarında sürekli çalışması sağlanabilir. Türkiye coğrafyası zor bir coğrafyadır. Helikopter ve uçak kullannımı yaygınlaşmaktadır."

"Böyle olayların tekrarlanması karşısında mutlaka teknolojinin en ileri örneklerini Türkiye'ye taşımalıyız. Bu çok önemli bir nokta. Milletvekili arkadaşlarıma bu konuda bir meclis araştırması yapmasının ve el birliği ile bu kazada ne gibi eksiklikler var bunun bir rapora bağlanmasını isteyeceğim."



AYRINTILAR GELİYOR...

1 yorum:

  1. Muhsin yazicioglunun halen bulunamamasi ülkemizde 1974 yilinda Afganistanda baslayan, 10 sene süren, kirli, Amerika yardim numarasi, savasinin basladigini gösteriyor. Ne kadar sürecegi, kac milyon Müslümanin ölecegi belli olmaz. Vicdansiz gücler, Sag gösterip sol vuruyorlar.
    Bu durumda batililar ve yahudiler birbirine kenetlenir. Batinin sömürgelerinde veya gizli kolonilerinde ise ic savaslar ve kavgalar cogalir. Allah sonumuzu hayr eylesin. Afganistan, Somali ve Sudan'a dönmiyelim. Modern koloni olmak cok tehlikelidir. Cünki Müslümanlar gercek düsmanini göremez. Görebilenlerde seytani yasaklardan dolayi söyliyemez, konusamaz, yazamaz. Samimi Müslümanlarla arkadas olup, arastirip uyanmamiz gerekiyor.
    Muzaffer Alev Kopenhag www.esir.webbyen.dk 27.03.2009 Cuma Saat: 15.00

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.